ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού! (vid)
Η Τσέλσι «οδεύει ολοταχώς» για την αφαίρεση βαθμών!
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Οι εκλεκτοί του Λουτσέσκου (vid)
«Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις η Λίβερπουλ με τον επόμενο προπονητή της»!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Με μια μεγάλη επιστροφή η «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα! (pic)
Η περίφημη άμυνα της Άστον Βίλα δέχτηκε γκολ και τώρα… τρέχει! (vid)
Οι Άγγλοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν από τώρα που θα είναι η επόμενη ομάδα του Τούχελ!
Ο Τζάκα κάνει «πάρτι» που δεν άφησε τον Κέιν να πανηγυρίσει τρόπαιο!
Ο Φέλιξ μας χάρισε την πιο ΑΚΥΡΗ πρόβλεψη όλων των εποχών!
Ο αφανής ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι!
«Στημένο» το πέναλτι του Κόβασιτς: Ο Ρούντιγκερ τον… έδωσε στεγνά! (vid)
«Επίθεση στην οικογένεια του Ασένσιο» – Τραγικό σκηνικό στην Βαρκελώνη!
Ηχηρό μήνυμα Αρτέτα: «Ίσως μας πάρει και δέκα χρόνια! Τώρα ζητάμε στήριξη»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Κόντε άλλαξε τη νοοτροπία της Τότεναμ!

Μέσα σε μόλις λίγους μήνες, η Τότεναμ κατάφερε να αλλάξει νοοτροπία, υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε.

Ο Κόντε άλλαξε τη νοοτροπία της Τότεναμ!

Μερικές φορές μόλις μια κίνηση είναι αρκετή για να σε βγάλει από το τέλμα που βρίσκεσαι και να σε βάλει στον σωστό δρόμο. Η Τότεναμ φαίνεται πως κατάλαβε ποιο ήταν το σημείο που έκανε συνεχόμενα λάθη και φρόντισε να το διορθώσει. Η πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε ήταν μια από τις εξυπνότερες κινήσεις που έκαναν οι «πετεινοί» τον τελευταίο καιρό. Και παρότι αρχικά πήγαν να τα… κάνουν μαντάρα, κατάλαβαν το λάθος του και επανόρθωσαν.

Πήρε την «καυτή πατάτα» στα χέρια του

Η θέση προπονητή της Τότεναμ είναι μια πολύ… ιδιαίτερη περίπτωση. Παρότι οι «πετεινοί» έχουν ένα μεγάλο κοινό στην Αγγλία και γενικότερα στον κόσμο, υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη σε τίτλους. Έχοντας να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο από το League Cup του 2008, οι Λονδρέζοι δεν τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά σε αυτόν τον τομέα. Ακόμα και ο ειδικός Ζοσέ Μουρίνιο είδε το εντυπωσιακό του σερί με κατακτήσεις τίτλων να σπάει (τεχνικά δεν του δόθηκε η ευκαιρία να το διατηρήσει.

Toν περασμένο Νοέμβριο, ο Αντόνιο Κόντε δέχθηκε να γίνει νέος προπονητής των «πετεινών». Το εύλογο ερώτημα του ποδοσφαιρικού κοινού ήταν ένα μεγάλο «γιατί». Γιατί ένας τόσο επιτυχημένος προπονητής να δεχθεί να μετακινηθεί σε μια ομάδα που έχει σχεδόν αλλεργία στους τίτλους; Γιατί να ρισκάρει «χαλώντας» το όνομα του; Και η αλήθεια είναι πως το πιθανότερο σενάριο ήταν η αποτυχία, παρά η επιτυχία για τον Ιταλό. Η Τότεναμ βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, με τον Χάρι Κέιν «ξενερωμένο» και το ρόστερ να μπάζει από παντού. Ο Κόντε όμως προτίμησε να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά.

Η παρουσία του Φάμπιο Παρατίτσι σε διοικητικό πόστο, ήταν κάτι που σίγουρα βοήθησε στην επιλογή του. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει μαζί στη Γιουβέντους και μιλούν την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα. Το προηγούμενο καλοκαίρι κατάφερε να πείσει τον αρκετά… σφιχτοχέρη Ντάνιελ Λίβι στο να δώσει ένα σημαντικότατο ποσό σε μεταγραφές. Φέτος, με την ομάδα να θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, πρέπει να επαναληφθεί αυτή η κίνηση.

Η Τότεναμ πλέον κερδίζει «μάχες» που έμοιαζαν χαμένες

Παρότι βρισκόμαστε μόλις στα μέσα του Ιουνίου, η Τότεναμ έχει κλείσει ήδη τρεις συμφωνίες. Ο Φρέιζερ Φόστερ έρχεται για να πάρει φανέλα αναπληρωματικού κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο Πιερλουίτζι Γκολίνι αποχωρεί. Παράλληλα, ο Ιβάν Πέρισιτς υπέγραψε και αυτός στο Λονδίνο, για να ενισχύσει την ομάδα στα άκρα. Ένας παίκτης που υπό τις οδηγίες του Κόντε ήταν βασικός στο Μιλάνο και την Ίντερ, έρχεται για να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Ιταλό τεχνικό.

Η πιο σημαντική μεταγραφή όμως, είναι και η πιο πρόσφατη. Ο Ιβ Μπισούμα ήταν ένας παίκτης που πραγματικά ήθελε η μισή Αγγλία. Το «τανκ» της Μπράιτον, είναι ακριβώς ο box to box μέσος που κάθε προπονητής θέλει να έχει στην ομάδα του. Δυνατός, ακούραστος και ταχύτατος, ο χαφ από το Μάλι είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο στο κέντρο. Ικανός να παίξει σε περισσότερες από δύο θέσεις, ο 25χρονος είναι πραγματικό κελεπούρι στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικά αν σκεφτούμε πως Άρσεναλ, Λίβερπουλ και μερικές ακόμα ομάδες τον είχαν θέσει ως προτεραιότητα.

Με την επιλογή του όμως, ο Αφρικανός έδειξε πως η Τότεναμ μπορεί όντως να του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλάνο. Ή τουλάχιστον το ίδιο ανταγωνιστικό με αυτό που θα μπορούσε κάλλιστα να βρει σε κάποια από τις ομάδες που προαναφέραμε. Η μεγάλη ανατροπή της Τότεναμ στα τέλη της σεζόν, ήταν αυτό που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να βλέπει από τον σύλλογο του. Από εκεί που η θέση στο Champions League ήταν σχεδόν… όνειρο θερινής νυκτός, έγινε πραγματικότητα. Ακριβώς όπως πίστευε και ο Κόντε. Μια επικοινωνιακή νίκη που θα βοηθήσει σημαντικά στο όνειρο των Λονδρέζων για την επιστροφή σε σοβαρούς τίτλους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ