ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Λουκάκου είπε πολλά, όμως κατάντησε να παρακαλάει την Ίντερ!

Ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε πέρυσι στην Τσέλσι μετά βαΐων και κλάδων και ένα χρόνο μετά παρακαλάει την Ίντερ να τον φέρει πίσω.

Ο Λουκάκου είπε πολλά, όμως κατάντησε να παρακαλάει την Ίντερ!

Η μεταγραφή του Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ στην Τσέλσι υπήρξε μια από τις εντυπωσιακότερες του περσινού καλοκαιριού. Μετά από δύο σούπερ χρονιές στην Ιταλία, ο Βέλγος φορ επέστρεφε στην Premier League αναγκάζοντας την πρώην ομάδα του να ξοδέψει 115 εκατομμύρια για χάρη του. Τότε όλοι πίστευαν πως η συγκεκριμένη κίνηση θα εκτοξεύσει τους «Μπλε». Η ομάδα του Τούχελ προερχόταν από την κατάκτηση του Champions League και κάλυπτε με τον καλύτερο τρόπο το κενό στη θέση του φορ. Τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά. Τελικά όμως δεν ήταν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κατώτερος των περιστάσεων

Στη διετία του στην Ίντερ ο Λουκάκου κατάφερε να κλείσει αρκετά στόματα. Με την ποιότητα και τη συνέπεια των εμφανίσεών του, έδειξε ότι όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Βέλγος ήταν ένα πραγματικό θωρηκτό στο Μιλάνο, για το οποίο οι ομάδες της Serie A δεν είχαν απάντηση. Στο διάστημα που αγωνίστηκε εκεί, σημείωσε 64 γκολ σε 95 εμφανίσεις και βοήθησε τα μέγιστα τους «Νερατζούρι» να επιστρέψουν στο θρόνο.

Ο κόσμος τον λάτρεψε και ο ίδιος φάνηκε να βρίσκει εκεί το λιμάνι του. Παρά τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου το περσινό καλοκαίρι, η διοίκηση ήταν ξεκάθαρη. Ο Λουκάκου δεν πωλείται. Ωστόσο η τεράστια πρόταση της Τσέλσι και κυρίως η πίεση που άσκησε ο παίκτης για να πάει στους «Μπλε», άλλαξε τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη καθώς ο Λουκάκου δήλωνε με κάθε ευκαιρία την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα. Τελικά όπως μάθαμε η μόνη ομάδα για την οποία θα έφευγε ήταν η Τσέλσι. Ήταν βλέπετε οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε αφήσει στο Λονδίνο και τον έκαναν να θέλει να επιστρέψει. Να αποδείξει στην πρώην ομάδα του πόσο λάθος έκανε που δεν τον πίστεψε και τον άφησε να φύγει χωρίς ποτέ να του δώσει μια πραγματική ευκαιρία.

Με τα πολλά, η επιστροφή του Λουκάκου στην Τσέλσι έγινε πραγματικότητα σε μια κίνηση που όλοι πίστεψαν ότι θα εκτοξεύσει την ομάδα του Τούχελ. Ο Βέλγος πήρε με το καλημέρα φανέλα βασικού και ξεκίνησε με γκολ στα πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Μόνο που καμιά φορά η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός. Στη διάρκεια της σεζόν ο Λουκάκου χάνει εντελώς την επαφή του με τα δίχτυα και μαζί τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Ο τελικός απολογισμός των 15 γκολ και των 2 ασίστ σε 44 συμμετοχές μιλά από μόνος του.

Χωρίς προσωπικότητα

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Λουκάκου δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τα 115 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για χάρη του. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έχουμε ξαναδεί πανάκριβες μεταγραφές να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα στην πρώτη τους σεζόν. Άλλοι καταφέρνουν να το γυρίσουν στη συνέχεια και άλλους τους παίρνει από κάτω και δεν ανακάμπτουν ποτέ. Η κριτική προς το πρόσωπο του Βέλγου θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη αν έμενε απλά στο αγωνιστικό πλαίσιο.

Ωστόσο με τη συμπεριφορά και τη στάση του, κατάφερε να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην εικόνα του. Βλέπετε ένας μεγάλος παίκτης δεν κρίνεται μόνο για το πώς διαχειρίζεται το πικ του. Εκεί τα πράγματα είναι εύκολα. Όταν είσαι καβάλα στο άλογο δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να σε ενοχλήσουν. Η διαχείριση των δύσκολων στιγμών είναι εκείνη που ξεχωρίζει τις δυνατές προσωπικότητες από τους υπόλοιπους. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή γενικότερα.

Να θυμίσουμε απλά ότι ο Λούκα Μόντριτς αναδείχτηκε η χειρότερη μεταγραφή της χρονιάς στην πρώτη του σεζόν με τη Ρεάλ. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Ο Λουκάκου λοιπόν όταν άρχισε το πράγμα να στραβώνει έδειξε ποιος πραγματικά είναι. Τα έβαλε με τον Τούχελ, με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και με τον ανάδρομο Ερμή. Μέσα στη μέση της χρονιάς και με την Τσέλσι να περνάει την πιο δύσκολη φάση της σύγχρονης ιστορίας της λόγω των διοικητών προβλημάτων, ο Βέλγος δήλωσε δημόσια ότι θέλει να φύγει.

Προφανώς αυτή του η συμπεριφορά ξάφνιασε τους πάντες στο σύλλογο και πρώτο τον Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός προφανώς περίμενε από τον παίκτη του να συζητήσει μαζί του το θέμα και να μην δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα στην ομάδα την ώρα που εκείνη πάλευε να μείνει όρθια. Το θέμα θάφτηκε για να τελειώσει ομαλά η σεζόν, όμως όπως φαίνεται η επιθυμία του Λουκάκου παραμένει ίδια. Θέλει φύγει και έχει συγκεκριμένο προορισμό.

Για πολλά γέλια

Όταν τον περασμένο Δεκέμβρη ο Λουκάκου δήλωνε δημόσια την επιθυμία του να αποχωρήσει δεν το έκανε γενικά κι αόριστα. Η επιθυμία του ήταν ξεκάθαρη. Ήθελε να επιστρέψει στην Ίντερ. Την ομάδα που μόλις πριν μερικούς μήνες άφησε για να επιστρέψει στην Τσέλσι. Την ομάδα που οι «Μπλε» αναγκάστηκαν να πληρώσουν 115 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρουν πίσω. Δηλαδή ο Λουκάκου ήταν σε μια φάση ‘’έλα μωρέ μετάνιωσα γυρνάω Μιλάνο’’. Λες και δεν στήθηκε ένας χορός εκατομμυρίων γύρω από το όνομά του.

Η συμπεριφορά του είναι προσβλητική όχι μόνο για την Τσέλσι αλλά και για την Ίντερ. Τουλάχιστον οι οπαδοί των «Νερατζούρι» έτσι το αντιλαμβάνονται και φρόντισαν να το δείξουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Λίγο μετά τις δηλώσεις του παίκτη, σήκωσαν ένα πανό που έγραφε “Δεν έχει σημασία ποιος τρέχει μακριά στη βροχή, σημασία έχει ποιος μένει στην καταιγίδα. Αντίο Ρομέλου”.

Έτσι θέλησαν να δείξουν πως για εκείνους ο Βέλγος είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο από τη στιγμή που σε μια δύσκολη περίοδο επέλεξε να τους εγκαταλείψει. Μάλλον από τα πολλά λόγια και την πολύ αγάπη τόσο για την Ίντερ όσο και για την Τσέλσι, ο Λουκάκου κάπου μπερδεύτηκε. Οι ποδοσφαιρικές του μετοχές έκαναν ελεύθερη πτώση και πλέον ψάχνει ένα τρόπο να βάλει την καριέρα του ξανά στις ράγες.

Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα ώστε ο παίκτης να επιστρέψει ως δανεικός στο Μιλάνο την επόμενη χρονιά. Μάλιστα όπως φαίνεται βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Ό,τι κι αν συμβεί τελικά ο Λουκάκου απέδειξε φέτος πως μπορεί να διαθέτει άπλετο ταλέντο, όμως η προσωπικότητά του μόνο σε μεγάλο παίκτη δεν παραπέμπει. Γι’ αυτό όσο κι αν φωνάζει δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει τον σεβασμό του μέσου ποδοσφαιρόφιλου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ