ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Γκουαρδιόλα ανακατεύει την τράπουλα της Σίτι!

Μετά από μερικά χρόνια με εγχώριες επιτυχίες, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σπάει την «υπερομάδα» της Μάντσεστερ Σίτι, για την αναζήτηση νέων τροπαίων

Ο Γκουαρδιόλα ανακατεύει την τράπουλα της Σίτι!

Μέχρι πριν λίγους μήνες, ο καθαρός φορ ήταν είδος προς εξαφάνιση στη Μάντσεστερ Σίτι. Ξαφνικά, οι «πολίτες» κινδυνεύουν να γεμίσουν από αυτούς! Οι δύο νέες μεταγραφές των πρωταθλητών Αγγλίας στην κορυφή, φέρνουν ένα rebuild, το οποίο θα φέρει και αρκετές αποχωρήσεις παικτών.

Όποιος δεν θέλει να μείνει, φεύγει!

Αυτό που είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια η Σίτι στο ρόστερ της, η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να το δεις πολλές φορές. Μονάχα η Ρεάλ Μαδρίτης των τριών Champions League είχε τόσο γεμάτη ομάδα, που ΟΛΟΙ οι αναπληρωματικοί της μπορούσαν να είναι βασικοί κάπου αλλού. Το κατάφερε και ο Γκουαρδιόλα στο Μάντσεστερ. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να σπάσει.

Ακριβώς όπως είχε συμβεί και στους «μερένχες», είναι αδύνατο να κρατήσεις τόσους παίκτες ευχαριστημένους. Αν και οι νίκες και οι επιτυχίες γλυκαίνουν, μετά από λίγο θες και παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Και όταν δεν τον λαμβάνεις, η γκρίνια ξεκινά. Με αυτή την κατάσταση να έχει γίνει εμφανής εδώ και μερικούς μήνες στο «Έτιχαντ», ήρθε η ώρα για τη Σίτι να διώξει. Κάτι που πρέπει να κάνει και γρήγορα, καθώς τα συμβόλαια που λήγουν την πιέζουν.

Γκάμπριελ Ζεσούς, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα είναι οι πρώτοι που έχουν ήδη ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Οι δύο πρώτοι μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να φύγουν άμεσα από τη Σίτι, καθώς οι συμφωνίες τους εκπνέουν σε λιγότερο από έναν χρόνο. Ωστόσο, στο Μάντσεστερ δεν θέλουν να τους διώξουν στο… τζάμπα. Όπως αναφέρουν πολλά ρεπορτάζ, οι «πολίτες» περιμένουν να λάβουν κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ και για τους δύο. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για δύο παίκτες που δεν θα είχαν αγωνιστικό χρόνο.

Όσο για τον Πορτογάλο μαέστρο, η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Ναι μεν ο Γκουαρδιόλα δεν θέλει να τον κρατήσει παρά τη θέληση του, όμως το ποσό που αξιώνουν είναι αρκετά μεγάλο (περίπου 75 εκατομμύρια). Χρήματα που πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει άμεσα η Μπαρτσελόνα, η οποία τον βολιδοσκοπεί εδώ και καιρό. Παράλληλα, Ίλκαϊ Γκουντογκάν και Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, είναι πιθανό να αποχωρήσουν αν φέρουν καλές προσφορές.

Πως πορεύεται από εδώ και πέρα η Σίτι

Καλά με τις αποχωρήσεις, η Σίτι όμως θα συνεχίσει με νέες μεταγραφές. Ήδη ο εξαιρετικός Έρλινγκ Χάαλαντ αλλά και ο Γιούλιαν Αλβάρες έχουν έρθει στο Μάντσεστερ, για τη γραμμή κρούσης. Δύο ακόμη παίκτες που εξετάζονται προσεκτικά είναι ο Κάλβιν Φίλιπς της Λιντς και ο Μαρκ Κουκουρέγια της Μπράιτον. Ο Άγγλος χαφ είναι εδώ και καιρό ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του στην Premier League. Και καθώς πλησιάζει το 27 του, μάλλον έχει έρθει η στιγμή μιας μεγάλης μεταγραφής.

Ο Κουκουρέγια από την άλλη, είναι κάποιος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο όπως το θέλει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Απόφοιτος της «Μασία», ο νεαρός Ισπανός θα αποτελέσει τη βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Μια θέση που ουκ ολίγες φορές φάνηκε εκτεθειμένη, από τον Ζιντσένκο τη φετινή σεζόν, μετά την αποπομπή του Μεντί από το ρόστερ. Γκουαρντιόλα

Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού της Σίτι. O Χάαλαντ μπορεί να «καλπάσει» στους χώρους, με την ταχύτητα να είναι ξεκάθαρα το δυνατό του σημείο. Κάτι το οποίο ο Γκουαρδιόλα δεν θα θέλει να σπαταλήσει με «ψεύτικα φορ» και ανελέητο passing game. Μια αλλαγή στις τακτικές, που ίσως βοηθήσει και τον Τζακ Γκρίλις να δικαιολογήσει τα 100+ εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για αυτόν πέρσι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ