ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς θα βρει στην Άρσεναλ ότι δεν είχε ποτέ στη Σίτι!

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ που προορίζει για εκείνον πρωταγωνιστική θέση στο πρότζεκτ της.

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς θα βρει στην Άρσεναλ ότι δεν είχε ποτέ στη Σίτι!

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι μόλις 25 χρονών, όμως έχει ήδη προλάβει να συμπληρώσει σχεδόν έξι σεζόν σαν βασικό στέλεχος της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήρθε στο «Έτιχαντ» τον Γενάρη του 2017 και ήταν παρόν σε όλες τις μεγάλες στιγμές των «Πολιτών» τα τελευταία χρόνια. Φέτος κι ενώ η ομάδα του θέλει να τον κρατήσει, εκείνος ζήτησε να φύγει. Σκοπός του είναι να πάει κάπου όπου θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η Άρσεναλ έχει όλη την καλή θέληση να του δώσει αυτόν ακριβώς τον ρόλο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Υποτιμημένος και διψασμένος

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι ένας παίκτης που συχνά περνάει κάτω από το ραντάρ. Το όνομά του ακούγεται σπάνια σε συζητήσεις και η αναγνώριση που λαμβάνει είναι σίγουρα δυσανάλογη της αξίας του. Ο Βραζιλιάνος φορ ξεχώρισε από μικρός με τη φανέλα της Παλμέιρας και ανάγκασε τη Σίτι να ξοδέψει για χάρη του 32 εκατομμύρια ευρώ, όταν ακόμη ήταν 18 χρονών. Μετά από έναν εξάμηνο δανεισμό στην Παλμέιρας, ο Ζεσούς ήρθε στην Αγγλία τον Γενάρη του 2017. Σε μια ομάδα που τότε ήδη θεωρούταν ως μια από τις καλύτερες στον κόσμο.

Ως προσωπική επιλογή του Πεπ Γκουαρντίολα μπήκε κατευθείαν στο ρότεισον και έδειξε σαν έτοιμος από καιρό. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τις 40 συμμετοχές και κάτω από τα 13 γκολ σε μια χρονιά. Στα πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στους «Πολίτες», μετρά 236 ματς με 95 γκολ και 46 ασίστ. Όλα αυτά ως μέλος της κορυφαίας μεσοεπιθετικής γραμμής στον κόσμο, έχοντας να ανταγωνιστεί παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ζεσούς

Ο Ζεσούς έχει κατακτήσει τέσσερεις Premier League, ένα FA Cup, τρία Carabao και δύο Community Shield. Σε αυτά να προσθέσουμε και το Copa America του 2019 με την εθνική Βραζιλίας της οποίας αποτελεί χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι. Όπως καταλαβαίνετε στα 25 του είναι ένας παίκτης με παραστάσεις, αποκλειστικά στο κορυφαίο επίπεδο. Στη Σίτι ήταν για χρόνια το δεύτερο φορ πίσω από τον θρυλικό Κουν Αγκουέρο.

Βέβαια η ικανότητά του να αγωνίζεται και στις υπόλοιπες θέσεις της επίθεσης τον έβαζε στην εντεκάδα και μαζί με τον Αργεντίνο. Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο Αγκουέρο αποχώρησε όλοι περίμεναν πως ο Ζεσούς θα αναβαθμιστεί στο βασικό φορ του Πεπ. Ειδικά από τη στιγμή που η Σίτι δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση. Αντ’ αυτού παρέμεινε στο ρόλο που είχε πριν. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Έναν ρόλο που δεν του κάνει πιά.

Η Άρσεναλ μπορεί να του δώσει αυτό που ζητάει

Όπως φαίνεται ο Ζεσούς δεν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο που έχει στη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν εξηγείται αλλιώς το να θέλει να αποχωρήσει από μια ομάδα που έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πόσο μάλλον όταν είναι ενεργό της μέλος και όταν ο προπονητής του θέλει να παραμείνει. Η επιθυμία για μια νέα περιπέτεια έχει να κάνει με την ανάληψη ενός πρωταγωνιστικού ρόλου. Γι’ αυτό παρά το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί Σεν Ζερμέν ή ακόμη και η Τότεναμ, ο ίδιος δείχνει να προτιμάει Άρσεναλ.

Οι «Κανονιέρηδες» δεν βρίσκονται στο επίπεδο που βρίσκονται οι τρεις παραπάνω. Δεν έχουν τόσο ποιοτικό ρόστερ, δεν παίζουν στο Champions League και προσφέρουν τις λιγότερες ευκαιρίες κατάκτησης τίτλων. Παρένθεση. Το ξέρω ότι αρκετοί γέλασαν με την παραπάνω πρόταση καθώς Τότεναμ και τίτλος είναι δύο κόσμοι παράλληλοι. Ωστόσο ωμά αντικειμενικά το ρόστερ των «Πετεινών» και η παρουσία του Κόντε στην άκρη του πάγκου, τους καθιστά αυτή τη στιγμή μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Κλείνει η παρένθεση.

Η Άρσεναλ λοιπόν ίσως να μην μπορεί να προσφέρει στον Ζεσούς όλα τα παραπάνω, μπορεί όμως να του δώσει αυτό που θέλει περισσότερο. Έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά τη φυγή του Ομπαμεγιάνγκ πέρυσι τον Γενάρη και του Λακαζέτ πριν μερικές βδομάδες, η Άρσεναλ έχει μείνει με μοναδικό φορ τον Ενκέτια. Ο Άγγλος άφησε υποσχέσεις με τις εμφανίσεις του στο τέλος της σεζόν, όμως δεν μπορεί ακόμα να αποτελέσει τη βασική επιλογή μιας ομάδας με φιλοδοξίες.

Οι «Κανονιέρηδες» προσπάθησαν τον χειμώνα να κάνουν το μεγάλο κόλπο με τον Βλάχοβιτς, όμως εκείνος τους έφτυσε πανηγυρικά για χάρη της Γιουβέντους. Πλέον ο νούμερο ένα στόχος τους είναι η απόκτηση του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν βρίσκονται πολύ κοντά στο να τα καταφέρουν.

Βήμα μπροστά για την Άρσεναλ

Η ομάδα του Αρτέτα λίγο έλειψε να τους τρελάνει όλους και να πάρει το εισιτήριο για το ερχόμενο Champions League. Στο φινάλε της σεζόν κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά τελικά τα θαλάσσωσε όπως μόνο αυτή ξέρει και έμεινε εκτός. Ο τρόπος που χάθηκε η τετράδα αφήνει έντονη πίκρα, όμως η Άρσεναλ έκανε φέτος ένα βήμα μπροστά. Στην τελική ίσως να μην ήταν ακόμη έτοιμη για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε Αγγλία και Ευρώπη από τη νέα χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά θετικά να κρατήσει και πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στην επιστροφή της στα υψηλότερα βαθμολογικά στρώματα της κατηγορίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ομάδα παίκτες που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαροί με σημαντικά περιθώρια εξέλιξης. Ο σύλλογος δείχνει την πρόθεση να προσθέσει κι άλλους παίκτες με τα ανάλογα χαρακτηριστικά στο ρόστερ.

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του Φάμπιο Βιέιρα. Ενός μέσου που έβγαλε μάτια με την Πόρτο και έρχεται στο Λονδίνο για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Πλέον όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ο Βραζιλιάνος προορίζεται για το βασικό φορ της ομάδας. Πλαισιωμένος από παίκτες όπως ο Σάκα, ο Όντεγκαρντ, ο Σμιθ Ρόου, ο Μαρτινέλι και ο Βιέιρα, μπορεί να προσφέρει το εύκολο γκολ που τόσο έλειψε από την Άρσεναλ στη φετινή σεζόν.

Η απόκτηση ενός παίκτη του δικού του βεληνεκούς είναι σίγουρα βήμα μπροστά για μια ομάδα που εδώ και κάποια χρόνια αδυνατεί να προσελκύσει παίκτες από το πάνω ράφι. Ο Ζεσούς δεν είναι Μπενζεμά ή Λεβαντόφσκι, είναι όμως σίγουρα ένας παίκτης που η Άρσεναλ δεν έχει. Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και αν όλα πάνε καλά, οι «Κανονιέρηδες» θα έχουν σίγουρα αναβαθμίσει την ποιότητά τους στην κορυφή της επίθεσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ