ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Τι πήγε στραβά με τον Μπεν Αρφά: «Το μεγαλύτερο χαμένο ταλέντο του ποδοσφαίρου»

O ατζέντης του Χατέμ Μπεν Αρφά, Frederic Guerra, χαρακτήρισε τον Γάλλο ως το μεγαλύτερο χαμένο ταλέντο στην ιστορία του 21ου αιώνα.

Τι πήγε στραβά με τον Μπεν Αρφά: «Το μεγαλύτερο χαμένο ταλέντο του ποδοσφαίρου»

O Χατέμ Μπεν Αρφά είχε το ταλέντο να διεκδικεί ακόμη και τη χρυσή μπάλα. Ωστόσο, μόλις τελειώσει την καριέρα του, η ιστορία θα τον καταγράψει ως ένα από τα μεγαλύτερα «what if» στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όσο ταλέντο είχε, τόσο μυαλό του έλειπε. Η έλλειψη πειθαρχίας τον οδήγησε ουκ ολίγες φορές σε συμπεριφορές που τον απέτρεψαν από το να κάνει μεγάλη καριέρα.

Επιπλέον, η έλλειψη εργατικότητας τον περιόρισε σε μία καριέρα κυρίως σε ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος. Προϊόν των ακαδημιών της Λυών, θεωρούταν καλύτερος και από τον Μπενζεμά στα νιάτα του. Μετακόμισε στη Μαρσέιγ το 2008 και τρία χρόνια αργότερα έκανε το μεγάλο βήμα. Πήρε μεταγραφή στη Νιουκάστλ και σε 86 συμμετοχές μέτρησε 14 γκολ και 15 ασίστ. Αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Λιλ και ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, με τον οποίο διαφώνησε έντονα για τις τακτικές του. Πρόσφατα, ο ατζένtης του παίκτη, Frederic Guerra, μίλησε στο RMC Sport και τον χαρακτήρισε ένα από τα μεγαλύτερα χαμένα ταλέντα.

Τι είπε ο ατζέντης του 35χρονου

Ο Frederic Guerra συνόψισε σε λίγες προτάσεις τι πήγε στραβά για να μην μπορέσει ποτέ ο Μπεν Αρφά να φτάσει στο 100% των ικανοτήτων του.

«Είναι ένα ψυχολογικό πράγμα από την παιδική του ηλικία. Ήταν βασιλιάς, βασιλιάς, βασιλιάς. Πάντα του έλεγαν αυτό που του αξίζει αλλά ποτέ δεν του είπαν να δουλέψει. Ήμουν πεπεισμένος ότι είχα έναν παίκτη που, αν δούλευε στο μυαλό του, θα κέρδιζε τη Χρυσή Μπάλα. Ήταν τόσο ταλαντούχος. Ήταν τεράστια σπατάλη – ίσως η μεγαλύτερη σπατάλη στο ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα.

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που τους είπαν από νωρίς ότι θα είναι μαργαριτάρια και τα κατάφεραν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε τεράστιος εργάτης από νωρίς, ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή. Θέλει δουλειά, δεν φτάνει το ταλέντο. Αλλά ο μέντοράς του, Michel Ouazine (σύμβουλος και εκπρόσωπος) του είπε ότι το ταλέντο ήταν αρκετό».

Είναι τρομακτικό να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είχε πετύχει ο Μπεν Αρφά αν είχε τη σωστή καθοδήγηση. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο εκπληκτικό γκολ του εναντίον της Μπόλτον για να καταλάβετε τι ήταν ικανός.

Το περιβάλλον του Μπεν Αρφά δεν τον προσγείωσε όταν έπρεπε

Δυστυχώς, το περιβάλλον του είδε τα πρωτοσέλιδα, αλλά αγνόησαν τη σκληρή δουλειά που χρειαζόταν για να γίνει παγκόσμιος αστέρας

«Θυμάμαι μια φορά στη Μαρσέιγ, ο Ντιντιέ Ντεσάν τον είχε αφήσει στον πάγκο. Ο Μισέλ μου είπε: «Τον έβαλε στον πάγκο γιατί δεν αμύνεται. Αλλά δεν πρέπει να ζητάμε από έναν μελλοντικό νικητή της Χρυσής Μπάλας να αμυνθεί!». Το είπε μπροστά στον Μπεν Αρφά… Αυτό δεν βοηθάει το αγόρι να μεγαλώσει. Ο Χατέμ είναι 35 τώρα, αλλά θα είναι 17 ετών σε όλη του τη ζωή. Είναι παιδί. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ψυχίατροι θα έστυβαν τα μυαλά τους σε έναν χαρακτήρα τόσο δύσκολο όσο του Χατέμ».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ