Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η τοξικότητα της Γιουνάιτεντ της κοστίζει στις μεταγραφές!
Topics

Η τοξικότητα της Γιουνάιτεντ της κοστίζει στις μεταγραφές!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει τους ανταγωνιστές της να ενισχύονται όσο εκείνη αδυνατεί να πείσει τους μεταγραφικούς της στόχους.

24.06.2022 | 17:32

Η περασμένη σεζόν ήταν τραγική για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αισιοδοξία που υπήρχε στο ξεκίνημά της γρήγορα εξελίχθηκε σε ανέκδοτο. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έπαιξαν κακό ποδόσφαιρο και είχαν ανάλογα αποτελέσματα. Η φετινή προσπάθεια ανανέωσης ξεκίνησε με την πρόσληψη του Τεν Χαγκ, όμως οι δυσκολίες ως προς τη στελέχωση του ρόστερ είναι τεράστιες. Με την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο αυτή τη στιγμή, κανείς παίκτης με φιλοδοξίες δεν θέλει να μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Νεκροταφείο παικτών

Μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βιώνει μια παρατεταμένη κρίση. Σε αυτό το διάστημα έχει κακές και καλές περιόδους, όμως ποτέ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για την ενίσχυση της ομάδας. Μόνο που αυτό δεν φάνηκε ποτέ στο γήπεδο. Ο τρόπος λειτουργίας της Γιουνάιτεντ αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Μια ομάδα που παραδοσιακά αποτελούσε πόλο έλξης για τους καλύτερους στον κόσμο, μετατράπηκε νεκροταφείο παικτών.

Κανείς παίκτης που ήρθε στη Γιουνάιτεντ από το 2013 και μετά δεν είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται. Το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε. Άλλοι το κατάλαβαν νωρίς και έφυγαν τρέχοντας (Ντι Μαρία), ενώ άλλοι βάλτωσαν εκεί και είδαν τις ποδοσφαιρικές τους μετοχές να κάνουν ελεύθερη πτώση (Πογκμπά). Η μόνη περίπτωση που αυτό πήγε να αλλάξει ήταν όταν κάθισε στον πάγκο ο Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός μπορεί να μην ήταν ένας πρωτοκλασάτος προπονητής, όμως μέχρι ένα σημείο είχε πολύ εύστοχες επιλογές στις μεταγραφές.

Μετά τον πήρε και αυτόν η κατηφόρα μέχρι που απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβρη. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, είναι λογικό οι πρωτοκλασάτοι παίκτες να μην ψήνονται με την προοπτική που τους προσφέρει η Γιουνάιτεντ. Ας θυμηθούμε ότι το περσινό καλοκαίρι ήρθαν στο «Ολντ Τράφορντ» οι Σάντσο, Βαράν και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που έκαναν τη διαφορά στις προηγούμενες ομάδες τους και στο Μάντσεστερ βυθίστηκαν.

Ακόμα και ο θρυλικός Πορτογάλος που ήταν από τους ελάχιστους που διασώθηκαν από το ναυάγιο είχε τη λιγότερο παραγωγική σεζόν του από 2007. Και σίγουρα γι’ αυτό δεν φταίει η ηλικία. Μετά την παταγώδη φετινή αποτυχία, οι άνθρωποι της ομάδας κατάλαβαν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε δραστικές αλλαγές τόσο στον πάγκο, όσο και στο έμψυχο δυναμικό. Μόνο που αυτό αποδεικνύεται πιο δύσκολο απ’ ότι περίμεναν.

Ακούνε Γιουνάιτεντ και γυρίζουν από την άλλη

Η πρόσληψη του Τεν Χαγκ ήταν μια κίνηση που έφερε συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Ολλανδός παρουσίασε εκπληκτική δουλειά στον Άγιαξ και μοιάζει έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Από τη στιγμή που ο Ζιντάν δεν ψήθηκε, ήταν η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή εκεί έξω. Βέβαια για να πετύχει το οτιδήποτε θα πρέπει να στηριχτεί με μεταγραφές που θα του επιτρέψουν να εφαρμόσει το πλάνο του. Το ρόστερ της Γιουνάιτεντ ήθελε και θέλει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα τόσο στις προσθήκες, όσο και στις αποχωρήσεις.

Αρκετοί παίκτες που δεν είχαν πια τίποτα να προσφέρουν αποχώρησαν, ενώ γίνεται προσπάθεια και για κάποιους ακόμα. Στις προσθήκες ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη από τουλάχιστον πέντε μεταγραφές εντεκάδας και μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρώσει ούτε μία. Όχι επειδή δεν προσπαθεί, αλλά επειδή οι παίκτες που στοχεύει δεν θέλουν να πάνε σε αυτήν.

Ο Ντε Γιονγκ είναι ο μεγάλος στόχος για το κέντρο. Η Μπαρτσελόνα φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει λόγω των οικονομικών της προβλημάτων, όμως ο ίδιος δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι θέλει να μείνει. Είναι απόλυτα λογικό ένας παίκτης του δικού του βεληνεκούς να μην ψήνεται να παίξει δίπλα στον Φρεντ και τον ΜακΤόμινεϊ. Θα καεί και το ξέρει. Από τη στιγμή που η ομάδα είναι και εκτός Champions League το πράγμα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Βέβαια δεν είναι μόνο ο Ντε Γιονγκ.

Και άλλοι παίκτες, με λιγότερο ηχηρά ονόματα είναι διστακτικοί στην προοπτική της Γιουνάιτεντ. Ο Τεν Χαγκ θα ήθελε πολύ να φέρει μαζί του δύο παίκτες από τον Άγιαξ. Τον Τίμπερ και τον Άντονι. Δύο νεαρά παιδία, με πολύ ψηλό ταβάνι που σε λίγα χρόνια μπορούν κάλλιστα να βρίσκονται στην ελίτ. Υπό κανονικές συνθήκες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν όνειρο γι’ αυτούς. Με τα σημερινά δεδομένα μάλλον θα προτιμούσαν να την αποφύγουν.

Δύσκολος γρίφος

Με τούτα και με κείνα, κοντεύουμε Ιούλιο και η Γιουνάιτεντ δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση. Για μια ομάδα που χρειάζεται απλά κάποιες πινελιές ο χρόνος που απομένει είναι άπλετος. Για τη Γιουνάιτεντ όμως κάθε μέρα που περνάει τη στριμώχνει όλο και περισσότερο. Αν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θέλουν να μοιάσουν ξανά σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου χρειάζονται σημαντική ενίσχυση σε κάθε γραμμή. Για την ακρίβεια θέλουν οπωσδήποτε ένα δεξί μπακ, ένα στόπερ, δύο χαφ, και ένα αριστερό εξτρέμ. Όλες αυτές οι μεταγραφές πρέπει να αφορούν παίκτες που θα μπουν στην εντεκάδα χθες.

Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να προσθέσει βάθος στη θέση του αριστερού μπακ (ίσως χρειαστεί βασικό και εκεί), στο τέρμα, στα στόπερ και ανάλογα τι θα γίνει με τον Γκρίνγουντ ακόμη έναν παίκτη στα εξτρέμ. Ειδικά οι προσθήκες στα στόπερ και στα χαφ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Η εικόνα της ομάδας της περασμένη σεζόν το φωνάζει δυνατά αυτό. Μέχρι στιγμής οι υπόλοιπες ομάδες του Big 6 εκτός της Τσέλσι, έχουν ενισχυθεί αρκετά και αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερο.

Η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ανάγκες σε σχέση με τους μεγάλους της αντιπάλους. Προφανώς έχουμε μπροστά μας ακόμα δύο γεμάτους μήνες μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο το μέγεθος των αναγκών σε συνδυασμό με την απροθυμία των παικτών να έρθουν στο «Ολντ Τράφορντ» δημιουργεί έναν γρίφο που οι άνθρωποι του μεταγραφικού σχεδιασμού καλούνται να λύσουν. Η επανάληψη μιας σεζόν όπως η περσινή απαγορεύεται για μια ομάδα αυτού του μεγέθους.

Όσο περισσότερο η Γιουνάιτεντ παραμένει σε λήθαργο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εκείνη να ξυπνήσει από αυτόν. Κάπως έτσι ένας σύλλογος όπως η Λίβερπουλ έμεινε χωρίς πρωτάθλημα για 30 ολόκληρα χρόνια. Η Γιουνάιτεντ στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα συμπληρώσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που πήρε την Premier League. Και ο χρόνος κυλάει γρήγορα ο άτιμος.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version