ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

H Άρσεναλ βγήκε για μεταγραφικό σαφάρι!

Έχοντας πάρει το περσινό μάθημά της, η Άρσεναλ ξεκίνησε από νωρίς φέτος τις μεταγραφές και η αλήθεια είναι πως έχει κάνει σωστά βήματα.

H Άρσεναλ βγήκε για μεταγραφικό σαφάρι!

Τον χειμώνα η Άρσεναλ υπέπεσε σε ένα τεράστιο σφάλμα, το οποίο εν τέλει της κόστισε και στο εισιτήριο του Champions League. Δεν «αγχώθηκε» όταν έπρεπε, έμεινε χωρίς μεταγραφές και τελικά την «πάτησε». Οι τελευταίες χρονιές χωρίς συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχουν πληγώσει το ηθικό των οπαδών της. Αυτή τη μεταγραφική περίοδο, οι «κανονιέρηδες» είναι έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Γρήγορος σχεδιασμός και άμεση υλοποίηση

Πέρσι χρειάστηκε να περάσουν αρκετές εβδομάδες, μέχρι να γίνουν οι μεγάλες κινήσεις στο «Έμιρεϊτς». Οι προσθήκες που έγιναν ναι μεν ήταν καλές, όμως ο χρόνος προσαρμογής τους ήταν ελάχιστος. Κάτι που συνέβαλε στο κάκιστο ξεκίνημα της σεζόν και τους μηδέν βαθμούς σε τρία παιχνίδια. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο ως σύνολο όσο και ως μονάδες, οι παίκτες του Αρτέτα ανέβαζαν στροφές στον αγωνιστικό χώρο.

Έχοντας πάρει λοιπόν αυτό το μάθημα, τόσο ο Βάσκος τεχνικός όσο και ο Εντού, θέλησαν να περάσουν από τις σκέψεις στις πράξεις. Εδώ και καιρό είχε συμφωνήσει ο Μάτ Τέρνερ για αναπληρωματικός τερματοφύλακας, ενώ και ο νεαρός Μαρκίνιος έδωσε το ΟΚ. Κινήσεις ναι μεν έξυπνες, αλλά χωρίς άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα. Παράλληλα, ο δημιουργικός χαφ Φάμπιο Βιέϊρα έφτασε από το Οπόρτο, για να δώσει νέες νότες στη δημιουργία.

Μια εξ αυτών είναι ο Γκάμπριελ Ζεσούς. Σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και με πολλές εμπειρίες στο κορυφαίο επίπεδο και τη Μάντσετσερ Σίτι, ο Βραζιλιάνος αποτελούσε προτεραιότητα του Αρτέτα. Άλλωστε, είχαν δουλέψει μαζί στο «Έτιχαντ», γνωρίζοντας αρκετά καλά ο ένας τον άλλο. Ο 25χρονος δεν είναι ο κλασικός φορ που θα λειτουργεί μονάχα μέσα στην περιοχή, αλλά ένας επιθετικός στο στυλ που παίζει η Άρσεναλ. Από τις υπόλοιπες επιλογές (Κάλγουερτ-Λιούιν, Οσιμέν, ‘Ειμπραχαμ), ήταν αυτός που έδειχνε να κολλάει περισσότερο. Και η τιμή που φαίνεται να συμφώνησαν οι «πολίτες» για να τον πουλήσουν, είναι αρκετά καλή.

Αποχωρήσεις που φέρνουν χρήματα στην Άρσεναλ!

Αν και ο Ζεσούς θα αποτελέσει (λογικά) μια εξαιρετική μεταγραφή, αναμένεται να υπάρξει συνέχεια αγορών. Ήδη ο εκρηκτικός Ραφίνια, ο οποίος έχει συνδεθεί με πολλές κορυφαίες ομάδες, εμφανίζεται πολύ κοντά στο να υπογράψει στο Λονδίνο. Και με το ποσό να είναι αρκετά… τσουχτερό (περίπου 70 εκατομμύρια), οι «κανονιέρηδες« δοκιμάζουν να κάνουν ακόμα μια υπέρβαση. Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός, είναι ο Γιούρι Τίλεμανς της Λέστερ. Έχοντας ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανανεώσει με τις «αλεπούδες», ο Βέλγος βρίσκεται στο στόχαστρο του συλλόγου εδώ και καιρό. Μέχρι όμως να προχωρήσουν οι άλλες περιπτώσεις, η δικιά του μεταγραφή μπαίνει στο κάδρο.

Όσο οι αγορές σχεδιάζονται, αρκετοί είναι οι παίκτες που θα ωθηθούν προς την έξοδο. Μέιτλαντ-Νάιλς, Μπεγερίν, Λένο, Τορέιρα, Πεπέ και Μάρι, δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Μίκελ Αρτέτα. Η πώληση των περισσότερων εξ αυτών είναι προτεραιότητα, μιας και τα συμβόλαια τους εκπνέουν το επόμενο καλοκαίρι. Αποχωρήσεις που προσφέρουν και χρήματα στον σύλλογο, αλλά ανοίγουν και το μπάτζετ των μισθών.

Τέλος, ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για την Άρσεναλ τη φετινή σεζόν είναι ο Ουιλιάμ Σαλιμπά. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά την άφιξη του, ο Γάλλος δεν έχει ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό στην Premier League. Έχοντας κάνει μια άριστη σεζόν στην πατρίδα του με τη Μαρσέιγ, ο 21χρονος επιστρέφει στο «Έμιρεϊτς» για να αποδείξει πόσο λάθος (δεν) τον έχουν αξιοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Και σε μια θέση που η ομάδα του Αρτέτα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ