Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σκληρή απάντηση Τσεφέριν: «Αν παίζεις λιγότερο, παίρνεις λιγότερα χρήματα»
Ευρώπη

Σκληρή απάντηση Τσεφέριν: «Αν παίζεις λιγότερο, παίρνεις λιγότερα χρήματα»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, επιτέθηκε σε όσους άσκουν κριτική για την αύξηση των παιχνιδιών που καλούνται να παίξουν οι ποδοσφαιριστές.

26.06.2022 | 10:57

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, απάντησε στις κατηγορίες παικτών και προπονητών που διαμαρτύρονται για την αύξηση των αγώνων σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

Παίκτες, όπως ο Μόντριτς και ο Ντε Μπρούιν και προπονητές, όπως ο Κλοπ και ο Γκουαρντιόλα, έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους για το συμπιεσμένο πρόγραμμα αγώνων που εξαντλεί τους ποδοσφαιριστές, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ωστόσο, ο Τσεφέριν τους προέτρεψε να μην διαμαρτύρονται, καθώς οι ίδιοι οι σύλλογοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για την βελτίωση της κατάστασης.

«Είναι πάντα εύκολο να επιτεθείς στη FIFA και την UEFA, αλλά το πράγμα είναι απλό. Αν παίζεις λιγότερο, παίρνεις λιγότερα χρήματα. Αυτοί που πρέπει να παραπονεθούν είναι οι εργάτες του εργοστασίου που παίρνουν 1.000€ το μήνα. Όλοι θέλουν περισσότερα παιχνίδια κυπέλλου, αλλά κανείς δεν τα παρατάει σε τίποτα. Οι σύλλογοι ήθελαν 10 αγώνες στη φάση των ομίλων του Champions League. Θα έχουν οκτώ, είναι ο σωστός αριθμός. Τα εγχώρια πρωταθλήματα πρέπει να έχουν 18 συλλόγους, αλλά οι πρόεδροι δεν συμφωνούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι δύο εγχώρια κύπελλα είναι πάρα πολλά», είπε ο Τσεφέριν στην Gazetta dello Sport.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Τσεφέριν υπερασπίστηκε τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ

Από το 2024 θα αλλάξει από τη μορφή που το ξέραμε. Θα «μεγαλώσει», σε μία προσπάθεια να αποτρέψει μελλοντικές κινήσεις, όπως η Super League.

«Σήμερα, μπορείς ήδη να προβλέψεις ποιος θα παίξει στη φάση των 16 μετά την κλήρωση. Στο μέλλον, οι μεγάλοι σύλλογοι θα συναντώνται πιο συχνά, οι μικρότεροι σύλλογοι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν και ο όμιλος θα κρίνεται μέχρι το τέλος. Θα είναι θεαματικό, το 2024 είναι το αύριο».

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version