ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Παρί αφήνει τους εντυπωσιασμούς και επιχειρεί στροφή στην ουσία!

Η Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει προσέγγιση ψάχνοντας παίκτες που μπορούν να την βοηθήσουν εκεί που πραγματικά πονάει.

Η Παρί αφήνει τους εντυπωσιασμούς και επιχειρεί στροφή στην ουσία!

Πέρυσι το καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν είχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεταγραφικά παράθυρα που έχουμε δει ποτέ. Η απόκτηση τόσων μεγάλων ονομάτων σε μια μεταγραφική περίοδο δημιούργησε μια αίσθηση πως οι Γάλλοι θα σαρώσουν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους. Τελικά τα πράγματα δεν αποδείχτηκαν ακριβώς έτσι. Η Παρί πήρε ελάχιστα από τους σούπερ σταρ που έφερε στο «Παρκ Ντε Πρενς» και είδε το κέντρο και την άμυνά της να την πληγώνουν για ακόμη μια φορά. Φέτος μοιάζει διατεθειμένη να κλείσει τις τρύπες της με παίκτες που έχει πραγματικά ανάγκη, ακόμη κι αν τα ονόματά τους δεν κάνουν κάποιο φοβερό γκελ στον κόσμο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

 Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι, Βαϊνάλντουμ, Ντοναρούμα και Νούνο Μέντες. Όλοι αυτοί οι παίκτες προστέθηκαν στο ρόστερ της Παρί μέσα σε ένα καλοκαίρι. Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που με εξαίρεση τον Μέντες, έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία τους. Η Παρί κατάφερε να τους αποκτήσει χωρίς να ξηλωθεί οικονομικά, καθώς εκτός του Χακίμι και του Μέντες, οι υπόλοιποι υπέγραψαν ελεύθεροι. Όπως είναι λογικό, οι Παριζιάνοι θεωρήθηκαν αυτόματα το μεγάλο φαβορί για όποια κούπα διεκδικούσαν.

Πράγματι το ρόστερ τους έμοιαζε παντοδύναμο αφού εκτός από αυτούς που ήρθαν, υπήρχαν ήδη σε αυτό αρκετοί παικταράδες. Στο ποδόσφαιρο βέβαια έχει αποδειχτεί πολλές φορές πως δεν αρκούν πολλοί παικταράδες μαζεμένοι για να φτιάξουν μια καλή ομάδα. Χρειάζονται πολλά παραπάνω που η Παρί δεν τα είχε. Κάπως έτσι η υπερομάδα των Γάλλων έμεινε μόνο με το πρωτάθλημα χωρίς σε καμία περίπτωση να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες. Η ποιότητά της δεν φάνηκε μέσα στο χορτάρι παρά μόνο σε μεμονωμένα παιχνίδια ή στιγμές.

Η φετινή αποτυχία της Παρί έκανε περισσότερο θόρυβο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά αφού η δυναμική που πρόσφεραν οι καλοκαιρινές μεταγραφές της δημιούργησε τεράστιες απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα πήρε ελάχιστα από τα νέα της αποκτήματα. Ο Μέσι είχε μια κακή σεζόν για τα δικά του στάνταρ. Ο Ράμος ουσιαστικά δεν έπαιξε καθόλου λόγω συνεχόμενων τραυματισμών. Ο Βαϊνάλντουμ αναδείχτηκε η χειρότερη μεταγραφή της σεζόν στη Γαλλία και ο Ντοναρούμα αναλώθηκε στο ότι μοιράζεται τα παιχνίδια με τον Νάβας και εκτέθηκε αρκετές φορές μέσα στη χρονιά.

Οι μόνοι που κάπως πρόσφεραν ήταν τα δύο πλάγια μπακ. Ο Χακίμι ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Παρί στο πρώτο μισό, όμως σταδιακά κι αυτός άρχισε να πέφτει. Ο Νούνο Μέντες από την άλλη είχε μια συμπαθητική πρώτη χρονιά χωρίς βέβαια να βγάλει μάτια. Βέβαια είναι μόλις 20 χρονών και όλοι περιμένουν ότι θα λάμψει τα επόμενα χρόνια.

Στροφή στην ουσία

Ήταν οι παίκτες που έφερε πέρυσι η Παρί κακοί; Όχι σε καμία περίπτωση. Όποιος ισχυριστεί κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο ανόητος. Οι λόγοι που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα είναι πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα. Πάντως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως και του χρόνου θα έχουν την ίδια εικόνα. Σίγουρα όχι όλοι.

Ο Μέσι για παράδειγμα αποκλείεται να έχει ανάλογη χρονιά με τη φετινή. Ο Ντοναρούμα σίγουρα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας πως αυτός είναι το αδιαμφησβήτητο νούμερο ένα. Ο Ράμος κατάφερε να παραμείνει υγιής από τον Μάρτη και μετά και αν αυτό συνεχιστεί και τη νέα χρονιά δεδομένα έχει ακόμα πολλά να δώσει. Για τον Βαϊνάλντουμ πιστεύω ότι απλά δεν ταίριαξε και καλό θα ήταν να φύγει άμεσα. Συμβαίνουν αυτά το ποδόσφαιρο. Κάποιες μεταγραφές απλά δεν βγαίνουν. Παρί μεταγραφές

Από εκεί και πέρα, η Παρί έχει ανοιχτές πληγές που και φέτος της κόστισαν. Φυσικά αναφερόμαστε στην έλλειψη ποιοτικών επιλογών στο κέντρο και την άμυνα. Ειδικά στα χαφ, ο κακομοίρης ο Βεράτι περιμένει εδώ και χρόνια κάποιον άξιο συμπαραστάτη. Παίκτες όπως οι Παρέδες, Ντανίλο, Γκέιγ και Άντερ Ερέρα δεν μπορεί να λογίζονται ως βασικοί σε αυτό το επίπεδο. Ο Λούις Κάμπος (νέος αθλητικός διευθυντής) φαίνεται να το ξέρει καλά αυτό. Γι’ αυτό το λόγο οι δύο πρώτοι παίκτες με τους οποίους ασχολήθηκε είναι χαφ.

Ο Βιτίνια της Πόρτο και ο Ρενάτο Σάντσες της Λιλ βρίσκονται κοντά στη μετακόμιση στο Παρίσι. Ο πρώτος έχει ήδη κλείσει και απομένουν τα τυπικά, ενώ ο δεύτερος έχει κάνει ξεκάθαρο στην ομάδα του ότι θέλει να πάει στην Παρί. Δύο παίκτες με κύρια χαρακτηριστικά την ένταση και το νεύρο που έχουν στο παιχνίδι τους. Από εκεί και πέρα ο Κάμπος έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση του Μίλαν Σκρίνιαρ από την Ίντερ. Ενός από τους καλύτερους και πιο υποτιμημένους στόπερ στον πλανήτη.

Αλλαγή στρατηγικής

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Παίκτες που δεν είναι κομμάτι του πρότζεκτ πρέπει να αποχωρήσουν. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις αλλά πλέον αυτό τελείωσε». Η παραπάνω δήλωση έγινε πριν λίγες μέρες από τον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Είναι φανερό πως στο Παρίσι ταρακουνήθηκαν μετά την τελευταία τους αποτυχία. Η νοοτροπία της Παρί υπήρξε σίγουρα προβληματική εδώ και χρόνια. Το σκεπτικό του ότι έχουμε λεφτά και αυτό αρκεί ήταν κάτι που ο σύλλογος έβγαζε μόνιμα προς τα έξω.

Αρκετοί παίκτες την αντιμετώπισαν ως ένα κλαμπ στο οποίο μπορούν να είναι πολύ πιο χαλαροί σε σχέση με άλλες ομάδες κορυφαίου επίπεδου. Ο Κελαϊφί φαίνεται αποφασισμένος να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Αφού κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή του Μπαπέ, πλέον περνά σε μια διαφορετική στρατηγική. Η Παρί έχει ανάγκη από λιγότερη λάμψη και περισσότερο ρεαλισμό. Η πρόσληψη του Κάμπος έγινε ακριβώς πάνω σε αυτό το σκεπτικό.

Η -μέχρι στιγμής- μεταγραφική της στόχευση δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση για αλλαγή νοοτροπίας. Ο Σκρίνιαρ, ο Βιτίνια και ο Σάντσες είναι παίκτες που δεν κάνουν γκελ στον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως είναι και παίκτες με χαρακτηριστικά που λείπουν από την Παρί. Ο Σλοβάκος στόπερ είναι ποδοσφαιριστής από το υψηλότερο ράφι με σερί σούπερ σεζόν στην Ίντερ. Θα έπαιζε βασικός σε όλες σχεδόν τις ομάδες της Ευρώπης και η απόκτηση του ανεβάζει επίπεδο την Παρί στα στόπερ.

Ο Βιτίνια προέρχεται από εκπληκτική σεζόν στην Πόρτο που έδειξε πως ο ρόλος του κεντρικού χαφ του ταιριάζει καλύτερα από εκείνον του δεκαριού. Στα 22 του μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο μέσο. Ο Σάντσες τέλος ψάχνει εδώ και χρόνια την επιστροφή του στο κορυφαίο επίπεδο. Ένα παιδί που μάλλον βιάστηκε παλαιότερα αλλά πλέον φαίνεται έτοιμο για ένα στέρεο βήμα. Αν η Παρί καταφέρει να κλείσει τις τρεις υποθέσεις θα προσθέσει στο φαντεζί ρόστερ της σκληράδα αλλά και μπόλικη ουσία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ