ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Τότεναμ κινείται αποφασιστικά και δίνει στον Κόντε ό,τι της ζητάει!

Η Τότεναμ κάνει πράξη την υπόσχεση που έδωσε στον Κόντε και ενισχύεται σημαντικά σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Η Τότεναμ κινείται αποφασιστικά και δίνει στον Κόντε ό,τι της ζητάει!

Η πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε τον περασμένο Νοέμβρη, ήταν η πιο σωστή κίνηση που έχει κάνει η Τότεναμ εδώ και χρόνια. Ο Ιταλός είναι ένας κορυφαίος προπονητής και με τη δουλειά του στους «Πετεινούς» το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Η τέταρτη θέση και η έξοδος στο Champions League ήταν ένας μικρός άθλος, όμως ο Κόντε το βλέπει απλά σαν μια αρχή. Ο πρώην τεχνικός των Γιουβέντους, Ίντερ και Τσέλσι, έκανε γνωστό στη διοίκηση πως για να παραμείνει θα χρειαστεί διαβεβαιώσεις πως η ομάδα θα ενισχυθεί. Τις πήρε και λίγους μήνες μετά βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς αυτό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μεταγραφές με στόχευση

Μέχρι στιγμής η Τότεναμ έχει ανακοινώσει τρεις μεταγραφές, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από ακόμη δύο, οι οποίες μπορεί να έχουν ανακοινωθεί την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Αρχικά θα αναφερθούμε στους τρεις που είναι ήδη παίκτες της ομάδας και παρακάτω θα μιλήσουμε και για τους υπόλοιπους. Σε πρώτη φάση λοιπόν, οι «Πετεινοί» έχουν ολοκληρώσει τρεις πρόσθηκες σε τέρμα, πτέρυγες και κέντρο. Πρόκειται φυσικά για τους Φόστερ, Πέρισιστς και Μπισουμά. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε ήταν αυτή του Φρέισερ Φόστερ. O 34χρονος Άγγλος έχει φάει με το κουτάλι τα βρετανικά γήπεδα. Με εξαιρετικές εμφανίσεις σε Σέλτικ και Σαουθάμπτον είναι ένας αξιόπιστος και έμπειρος τερματοφύλακας που αποτελεί εγγύηση για να έρχεται πίσω από τον Γιορίς. Στη συνέχεια έγινε η προσθήκη του Ιβάν Πέρισιστς. Ο 33χρονος Κροάτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερα διαπιστευτήρια.

Βρίσκεται χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο και έχει αφήσει το στίγμα του σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εκ των καλύτερων και πιο σταθερών παικτών της Ίντερ. Οι «Νερατζούρι» ήθελαν πολύ να τον κρατήσουν, όμως εκείνος προτίμησε την περιπέτεια της Premier League ξανασμίγοντας με τον Κόντε. Ο Πέριστις αποτελεί την απόλυτη value for money μεταγραφή, καθώς υπέγραψε ελεύθερος και όλοι ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει. Ο Ιταλός τον προορίζει για βασικό στη θέση του αριστερού μπακ χαφ.

Η τρίτη χρονικά μεταγραφή ήταν αυτή του Ιβ Μπισουμά. Ο 26χρονος πρώην χαφ της Μπράιτον είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο Νησί τα τελευταία χρόνια. Κατά καιρούς αποτέλεσε στόχο ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα παιδί με σπάνια φυσικά προσόντα και ατελείωτες δυνάμεις. Η σκληράδα και η ένταση που διαθέτει στο παιχνίδι του, είναι στοιχεία που ο λατρεύει ο Κόντε. Μαζί με τον πάντα σταθερό Χόιμπεργκ και τον αναγεννημένο Μπεντακούρ θα αποτελέσουν τις βασικές επιλογές στα χαφ.

Έξυπνη βόμβα με Ριτσάρλισον

Από εκεί και πέρα στην Τότεναμ τρέχουν δύο υποθέσεις που βρίσκονται κάτι παραπάνω από κοντά. Εκείνη που αναμένεται να τελειώσει πρώτη είναι αυτή του Ριτσάρλισον. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Έβερτον, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Όσο έπαιξε εκεί, αποτελούσε σταθερά έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και το όνομά του πάντα έπαιζε για δυνατή μεταγραφή. Ο Ριτσάρλισον είχε πολλές ευκαιρίες να φύγει από την Έβερτον όμως η αγάπη του για την ομάδα και ο ηγετικός ρόλος που του πρόσφερε τον κράτησαν εκεί.

Ωστόσο η φετινή πορεία που λίγο έλειψε να οδηγήσει στον υποβιβασμό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε έναν παίκτη που έχει σαφώς μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Στο διάστημα που αγωνιστική για την Έβερτον, ο Ριτσάρλισον δεν έπεσε ούτε μια σεζόν κάτω από τα 10 γκολ, ενώ καθιερώθηκε στις κλήσεις της εθνικής Βραζιλίας. Η Τότεναμ παίρνει έναν παίκτη που μόνο το περσινό καλοκαίρι απασχόλησε τις Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν. Τότεναμ Ριτσάρλισον

Με ένα ποσό κοντά στα 60 εκατομμύρια πυροδοτεί μια έξυπνη βόμβα, καθώς ο Βραζιλιάνος παίζει τόσο στα πλάγια, όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Έτσι δίνει ακόμη περισσότερο βάθος αλλά και ποιότητα, στην ήδη σούπερ επιθετική της τριάδα που με Σον, Κέιν και Κουλουσέφσκι πέταγε φωτιές στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Παράλληλα βρίσκει επιτέλους έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης και να δώσει ανάσες στον Κέιν, χωρίς να χαλάσει ο κόσμος.

Όσο για τον Ριτσάρλισον, θα έχει την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να λάμψει στο κορυφαίο επίπεδο. Στα 25 του βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και σε μια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης δίπλα του, θα μπορέσει να ανεβάσει τόσο την απόδοση, όσο και τα νούμερά του. Σούπερ μεταγραφή για την Τότεναμ που αγοράζει έναν παίκτη πολυεργαλείο, με τεράστιο κίνητρο και πενταετή εμπειρία από τα αγγλικά γήπεδα.

Ελεγχόμενο ρίσκο με Λενγκλέ

Ο δεύτερος παίκτης που προβάρει τη φανέλα των «Πετεινών» είναι ο Κλεμάν Λενγκλέ. Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να γεννά αρκετά ερωτηματικά. Βλέπετε ο Γάλλος  προέρχεται από μια κάκιστη διετία με την Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μετοχές του βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση. Πράγματι, ο Λενγκλέ είναι εδώ και καιρό σκιά του εαυτού του. Μην ξεχνάμε ωστόσο πως πριν τον πάρει η κατηφόρα προερχόταν από σερί εξαιρετικές σεζόν.

Ο Γάλλος στόπερ ήταν φανταστικός στον ενάμισι χρόνο που έπαιξε στη Σεβίλλη και γρήγορα έγινε στόχος πολλών μεγάλων ομάδων. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που κατάφερε να τον κάνει δικό της, βλέποντας στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Πικέ. Στους «Μπλαουγκράνα» κέρδισε άμεσα θέση βασικού και αναδείχτηκε μαζί τους πρωταθλητής το 2019. Υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έλαμπε όλο και περισσότερο. Κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας όπου και εκεί κέρδισε θέση βασικού από τον Ντεσάν.

Όταν όμως ο Βαλβέρδε αποχώρησε, ο Λενγκλέ ακολούθησε πορεία ανάλογη με εκείνη της Μπαρτσελόνα. Ολοταχώς προς τα κάτω. Οι «Μπλαουγκράνα» βρίσκουν σιγά σιγά τον τρόπο να επανακάμψουν, όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για εκείνον. Με τον Τσάβι να τον έχει αρκετά πίσω στις επιλογές του, ο 27χρονος στόπερ ψάχνει απεγνωσμένα ένα ολικό restart. Η Τότεναμ του δίνει την ευκαιρία να αλλάξει περιβάλλον και ξεκινήσει από την αρχή, μακριά από πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως έχουν γίνει τοξικά για εκείνον.

Αν υπάρχει κάτι που εγγυάται ότι αυτή η κίνηση έχει καλές πιθανότητες να πετύχει αυτό είναι ο Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός δεν κάνει εκπτώσεις και ειδικά στους αμυντικούς. Για να ζήτησε την απόκτηση του Λενγκλέ, σημαίνει ότι πιστεύει πως μπορεί να τον αναγεννήσει. Άλλωστε πρόκειται για έναν παίκτη που στο παρελθόν έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Αν ο Κόντε βρει το κουμπί του θα έχει πετύχει σπουδαία αναβάθμιση και στο κέντρο της άμυνας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ