ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Στέρλινγκ θα βρει στην Τσέλσι το τέλειο έδαφος για ένα δυνατό restart!

Μετά από επτά χρόνια γεμάτα τίτλους και επιτυχίες, ο Ραχίμ Στέρλινγκ αφήνει τη Σίτι με προορισμό το Λονδίνο και την Τσέλσι.

Ο Στέρλινγκ θα βρει στην Τσέλσι το τέλειο έδαφος για ένα δυνατό restart!

Είναι ένας παίκτης που όλοι λατρεύουν να μισούν, αλλά που δεν γίνεται να παραγνωρίσεις την αξία του. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ από έφηβος βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Αρχικά ξεχώρισε με τη φανέλα της Λίβερπουλ, στη συνέχεια μεγαλούργησε με αυτή της Σίτι και τώρα θα δοκιμάσει την τύχη του σε μια ακόμη υπερδύναμη της Premier League. Την Τσέλσι. Ο Άγγλος εξτρέμ φάνηκε σαν να βάλτωσε τα δύο τελευταία χρόνια στο «Έτιχαντ» και στους «Μπλε» θέλει να αποδείξει αυτό που πραγματικά είναι. Ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ξεχνάμε εύκολα

Η τελευταία διετία πράγματι δεν ήταν και η καλύτερη στην καριέρα του Ραχίμ Στέρλινγκ. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τη Λίβερπουλ το 2020, ο Πεπ άλλαξε ταυτότητα στην ομάδα του και την έκανε αρκετά πιο σκληρή. Η Σίτι έγινε πολύ πιο συμπαγής αμυντικά και πάνω σε αυτή τη βάση πορεύτηκε προς τους τίτλους του 2021 και 2022. Το συγκεκριμένο πλάνο αποδείχτηκε ευεργετικό για τους «Πολίτες» και έδειξε για ακόμη μια φορά την ικανότητα του Γκουαρντιόλα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις.

Παρόλα αυτά μέσα από αυτή την μετάβαση αδρανοποιήθηκε ένα από τα σημαντικότερα όπλα της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Η αλήθεια είναι πως ο Άγγλος εξτρέμ είναι ένας παίκτης με αρκετούς haters. Για τον λόγο αυτό ακούγεται περισσότερο όταν δεν παίζει καλά, παρά όταν κάνει τη διαφορά. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τι μπορεί να κάνει πάνω στο χορτάρι.

Ο Στέρλινγκ ήρθε στη Σίτι το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 21 ετών, όταν ακόμη προπονητής ήταν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Τότε μετρούσε ήδη τρεις σεζόν ως βασικός στη Λίβερπουλ και θεωρούταν το μεγαλύτερο ταλέντο του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Γρήγορα καταλάβαμε γιατί. Την επόμενη σεζόν ήρθε στην ομάδα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος έβαλε την ανάδειξη του Στέρλινγκ σε πρώτο πλάνο. Μετά την πρώτη αναγνωριστική σεζόν για τον Καταλανό, η Σίτι άρχισε να εκτοξεύεται.

Μαζί της και ο Άγγλος εξτρέμ που από το 2017 μέχρι το 2020 κάνει μια μαγική τριετία. 23 γκολ και 17 ασίστ τη σεζόν 2017/2018, 25 γκολ και 16 ασίστ την επόμενη χρονιά και 31 γκολ μαζί με 10 ασίστ τη σεζόν 2019/2020. Ελίτ νούμερα από έναν παίκτη που εκείνο το διάστημα πέταγε φωτιές και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα δύο πρωταθλήματα της Σίτι το 2018 και το 2019.

Μακάρι όλοι να ήταν έτσι στα… πεσμένα τους

Ναι από εκεί και πέρα οι εμφανίσεις του Στέρλινγκ δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο. Ναι τα στάνταρ της απόδοσής του έπεσαν αρκετά, αλλά και πάλι παρέμειναν αρκετά ψηλά. Στις δύο τελευταίες σεζόν, μετράει 14 γκολ με 12 ασίστ και 17 γκολ με 9 ασίστ αντίστοιχα. Νούμερα που για άλλους εξτρέμ -ακόμα και του κορυφαίου επιπέδου- θεωρούνται εξαιρετικά, όμως για εκείνον μέτρια. Ενδιάμεσα υπήρξε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εθνικής Αγγλίας στην πορεία μέχρι τον τελικό του Euro 2020. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του.

Ο Στέρλινγκ βρέθηκε απλά σε μια συγκυρία στην οποία τα πάντα συνέβαλλαν ώστε να υποβαθμιστεί η αξία του. Αρχικά έγινε δέσμιος των πανύψηλων στάνταρ που ο ίδιος είχε θέσει την τριετία 2017-2020. Στη συνέχεια ήρθε η αλλαγή φιλοσοφίας του Πεπ που επηρέασε αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού του. Όλα αυτά τη στιγμή που ο περισσότερος κόσμος τον αντιπαθεί και τον περιμένει στη γωνία. Σε αυτό το σημείο βέβαια θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για ένα κλείσιμο κύκλου.

Ο 27χρονος Άγγλος βρίσκεται επτά χρόνια στη Σίτι. Ίσως απλά να χρειάζεται μια ανανέωση και να μη φταίει τίποτα από τα παραπάνω. Μια ενδεχόμενη φυγή του από τους «Πολίτες» συζητήθηκε και το περασμένο καλοκαίρι, όμως τελικά δεν προχώρησε. Φέτος φαίνεται ότι θα γίνει πράξη. Θα φροντίσει γι’ αυτό η Τσέλσι, η οποία τον έχει ως κορυφαίο μεταγραφικό στόχο της νέας εποχής.

Οι «Μπλε» θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και μετά τον Αμπράμοβιτς, με τη νέα διοίκηση να είναι διατεθειμένη να κάνει όλα τα χατίρια του Τούχελ. Το πρώτο και το μεγαλύτερο από αυτά, φαίνεται πως θα είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός θέλει σαν τρελός στο ρόστερ του τον διεθνή Άγγλο και του προορίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα του. Ο παίκτης από τη μεριά του, είναι φουλ ψημένος με την προοπτική των «Μπλε».

Μεγάλη και υποτιμημένη κίνηση

Όπως καταλαβαίνουμε η επισημοποίηση της συμφωνίας είναι θέμα ωρών, το πολύ ημερών. Η Σίτι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα μικρό rebuild και οι πωλήσεις των Ζεσούς και Στέρλινγκ ήταν σε πρώτο πλάνο. O Βραζιλιάνος φορ πωλήθηκε πριν λίγες μέρες στην Άρσεναλ για 50 εκατομμύρια, ενώ σε αντίστοιχη τιμή θα γίνει και η πώληση του Άγγλου εξτρέμ. Η Τσέλσι αγοράζει σε πολύ καλή τιμή, έναν παίκτη που έχει αποδείξει ότι στο πικ της απόδοσής του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Η ξεκάθαρη επιθυμία του ίδιου να γίνει η μεταγραφή, δείχνει ότι θέλει να βρίσκεται κάπου όπου θα πρωταγωνιστεί.

Άλλωστε στα 27 του, είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και έχει μπροστά του τα πλέον παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Η συγκεκριμένη μεταγραφή μπορεί να μην κάνει τόσο θόρυβο, όμως πρόκειται για μια πραγματικά σούπερ κίνηση για τους «Μπλε». Ο Στέρλινγκ είναι ένα παιδί που έχει φάει την Premier League με το κουτάλι και ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει να κάνεις πρωταθλητισμό σε αυτό το πρωτάθλημα.

Ο Τούχελ δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένος με τις επιλογές του στα άκρα της επίθεσης και ψάχνει δύο βασικές επιλογές για εκεί. Στα αριστερά θέλει τον Στέρλινγκ και στα δεξιά τον Ραφίνια. Η Τσέλσι τα έχει βρει με τη Λιντς για τον Βραζιλιάνο, όμως εκείνος εξαντλεί κάθε πιθανότητα για να πάει στη Μπαρτσελόνα. Με τον Στέρλινγκ από την άλλη τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά.

Οι δύο πλευρές ήθελαν πολύ να συνεργαστούν και τα βρήκαν εύκολα και γρήγορα. Ο παίκτης έρχεται στο Λονδίνο για να αποτελέσει μια σταθερά στο αριστερό άκρο της επίθεσης και να βρει τη χαμένη του φλόγα σε ένα νέο περιβάλλον. Η Τσέλσι κλείνει τον νούμερο ένα στόχο της για το φετινό καλοκαίρι και παίρνει ώθηση και ψυχολογία για μια ανάλογα δυναμική συνέχεια.

https://www.youtube.com/watch?v=CmCeIoMDDbE

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ