ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ντε Λιχτ είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ της Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου βλέπει στο πρόσωπο του Ματίας Ντε Λιχτ τον ηγέτη που τόσο ανάγκη έχει για το κέντρο της άμυνας.

Ο Ντε Λιχτ είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ της Μπάγερν!

Ο Ματάις Ντε Λιχτ είναι ένα παιδί που έβγαλε μάτια με τη φανέλα του Άγιαξ και έγινε μήλον της έριδος για όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Η μεταγραφή του στη Γιουβέντους ήταν μια τεράστια επιτυχία για τους «Μπιανκονέρι» που έκαναν δικό τους έναν παίκτη με όλα τα φόντα να αφήσει εποχή. Παρόλα αυτά ο Ολλανδός στόπερ δεν εκτοξεύτηκε στο Τορίνο. Δεν ήταν κακός, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στο βαθμό που όλοι περίμεναν από εκείνον. Στα 23 του ψάχνει μια ομάδα που να του ταιριάζει περισσότερο ώστε να δείξει ποιος πραγματικά είναι. Η Μπάγερν Μονάχου τον θεωρεί ικανό να ηγηθεί της άμυνάς της και προσπαθεί να τον φέρει στο Μόναχο για να λύσει ένα πρόβλημα που πέρυσι της κόστισε πολύ.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ψάχνει τη γη της επαγγελίας

Στα 17 του ο Ντε Λιχτ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ. Στα 18 ήταν ήδη βασικός και ηγέτης της άμυνας. Πριν κλείσει τα 20 έγινε αρχηγός, πρωταθλητής και πρωταγωνιστής στην πορεία του «Αίαντα» μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 2019. Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις και τα απίστευτα προσόντα του, τον έκαναν ανάρπαστο ανάμεσα στους γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όλοι έκαναν λόγο για ένα παιδί καταδικασμένο να γράψει ιστορία. Ένα παιδί που το 2018 κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου νέου παίκτη στον κόσμο, όντας ο πρώτος αμυντικός που τα καταφέρνει.

Ο Ντε Λιχτ πράγματι τα είχε όλα. Ταχύτητα, δύναμη, ύψος, ηγετικές ικανότητες και για την ηλικία του, αρκετές παραστάσεις. Το καλοκαίρι του 2019 έγινε σφαγή για χάρη του. Τελικά νικήτρια αναδείχτηκε η Γιουβέντους που με την απόκτησή του έκανε ακόμη μια επίδειξη δύναμης μετά τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ολλανδός στόπερ, ήρθε στο Τορίνο με σκοπό να γίνει ο επόμενος σπουδαίος κεντρικός αμυντικός των «Μπιανκονέρι» μετά τους Κιελίνι και Μπονούτσι.

Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει. Από εκείνη τη σεζόν και μετά, η πορεία της ομάδας άρχισε να είναι καθοδική. Οι λάθος επιλογές στην άκρη του πάγκου και τα σημαντικά κενά στις κομβικές θέσεις των χαφ, κόστισαν στη «Μεγάλη Κυρία». Ο Ντε Λιχτ βρέθηκε από μια ομάδα που όλα λειτουργούσαν ρολόι, σε μια άλλη με αρκετά προβλήματα και γκρίνια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το δίδυμο Μπονούτσι-Κιελίνι δεν έσπαγε με τίποτα όταν και οι δύο ήταν διαθέσιμοι. Κάπως έτσι ο πρώην αρχηγός του Άγιαξ πέρασε μια τριετία με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είχε κάποιες αρκετά καλές περιόδους αλλά ποτέ καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Πλέον θεωρώντας ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να πέτυχει στη Γιουβέντους, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στη Μπάγερν μπορεί να βρει αυτό που θέλει

Η πρόθεση της Γιουβέντους να παραχωρήσει τον Ντε Λιχτ ήταν κάπως αναπάντεχη. Η φετινή του χρονιά ήταν ίσως η καλύτερή του από τότε που ήρθε και μετά την αποχώρηση του Κιελίνι, όλοι πίστευαν πως αυτός θα είναι ο διάδοχος του εμβληματικού Ιταλού. Επίσης η ομάδα είχε αρχίσει να βρίσκει πατήματα με τον Αλέγκρι και με προσθήκες όπως αυτές των Βλάχοβιτς και Πογκμπά (από ώρα σε ώρα), έδειχνε μια δυναμική. Μια διάθεση να κυριαρχήσει και πάλι στο ιταλικό ποδόσφαιρο.  Το λογικό θα ήταν ο Ντε Λιχτ να λογίζονταν ως μια κομβική φιγούρα της νέας εποχής.

Παρόλα αυτά όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει. Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου τον έχουν ως νούμερο ένα στόχο για το κέντρο της άμυνας. Οι «Μπλε» μπήκαν πρώτοι και πιο δυνατά απ’ όλους στη διεκδίκηση του παίκτη. Μετά τη φυγή των Κρίστενσεν και Ρούντιγκερ, ο Τούχελ ψάχνει βασικό στόπερ και ο Ντε Λιχτ είναι ιδανικός για εκείνον. Από την άλλη έχουμε τη Γιουνάιτεντ που είναι απελπισμένη για ποιοτική ενίσχυση και θεωρεί τον Ολλανδό τέλειο παρτενέρ για τον Βαράν.

Ο ίδιος ο παίκτης ωστόσο δεν φαίνεται τόσο ψημένος με την προοπτική της Αγγλίας. Αντίθετα ψηφίζει δαγκωτό Μπάγερν. Η οδηγία που έδωσε στον ατζέντη του είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να τα βρει με τους Βαυαρούς. Πιστεύει ότι εκεί μπορούν να του προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να λάμψει. Ένας τεράστιος σύλλογος, με απίστευτη νοοτροπία που καταφέρνει να μένει στον αφρό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, παρόλο που αγωνίζεται σε ένα λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η Μπάγερν γενικά αποπνέει υγεία. Συνήθως οι καλοί της παίκτες ριζώνουν σε αυτή. Προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης που βοηθάει έναν παίκτη ο οποίος θέλει να εξελιχθεί. Ο Ντε Λιχτ χρειάζεται ακριβώς αυτό. Μια ομάδα που θα του δώσει το χώρο ώστε να γίνει ο παίκτης που όλοι ξέρουν ότι μπορεί να είναι.

Αυτό που της λείπει

«Είμαστε χαρούμενοι με την ποιότητά μας το κέντρο της άμυνας. Αλλά θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, ειδικά όσο αφορά την ηγετική ικανότητα, τη φωνή και την πληθωρική παρουσία». Με τα παραπάνω λόγια ο Όλιβερ Καν απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Ντε Λιχτ. Ο CEO και πρώην θρύλος της ομάδας, ουσιαστικά εξήγησε τι βλέπει ο σύλλογος στον Ολλανδό στόπερ.

Πράγματι μιλάμε για ένα παιδί που από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα είχε πάντα τον ρόλο του ηγέτη. Μάλιστα φαίνεται πως αυτός είναι ένας ρόλος που απολαμβάνει και τον κάνει να νιώθει πιο άνετα μέσα στο γήπεδο. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που δυσκολεύτηκε και στη Γιουβέντους. Βλέπετε σε μια ομάδα που στην ίδια θέση υπάρχουν οι Μπονούτσι και Κιελίνι είναι δύσκολο να ακουστεί η φωνή κάποιου άλλου. Αντίθετα στους Βαυαρούς δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια παίκτης αυτού του διαμετρήματος στο κέντρο της άμυνας. Ντε Λιγκτ

Κι όσο κι αν ο Καν δηλώνει ικανοποιημένος με τις υπάρχουσες επιλογές η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της φετινής Μπάγερν, με τον Νάγκελσμαν να μην καταφέρνει να βρει λύση. Η φυγή του Αλάμπα κόστισε πολύ. Ερναντέζ, Οπαμεκανό και Ζίλε είναι καλοί παίκτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ηγηθεί επαρκώς. Μάλιστα ο Ζίλε που τα κατάφερνε καλύτερα από τους άλλους δύο σε αυτό το ρόλο, έφυγε για τη Ντόρτμουντ.

Οι άλλοι δύο έπαιξαν μαζί τα περισσότερα ματς, όμως έδειξαν ότι θέλουν δίπλα τους μια ηγετική φυσιογνωμία για να αποδώσουν βάσει των δυνατότητων τους. Μια ενδεχόμενη απόκτηση του Ντε Λιχτ θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη Μπάγερν. Εκτός από το ότι αγοράζει έναν στόπερ για την επόμενη δεκαετία, μοιάζει βέβαιο πως η παρουσία του θα απογειώσει τους Ερναντέζ και Οπαμεκανό. Αν η Μπάγερν καταφέρει να τον αγοράσει, αυτόματα αλλάζει επίπεδο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ