ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Champions League: Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έκαναν Κόλαση την ατμόσφαιρα! (pics)
Υπέροχα νέα για τον Αρτέτα: Υπολογίζει κανονικά τον Όντεγκαρντ! (pic)
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με τι πλάνο κινείται η Γιουβέντους στις μεταγραφές;

Περίπου 2 μήνες έχουν περάσει από το φινάλε της σεζόν στην Ιταλία και η Γιουβέντους ακόμα δεν δείχνει να έχει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο

Με τι πλάνο κινείται η Γιουβέντους στις μεταγραφές;

Μπορεί επίσημα να μην έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο, όμως όπως όλα δείχνουν η Γιουβέντους περνάει σε εποχή rebuild. Όχι, δεν είναι ΝΒΑ το Καμπιονάτο για να tankαρουν οι «μπιανκονέρι», όμως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο Τορίνο. Με τον Τζόρτζιο Κιελίνι να αποχωρεί από την ομάδα και τον Πάουλο Ντιμπάλα επίσης να αλλάζει πολιτείες, η «βέκια σινιόρα» ψάχνει νέους ηγέτες και νέα πρόσωπα. Τα οποία (πιθανότατα) δεν θα είναι τόσο γνωστά όσο ήταν τα τελευταία χρόνια.

Γιουβέντους: Ένα ρόστερ γεμάτο τρύπες

Αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη θέση. Η ομάδα που σάρωνε την Ιταλία ανήκει στο παρελθόν και έχει έρθει η ώρα για αλλαγή φρουράς. Η προσπάθεια που έγινε τα περασμένα χρόνια για αναπλήρωση δεν πέτυχε τόσο, με τον σύλλογο να ψάχνει ξανά παίκτες. Αν και μερικές θέσεις είναι «καπαρωμένες» (Βλάχοβιτς, Κιέζα, Μπονούτσι, Λοκατέλι), το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ βρίσκεται στον αέρα.

Παράλληλα, ο παίκτης που αποκτήθηκε για ηγέτης της άμυνας, Ματάις Ντε Λιχτ, είναι ιδιαίτερα αβέβαιο το αν θα παραμείνει στον σύλλογο. Αν και ενδεχόμενη πώληση του θα έφερνε ένα μεγάλο ποσό στα ταμεία της ομάδα, η αντικατάσταση του θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Γκάμπριελ (Άρσεναλ) και Κουλιμπαλί (Νάπολι) είναι δύο από τους παίκτες που εμφανίζονται ως επίδοξοι αντικαταστάτες του, όμως δεν βλέπω έναν τρόπο οι ομάδες στις οποίες ανήκουν οι δύο παίκτες να πουλήσουν. Ειδικά οι «παρτενοπέι» οι οποίοι έχουν… ανοιχτά μεγάλο πρόβλημα με τη Γιουβέντους.

Και οι δύο θέσεις των μπακ μπορούν να δουν (πολύ) μεγάλη βελτίωση, ενώ το βάθος σε σχεδόν όλες τις θέσεις του ρόστερ είναι τεράστιες. Κυρίως στην επίθεση, πλην των Κιέζα και Βλάχοβιτς, δεν υπάρχει κανένας! Μπορεί ο Τζανιόλο της Ρόμα να είναι ο νέος μεγάλος στόχος της «βέκια σινιόρα», με το ιστορικό τραυματισμών του όμως είναι αβέβαιο το αν μπορεί να βγάλει «μόνος» του μια γεμάτη σεζόν.

Καλά τα αστέρια, αλλά από βάθος πως πάμε;

Στις προσθήκες παικτών, οι Ιταλοί έκλεισαν καλές συμφωνίες. Πρώτη και καλύτερη έγινε αυτή του Άνχελ Ντι Μαρία. Ενός ανθρώπου που παρότι διανύει το 35ο έτος της ζωής του, δείχνει την ίδια δίψα και θέληση για ποδόσφαιρο. Στο Παρίσι των μεγάλων αστέρων, ο βετεράνος χαφ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά σε πολλές περιπτώσεις. Υποτιμημένος μέχρι αηδίας, Ο Αργεντίνος θα έχει άμεσο impact στην ομάδα. Τόσο ως μέντορας, όσο και μέσα στο γήπεδο.

Από την άλλη η επιστροφή του Πολ Πογκμπά είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ναι, φυσικά και ο Γάλλος είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ο επαγγελματισμός και η συνέπεια δεν είναι δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Έχοντας δείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν μπορείς εύκολα να βασιστείς πάνω του στα δύσκολα, ο 29χρονος πρέπει να δουλέψει πολύ για να αποδείξει πως αξίζει τον τεράστιο μισθό του (8 εκατ. ευρώ). Mπορεί όμως επιστρέφοντας στα παλιά λημέρια, να επιστρέψει και η «αστερόσκονη» του.

Αν και οι δύο παραπάνω παίκτες είναι εξαιρετικοί, πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις στη μεταγραφική αγορά. Και επειδή το ταμείο δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι προτιμότερο να γίνουν μερικές κινήσεις χαμηλότερης αξίας, παρά μια ή δύο ακριβές μεταγραφές. Ακόμα και αν η απόκτηση σχετικά άγνωστων παικτών είναι μια τακτική που δεν έχουν συνηθίσει στη Γιουβέντους. Tα 800+ εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν την τελευταία πενταετία (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα), θα μπορούσαν να είχαν επενδυθεί καλύτερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ