ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα είχε ανάγκη και τον Ντεμπελέ και τον Ραφίνια!

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε ταυτόχρονα δύο παίκτες για την ίδια θέση και ισχυροποιήθηκε σημαντικά στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η Μπαρτσελόνα είχε ανάγκη και τον Ντεμπελέ και τον Ραφίνια!

Μετά τις τελευταίες αποτυχημένες σεζόν, η Μπαρτσελόνα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Η επιστροφή του Λαπόρτα στην προεδρία του συλλόγου έχει φέρει ενότητα και αισιοδοξία. Οι «Μπλαουγκράνα» φιλοδοξούν να πάρουν πίσω τα σκήπτρα από τη Ρεάλ και για να το πετύχουν πρέπει να ενισχυθούν. Η παραμονή του Ντεμπελέ και η απόκτηση του Ραφίνια είναι δύο κινήσεις ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτούς τους δύο, η Μπαρτσελόνα δυναμώνει πολύ στη θέση του δεξιού εξτρέμ και σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίζει το τοπίο στην επίθεσή της.

Κάνε Like στη νέα σελίδας μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Δύο ποιοτικές επιλογές με διαφορετικά χαρακτηριστικά

Στη Μπαρτσελόνα γνωρίζουν πως για να ανταγωνιστούν τη Ρεάλ, χρειάζεται να έχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές στο ρόστερ τους. Η ενίσχυση του περσινού Γενάρη ήταν μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι και τώρα βλέπουμε τη συνέχεια. Μετά την ανακοίνωση των -εδώ και καιρό κλεισμένων- Κρίστενσεν και Κεσί, ήρθαν οι εξελίξεις με Ντεμπελέ και Ραφίνια. Δύο παίκτες που για πολλούς οι περιπτώσεις τους συνδέονταν, αλλά όπως είδαμε τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Τον προηγούμενο καιρό ακούγαμε συνεχώς πως αν ο Ντεμπελέ ανανεώσει δεν θα αγοραστεί ο Ραφίνια και το αντίθετο. Ο Τσάβι όμως ήθελε και τους δύο και πολύ καλά έκανε. Άλλωστε πρόκειται για δύο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση, αλλά με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ντεμπελέ έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία. Πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος σε ασίστ στην Primera Division παίζοντας ουσιαστικά τη μισή σεζόν. Ο Γάλλος αναγεννήθηκε υπό τις οδηγίες του Τσάβι. Για πρώτη φορά έδειξε όσα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας όταν το 2017 έδιναν 140 εκατομμύρια για χάρη του.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ήθελε σαν τρελός την παραμονή του Ντεμπελέ και ο Λαπόρτα βρήκε τον τρόπο. Αν ο Γάλλος συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς με πέρυσι θα αποτελέσει ουσιαστικά μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα. Και πολύ δυνατή μάλιστα. Μια τέτοια είναι και ο Ραφίνια, ο οποίος κίνησε γη και ουρανό για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μαζί με το Ντεμπελέ θα αποτελέσουν ένα σούπερ δίδυμο στα δεξιά της επίθεσης.

Σε αντίθεση με τον Γάλλο, ο Ραφίνια έχει μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα. Παίζοντας με αντίθετο πόδι αρέσκεται στο να συγκλίνει και να τελειώνει τις φάσεις. Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο προσφέρει στον Τσάβι δύο πρωτοκλασάτες επιλογές που μπορούν να του δώσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ματς.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην επίθεση

Όταν ο Τσάβι ανέλαβε την ομάδα ξεκαθάρισε σε αρκετούς παίκτες ότι δεν υπολογίζονται. Η αλήθεια είναι πως η Μπαρτσελόνα είχε φορτωθεί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν το επίπεδο για να παίξουν σε μια ομάδα με τις δικές της φιλοδοξίες. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς έπαιρναν ή παίρνουν ακόμη μεγάλα συμβόλαια. Το ξεκαθάρισμα του ρόστερ ήταν προτεραιότητα του Τσάβι από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στον πάγκο. Προφανώς πρόκειται για μια διαδικασία που θέλει χρόνο, αλλά πλέον το ρόστερ αρχίζει να παίρνει τη μορφή που θέλει ο προπονητής.

Με την παραμονή του Ντεμπελέ και την απόκτηση του Ραφίνια μπορούμε να πούμε ότι η επιθετική γραμμή είναι κατά 90% διαμορφωμένη. Ο Γάλλος και ο Βραζιλιάνος δημιουργούν ένα εξαιρετικό δίδυμο που θα εναλλάσσεται στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ανάλογα ποιοτικό δίδυμο με τους Άνσου Φάτι και Φεράν Τόρες να μοιράζονται τη θέση. Ντεμπελέ και Φεράν Τόρες μπορούν να παίξουν με την ίδια άνεση και στις δύο πλευρές, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Μπαρτσελόνα επίθεση

Από εκεί και πέρα στην κορυφή της επίθεσης υπάρχουν οι Ομπαμεγιάνγκ και Ντεπάι. Ο Γκαμπονέζος φορ έκανε ένα φανταστικό εξάμηνο πέρυσι και έδειξε ότι μόνο τελειωμένος δεν είναι. Από την άλλη ο Ολλανδός μάλλον δεν υπολογίζεται και η ομάδα ψάχνει τρόπο να τον ξεφορτωθεί. Στη θέση του θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο των φετινών μεταγραφών. Να φέρει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός φορ είναι ο μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα και όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να τον κάνει δικό της. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στη Μπάγερν ότι θέλει να φύγει και ότι η μοναδική ομάδα που υπάρχει για εκείνον είναι η Μπαρτσελόνα. Όπως καταλαβαίνετε μια επιθετική γραμμή με τους Φάτι, Τόρες, Ραφίνια, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ και Λεβαντόφσκι είναι πανίσχυρη και αρκετή για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Σειρά έχει η άμυνα

Αν μετά τους Ραφίνια και Ντεμπελέ, η Μπαρτσελόνα τελειώσει και με την υπόθεση του Λεβαντόφσκι, θα έχει ξεμπερδέψει με την επίθεσή της. Ξεκάθαρη είναι η κατάσταση και στο κέντρο. Με την απόκτηση του Κεσί, οι « Μπλαουγκράνα» έβαλαν στα χαφ τους έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που τους έλειπαν και έδωσαν βάθος στη μεσαία τους γραμμή. Βέβαια μένει να δούμε τι θα γίνει με το Ντε Γιονγκ. Η κατάσταση με τον Ολλανδό είναι κάπως μπερδεμένη προς το παρόν.

Αν πάντως ο Ντε Γιονγκ μείνει, τότε μαζί με τους Κεσί, Γκάβι, Πέδρι, Μπούσκετς και Νίκο Γκονζάλεθ, δημιουργούν μια πλήρη και δυνατή μεσαία γραμμή. Εκεί που πρέπει να δοθεί βαρύτητα  στη συνέχεια είναι η άμυνα, όπου υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα τόσο στο κέντρο, όσο και στα άκρα.

Η προσθήκη του Κρίστενσεν ήταν ένα καλό βήμα. Ο Δανός έχει αποδείξει την αξία του στο κορυφαίο επίπεδο και η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια είναι εξόχως σημαντική για το πλάνο του Τσάβι. Από εκεί και πέρα, ο Αραούχο αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μετά τις εξαιρετικές περσινές του εμφανίσεις, ενώ ο μεγάλος πόθος της Μπαρτσελόνα είναι ο Κουντέ. Ο Γάλλος στόπερ που έχει βγάλει μάτια με τη Σεβίλλη και θέλει πολύ να έρθει στο «Καμπ Νου».

Αν αποκτηθεί θα κλείσει την τετράδα των στόπερ μαζί με τους Αραούχο, Κρίστενσεν και Έρικ Γκαρσία, με τον Πικέ να περνάει σε δεύτερο ρόλο. Για άκρα της άμυνας στόχοι είναι ο Αθπιλικουέτα και ο Μάρκος Αλόνσο. Οι δύο παίκτες της Τσέλσι έχουν τεράστια εμπειρία και προορίζονται για σημαντικές λύσεις μαζί με τους Ντεστ και Άλμπα. Αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να ολοκληρώσει και τις τρεις αυτές κινήσεις, τότε θα έχει δυναμώσει αρκετά και στα μετόπισθεν. Βέβαια το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Πως θα βρει τα χρήματα; Ο Λαπόρτα έχει πάντα την απάντηση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ