ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κουλιμπαλί θα παίξει επιτέλους στο επίπεδο που του αρμόζει!

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και από τη νέα σεζόν θα είναι παίκτης της Τσέλσι.

Ο Κουλιμπαλί θα παίξει επιτέλους στο επίπεδο που του αρμόζει!

Από το 2018 μέχρι και το 2020, ο Καλιντού Κουλιμπαλί ήταν ανάμεσα στα πέντε κορυφαία στόπερ του πλανήτη. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός πήγε στη Νάπολι τον Ιούλιο του 2014 και επί έξι σερί σεζόν δεν σταμάτησε να εξελίσσεται. Κάθε καλοκαίρι (και χειμώνα) οι μεγάλοι της Ευρώπης προσπαθούσαν να τον αποκτήσουν προσφέροντας γη και ύδωρ για χάρη του. Μάταια. Λίγο η άρνηση της Νάπολι να τον παραχωρήσει και λίγο το δέσιμο του ποδοσφαιριστή με την ομάδα, εμπόδισαν τον Κουλιμπαλί να κάνει το μεγάλο βήμα στο σωστό το timing. Τώρα, έστω και καθυστερημένα, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο με την Τσέλσι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

 Άργησε πολύ

Τη διετία 2018-2020, ο Κουλιμπαλί έφτασε στο πικ της απόδοσής του. Τα προηγούμενα χρόνια ανέβαζε σταθερά στροφές, αλλά στο διάστημα αυτό έπιασε ταβάνι. Ένα ταβάνι τόσο ψηλό που τον έκανε στόχο πολλών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Το όνομά του έχει παίξει κατά καιρούς για τη Γιουνάιτεντ, τη Σίτι, τη Μπαρτσελόνα, την Παρί και τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι προτάσεις που έφταναν στα γραφεία της Νάπολι ήταν πάνω από 70-80 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό λογικό αν αναλογιστεί κανείς τις εμφανίσεις του Σενεγαλέζου εκείνη την περίοδο. Ένα στόπερ σκληρό, δυναμικό, γρήγορο, απροσπέλαστο στο ένας με έναν και με ικανοποιητική ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια. Ο Κουλιμπαλί έπαιζε πάντα στα κόκκινα και έμπαινε σε κάθε φάση λες και κρίνονταν η ζωή του. Μαζί με τους Φαν Ντάικ, Ράμος, Βαράν ήταν τότε οι καλύτεροι στον κόσμο. Μόνο που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, εκείνος δεν αγωνιζόταν σε έναν ελίτ σύλλογο.

Όχι πως η Νάπολι είναι κανένα χωριό, αλλά όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Παρά τις τεράστιες προτάσεις λοιπόν, ο Ντε Λαουρέντις αρνιόταν πεισματικά να παραχωρήσει τον παίκτη. Βέβαια η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος δεν πίεζε ιδιαίτερα τις καταστάσεις. Η αγάπη του για την ομάδα και το δέσιμό του με τον κόσμο και την πόλη, τον κράταγε εκεί χωρίς ιδιαίτερο παρασκήνιο. Αυτό ήταν κάτι που τελικά τον πήγε πίσω.

Ξέρουμε όλοι πως στο ποδόσφαιρο (όπως και στη ζωή) πρέπει να ξέρεις πότε να αφήσεις μια κατάσταση. Δεν κρίνουμε την επιλογή του Κουλιμπαλί από τη σκοπιά της καριέρας. Αν ήταν χαρούμενος στη Νάπολι καλά έκανε κι έμεινε. Ποδοσφαιρικά όμως αυτή ήταν μια επιλογή που του κόστισε. Η απόδοσή του άρχισε σταδιακά να πέφτει, μαζί με τις μετοχές του στην αγορά. Η Τσέλσι είδε ότι μπορεί να τον αγοράσει με 40 εκατομμύρια ευρώ και ο Τούχελ πιστεύει ότι υπό τις οδηγίες του μπορεί να αναγεννηθεί.

Ο καλός Κουλιμπαλί την ανεβάζει επίπεδο

Μετά τη φυγή των Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν, ήταν δεδομένο πως η Τσέλσι θα αγοράσει δύο νέα βασικά στόπερ. Πρώτος της στόχος ήταν ο Ντε Λιχτ, όμως ο -πανάκριβος- Ολλανδός ήθελε Μπάγερν. Οι «Μπλε» δεν έχασαν χρόνο και πέρασαν αμέσως στην επόμενή τους επιλογή. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι φήμες περί αποχώρησης του Κουλιμπαλί από τη Νάπολι, έδειχναν να έχουν πραγματική βάση.

Το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2023 και δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για ανανέωση. Οι «Παρτενοπέι» επικοινωνούσαν σε κάθε ευκαιρία την θέλησή τους να παραμείνει ο αρχηγός τους, όμως τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους. Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη που (ξανα)ψάχητκε για την περίπτωσή του, όμως τα οικονομικά της προβλήματα την κάνουν κάπως δυσκίνητη στο μεταγραφικό παζάρι. Ακριβώς αντίθετα έδρασε η Τσέλσι. Οι «Μπλε» κινήθηκαν γρήγορα και αποφασιστικά.  Έδειξαν στον Κουλιμπαλί πόσο τον θέλουν και πίεσαν τη Νάπολι ώστε να κλείσει γρήγορα το ντιλ.

Κάπως έτσι κατάφεραν να κλείσουν με 40 εκατομμύρια ευρώ, έναν παίκτη που μέχρι πριν δύο χρόνια κόστιζε τα διπλά.  Στα πεσμένα του, το transfermarkt κοστολογεί τον Κουλιμπαλί στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Τα ίδια με τον Κρίστενσεν και πέντε λιγότερα από τον Ρούντιγκερ που βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως το καλοκαίρι του 2019 η κοστολόγησή του ήταν στα 75 εκατομμύρια ευρώ. Όσο δηλαδή του Δανού και του Γερμανός μαζί σήμερα.

Στα 31 του είναι ακόμη σε καλή ηλικία και έχει μπροστά του μια πολύ δυνατή τριετία. Αν ο Τούχελ καταφέρει να ξεκλειδώσει τον προ διετίας εαυτό του Κουλιμπαλί, τότε θα έχει προσθέσει στη μηχανή του έναν παγκόσμιας κλάσης στόπερ. Όσο για τον Σενεγαλέζο, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να πιάσει ανάλογα στάνταρ απόδοσης, σε μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις και ένα πρωτάθλημα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Μεγάλες απαιτήσεις

Ο Κουλιμπαλί έρχεται στην Τσέλσι με σκοπό να γίνει στυλοβάτης της αμυντικής της γραμμής. Είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί ακόμη ένας στόπερ, όμως ο Σενεγαλέζος είναι το μεγάλο όνομα του φετινού καλοκαιριού για το κέντρο της άμυνας. Τα χαρακτηριστικά του είναι παρόμοια με αυτά του Ρούντιγκερ και ουσιαστικά τον δικό του ρόλο έρχεται να αναλάβει. Ο Γερμανός έκανε πέρυσι την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ήταν κομβικός για τους «Μπλε». Ο Τούχελ ήθελε σαν τρελός την παραμονή του, όμως εκείνος προτίμησε μια νέα πρόκληση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να θεωρήσω τον Κουλιμπαλί αναβάθμιση σε σχέση με τον πρώην παίκτη της Ρόμα. Πολλοί εδώ μπορεί να παραξενευτούν και σε κάποιο σημείο αυτό ίσως να είναι και λογικό. Παρόλα αυτά επαναλαμβάνω ότι ο κανονικός Κουλιμπαλί, είναι ένας στόπερ που αλλάζει τα δεδομένα. Μπορεί οι εμφανίσεις του τα δύο τελευταία χρόνια να μην δικαιολογούν τα παραπάνω λόγια, όμως αυτό δε διαγράφει τις προηγούμενες σεζόν του.

Ομολογώ πως έχω μια αδυναμία στον παίκτη, όμως πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και πάλι σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες του. Αρκεί να έχει ή έστω να βρει το κίνητρο. Αν ο Κουλιμπαλί αντιμετωπίσει την Τσέλσι σαν μια μεγάλη ευκαιρία να παίξει επιτέλους στο επίπεδο που του αξίζει, τότε θα δούμε σπουδαία πράγματα από εκείνον. Ο Τούχελ πάντως τον πιστεύει πολύ και σίγουρα αυτό είναι ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα.

Η Τσέλσι μπορεί να άργησε λίγο, όμως μετά τον Στέρλινγκ βάζει στο ρόστερ της ακόμη έναν παίκτη που έχει αρκετά πράγματα να αποδείξει. Η φυγή Αμπράμοβιτς αναστάτωσε αρκετά τους «Μπλε» που όπως είναι λογικό, για λίγο καιρό έχασαν το δρόμο τους. Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και η νέα διοίκηση φαίνεται να έχει εξίσου μεγάλες φιλοδοξίες. Κινήσεις όπως αυτές του Στέρλινγκ και του Κουλιμπαλί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ