ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιουνάιτεντ: Γιατί υπέγραψε τον Έρικσεν – Η στρατηγική πίσω από τη μεταγραφή

Η μεταγραφή του Κρίστιαν Έρικσεν αποτελεί κλειδί για το μεγάλο πλάνο του νέου προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ.

Γιουνάιτεντ: Γιατί υπέγραψε τον Έρικσεν – Η στρατηγική πίσω από τη μεταγραφή

Η υπογραφή του Κρίστιαν Έρικσεν αποτελεί ένα από τα βήματα για την υλοποιήση του μεγάλου σχεδίου του Έρικ Τεν Χαγκ για τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νέος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» έχει αναλάβει τα κλειδιά του «Ολντ Τράφορντ» και τα πρώτα δείγματα γραφής από την προετοιμασία δείχνουν ότι θέλει να ελέγχει τα πάντα.

Ο Τεν Χαγκ έχει καταστρώσει ένα σχέδιο στο μυαλό του και αυτή την περίοδο συλλέγει τα πιόνια για την εκτέλεσή του. Ο πρώην προπονητής του Άγιαξ προτιμάει ένα μοντέρνο σύστημα με έμφαση στο έντονο πρέσινγκ και που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας.

Στην Ολλανδία οδήγησε τον Άγιαξ σε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Παράλληλα, ήταν ο αρχιτέκτοντας της πορείας του Αίαντα μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019. Προκειμένου να εφαρμόσει το σύστημα του στη Γιουνάιτεντ, χρησιμοποιεί ασκήσεις μεγάλης έντασης ώστε η μυϊκή μνήμη των παικτών του να απομνημονεύσει τις μεθόδους του.

Η έλευση του Κρίστιαν Έρικσεν αποτελεί μία από τις κινήσεις που θα τον φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό σκοπό. Να γιατί…

Ο Έρικσεν ταιριάζει γάντι στις τακτικές του

Μετά από χρόνια ποδοσφαίρου που βασίζεται στην κόντρα επίθεση με τον Σόλσκιερ και τον Μουρίνιο, ο Τεν Χαγκ θέλει να μεταμορφώσει εντελώς το στυλ παιχνιδιού της Γιουνάιεντ. Για να το πετύχει αυτό, θέλει τεχνικά προικισμένους παίκτες, που είναι άνετοι με την κατοχή της μπάλας και ικανοί να κινηθούν με τη μπάλα μέσα στην πολυκοσμία.

Ο Έρικσεν ταιριάζει άψογα σε αυτό το προφίλ μαζί με τον κορυφαίο μεταγραφικό στόχο, Φρένκι Ντε Γιονγκ, τον Μπρούνο Φερνάντεζ και τον Ντόνι Φαν Ντε Μπεξ. Ο 52χρονος θέλει να κάνει τη μεσαία του γραμμή το επίκεντρο του συστήματος του. Γι΄αυτό θέλει παίκτες που είναι ψημένοι στην ολλανδική κουλτούρα.

Είναι ρίσκο η μεταγραφή του Έρικσεν;

Σε ηλικία 30 ετών, ο Έρικσεν έχει ακόμα μερικά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Οι εμφανίσεις του Δανού με την Μπρέντφορντ, λίγους μήνες μετά την ανακοπή καρδιάς, επιβεβαιώνουν ότι παραμένει ένα παίκτης υψηλής ποιότητας.

Η Γιουνάιτεντ υπογράφει ένα παίκτη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί τις ταχύτητες και τη δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, φέρνει μαζί του εμπειρία και ηγετικότητα. Η εξαιρετική του εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη της Μπρέντφορντ επί της Τσέλσι τον περασμένο Απρίλη, αποτελούν παράδειγμα της δημιουργικότητας και του ελέγχου που μπορεί να φέρει στη Γιουνάιτεντ. Ντε

Που χωράει ο Έρικσεν

Μία μεσαία γραμμή με τους Ντε Γιονγκ, Μπρούνο και Έρικσεν ενθουσιάζει με τη μπάλα. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Οι κινήσεις για Ντε Γιονγκ και Έρικσεν δείχνουν την αλλαγή φιλοσοφίας υπό τις οδηγίες του Τεν Χαγκ, που ιεραρχεί ψηλότερα τον έλεγχ και την διατήρηση της κατοχής.

Ο Δανος προσφέρει επιλογές. Ο Τεν Χαγκ μπορεί να τον χρησιμοποιεί είτε ως δεύτερο 10ρι μαζί με τον Μπρούνο είτε ως δεκάρι μόνος του. Προσφέρει γκολ ενώ είναι εξαιρετικός εκτελεστής στημένων φάσεων. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται απεγνωσμένα δημιουργία στη μεσαία γραμμή, καθώς πέρυσι εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις ορέξεις του Φερνάντεζ.

Τι σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους μέσους

Έχοντας ήδη δει τους Πολ Πογκμπά, Νεμάνια Μάτιτς, Χουάν Μάτα και Τζέσε Λίνγκαρντ να αποχωρούν αυτό το καλοκαίρι, ο Τεν Χαγκ είναι απίθανο να επιτρέψει την αποχωρηση κάποιου άλλου μέσου.

Ο Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ είναι μέρος των σχεδίων του και η Γιουνάιτεντ θα απορρίψει κάθε πρόταση για τον Σκωτσέζο διεθνή. Ο Φρεντ θα μπορούσε επίσης να παίξει καταλυτικό ρόλο ως ένας από τους λίγους αμυντικογενείς μέσους στην ομάδα.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ταιριάξει ο Φαν Ντε Μπεκ. Ως πρώην παίκτης του Τεν Χαγκ τον Άγιαξ, πρέπει να είναι είναι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστεί ξανά μαζί του. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος αν ο Ντε Γιονγκ καταλήξει στο «Ολντ Τράφορντ» το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: GOAL

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ