ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Αζάρ έχει μια τελευταία ευκαιρία να γίνει ξανά… ποδοσφαιριστής!

Μετά από τρία χρόνια που πέρασε και δεν ακούμπησε στη Μαδρίτη, ο Αζάρ έχει μια τελευταία ευκαιρία να θυμίσει τι παίκτης μπορεί να είναι.

Ο Αζάρ έχει μια τελευταία ευκαιρία να γίνει ξανά… ποδοσφαιριστής!

Ο Εντέν Αζάρ πήγε στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2019 ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη. Είχε προηγηθεί μια επταετία κατά τη διάρκεια της οποίας έβγαλε μάτια με την Τσέλσι και άφησε το στίγμα του στη σύγχρονη εποχή της Premier League. Παρόλα αυτά στην Ισπανία δεν είδαμε ποτέ εκείνον τον Αζάρ. Συνεχείς τραυματισμοί, κακή φυσική κατάσταση, παραπανίσια κιλά, αδιαφορία. Αυτά χαρακτήρισαν τη μέχρι στιγμής παρουσία του Βέλγου στη Ρεάλ. Η σεζόν που έρχεται είναι η τελευταία του ευκαιρία να λάμψει ξανά και να γίνει ο παίκτης που κάποτε χαζεύαμε.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Τώρα ή ποτέ

Δεν έχει κανένα νόημα να καταγράψουμε τα (μη) πεπραγμένα του Αζάρ σε αυτή την τριετία που έχει περάσει στη Ρεάλ. Από τη μια είναι χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα και από την άλλη μας στενοχωρεί να αναφερόμαστε σε έναν τέτοιο παίκτη με αυτές τις αφορμές. Το ζήτημα πλέον είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Τα δεδομένα είναι τα εξής. Ο Αζάρ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και δεν υπάρχει κάποια προοπτική αποχώρησής του. Η αλήθεια είναι πως με τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια αυτό είναι λογικό.

Το συμβόλαιο που παίρνει στη Μαδρίτη αυτή τη στιγμή δεν θα το βρει πουθενά αλλού, ούτε υπάρχει κάποια ομάδα που είναι διατεθειμένη να τον αγοράσει. Η Ρεάλ θα πορευτεί με τον Αζάρ πιθανότητα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει και να ελπίζει ότι ο Βέλγος κάποια στιγμή θα παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες ή έστω κοντά σε αυτές.

Η αλήθεια είναι πως από το τέλος της περασμένης σεζόν παίκτης και ομάδα βγάζουν προς τα έξω μια σιγουριά πως από τη νέα χρονιά τα πάντα θα είναι αλλιώς. Ο Αζάρ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως είναι βέβαιος ότι μπορεί να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο. Θεωρεί ότι οι τραυματισμοί είναι εκείνοι που τον κράτησαν πίσω και τον εμπόδισαν να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Στα 31 του έχει ακόμα μπροστά του καλά ποδοσφαιρικά χρόνια και υποθετικά είναι στο χέρι του να βρει τον καλό του εαυτό. Βέβαια σπάνια βλέπουμε περιπτώσεις παικτών να επιστρέφουν σε κορυφαίο επίπεδο μετά από τρεις σεζόν σε τόσο χαμηλά στάνταρ. Ο Αζάρ πάντως δείχνει να το έχει πάρει αρκετά σοβαρά. Επέστρεψε για πρώτη φορά χωρίς παραπανίσια κιλά και οπτικά τουλάχιστον μοιάζει με κανονικό ποδοσφαιριστή. Πάντως ο Βέλγος έχει έναν πολύ μεγάλο και σημαντικό σύμμαχο σε αυτή του την προσπάθεια.

Ο Αντσελότι τον πιστεύει ακόμη

Αυτός ο σύμμαχος δεν είναι άλλος από τον Κάρλο Αντσελότι. Ο προπονητής των «Μερένχες» εκτιμά πολύ τα ποδοσφαιρικά προσόντα του Αζάρ και πιστεύει ότι αν πραγματικά θέλει, μπορεί να γίνει ξανά ο παίκτης που ήταν. Σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ο Ιταλός τεχνικός αποθεώνει τον παίκτη του. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες προχώρησε σε μια δήλωση που έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με το μέλλον του Βέλγου στην ομάδα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μετά τις μεταγραφές των Τσουαμένι και Ρούντιγκερ. Πλέον το ρόστερ είναι πλήρες και πιστεύουμε πως ο Αζάρ θα βοηθήσει πολύ από τη νέα σεζόν». Με την παραπάνω δήλωση ο Αντσελότι ουσιαστικά μας είπε πως η Ρεάλ δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή καθώς είναι ικανοποιημένος με τις επιλογές του. Μετά τις προσθήκες Τσουαμένι και Ρούντιγκερ, η μεσαία και η αμυντική γραμμή είναι πράγματι υπερπλήρεις.

Ο Γάλλος και ο Γερμανός αποτελούν ιδανικά συμπληρώματα σε δύο γραμμές που η Ρεάλ διαθέτει πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Για την επίθεση δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο. Εκεί υπάρχουν οι φοβεροί και τρομεροί Μπενζεμά και Βινίσιους και φέτος όλοι περιμένουν την εκτόξευση του Ροντρίγκο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έκλεισε εκπληκτικά τη σεζόν και στη Μαδρίτη περιμένουν να δουν μια νέα περίπτωση Βινίσιους.

Από εκεί και πέρα όμως, μόνο ο Ασένσιο μπορεί να λογίζεται ως μια αξιόπιστη λύση. Σωστά; Φαινομενικά ναι, για τον Αντσελότι όχι. Για εκείνον υπάρχει και ο Αζάρ. Παρά το γεγονός πως σχεδόν όλοι κοντεύουμε να τον ξεχάσουμε, ο Ιταλός τον αντιμετωπίζει σαν ένα πολύτιμο κομμάτι του ρόστερ. Πιστεύει πως αν παραμείνει υγιής έχει ακόμα πολλά να δώσει. Και το πιστεύει σε τέτοιο βαθμό που είναι πεπεισμένος πως η ομάδα του δεν χρειάζεται περεταίρω ενίσχυση στην επίθεση. Θα δικαιωθεί;

Αν του κάτσει του αλλάζει τη ζωή

Όσο κι αν θέλαμε να δούμε ξανά τον κανονικό Αζάρ, δυστυχώς δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί. Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα που ο Βέγλος εξτρέμ είναι όχι απλά μακριά, αλλά έτη φωτός μακριά από τον καλό του εαυτό. Την ίδια στιγμή έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη ο οποίος διαθέτει αναμφισβήτητα τεράστιο ταλέντο, όμως ποτέ δεν φημιζόταν για την όρεξή του για δουλειά. Κι αυτό μπορεί να μην έχει τεράστια σημασία στα 20 και στα 25, όμως στα 31 δημιουργεί θέματα.

Οι τραυματισμοί που είχε όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν απλά θέμα ατυχίας. Είναι και θέμα δουλειάς, προπόνησης, προσοχής που δίνει στη διατροφή του. Παρόλα αυτά το τι πιστεύουμε εμείς δεν έχει καμία σημασία. Ο Αντσελότι έχει διαφορετική άποψη και μακάρι να βγει σωστός. Γιατί αν τελικά ο Αζάρ όντως καταφέρει να παίξει ξανά κοντά στα γνωστά του στάνταρ, τότε η Ρεάλ θα έχει στο ρόστερ της έναν παίκτη που αλλάζει τα δεδομένα. Αζάρ

Γι’ αυτό πλήρωσε 115 εκατομμύρια ευρώ πριν τρία χρόνια κι αν είναι να της βγει έστω και με καθυστέρηση, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Ο καλός Αζάρ είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Το έχει αποδείξει για σχεδόν μια δεκαετία με τις φανέλες των Λιλ και Τσέλσι. Έχει πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο, έχει κερδίσει σημαντικούς τίτλους, έχει ξεχωρίσει όσο λίγοι παίκτες την περασμένη δεκαετία.

Ένας τέτοιος Αζάρ αυτόματα θα εκτοξεύσει επίπεδο την επίθεση της Ρεάλ που με Βινίσιους και Μπενζεμά να πετάνε φωτιές, θα γίνει… διαστημική. Φανταστείτε απλά μια τριάδα με τον Γάλλο στην κορυφή και τον Βέλγο με τον Βραζιλιάνο στα δύο άκρα. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ένα τέτοιο σενάριο είναι εφικτό, όμως αν ο Αντσελότι καταφέρει να ξεκλειδώσει τον Αζάρ θα έχει κάνει δώρο στη Ρεάλ την πιο σημαντική της μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ