ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Μπόμπ Πέισλι: Πριν 48 χρόνια μία ιδιοφυΐα άλλαξε την ιστορία της Λίβερπουλ

Σαν σήμερα το 1974, ο Μπομπ Πέισλι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ και έγινε ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της.

Μπόμπ Πέισλι: Πριν 48 χρόνια μία ιδιοφυΐα άλλαξε την ιστορία της Λίβερπουλ

Σαν σήμερα το 1974, ο Μπομπ Πέισλι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ και έγραψε ιστορία στο σύλλογο. Ειδικότερα, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας του 1974, το ιερό τοτέμ και τότε προπονητής της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι ανακοίνωσε ότι συνταξιοδοτείται. Οι διευθυντές του συλλόγου παρέδωσαν τα κλειδιά του συλλόγου στον Μπομπ Πέϊσλι για να διασφαλίσουν τη συνέχεια των επιτυχιών.

Ο ίδιος ο Πέισλϊ αφηγείται σε παλιότερη συνέντευξή του: «Ο Μπιλ αποφάσισε να σταματήσει. Εγώ ποτέ δεν υπέβαλα αίτηση για τη δουλειά. Μού ήρθε μέσα σε μία βραδιά. Το σκέφτηκα και είπα να δώσω μία ευκαιρία».

Ο Πέσιλι αποτέλεσε τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του κλαμπ. Με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν κατέκτησε ένα τουλάχιστον μεγάλο τρόπαιο σε κάθε χρόνο από τα 9 που έκατσε στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Με την χαρακτηριστική ταπεινότητά του, ο Πέισλι ήταν διστακτικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Γι αυτό παρακάλεσε τον θρυλικό Σάνκλι να αλλάξει γνώμη και να συνεχίσει. Αν και στη συνέχεια το μετάνιωσε, ο Σάνκλι δεν επέστρεψε και ο Πέισλι ανακοίνωσε ταπεινά ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Εννιά χρόνια αργότερα, σταμάτησε ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας οδηγήσει την ομάδα σε 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Κύπελλο UEFA και 3 Λιγκ Καπ.

«Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τις νίκες. Πρέπει να διασκεδάσεις τον κόσμο επίσης αλλά έχει να κάνει με το να νικάς» είχε πει ο ίδιος σε παλιά του συνέντευξη.

Ένας ταπεινός άνθρωπος που κατέκτησε τις καρδιές των φίλων της Λίβερπουλ

Ο Μπομπ Πέισλι γεννήθηκε στις 23 Γενάρη του 1919 και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Λίβερπουλ από το 1939 έως το 1954. Προερχόταν από οικογένεια ανθρακωρύχων. Ο ίδιος περιγράφει ότι είχε δύο επιλογές στη ζωή του. Είτε να οδηγηθεί στα ορυχεία είτε να γίνει ποδοσφαιριστής. Ακολούθησε τη 2η διαδρομή. Η Σάντερλαντ τον απέρριψε ως παίκτη διότι ήταν πολύ βραχύσωμος αλλά οι «μαύρες γάτες» επέστρεψαν. Ο ίδιος, όμως, είχε δώσει την υπόσχεσή του στη Λίβερπουλ.

Ο Πέισλι πολέμησε στον 2ο Παγκ. Πόλεμο σε ηλικία 20 ετών και παραδέχτηκε ότι ήταν μία εμπειρία που τον βοήθησε μετέπειτα. Σαν παίκτης κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1946/47.

«Είχαμε μία καλή ομάδα και όλα πήγαιναν καλά. Δε μπορώ να θυμηθώ κάποιον εγωιστή να έρχεται να διαλύσει τη μαγιά. Το κλαμπ ήταν πάνω από κάθε μονάδα» είχε πει κάποτε.

Στον πάγκο της Λίβερπουλ έκατσε ως βοηθός από το 1959 ως το 1973. Από τον 1974 έως το 1983 ανέλαβε ρόλο πρώτου προπονητή και έγραψε ιστορία.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1996 πέθανε σε ηλικία 77 ετών, αφότου είχε διαγνωστεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τον Γενάρη του 2020, αποκαλύφθηκε έξω από το «Άνφιλντ» ένα άγαλμα που αποτυπώνει το μεγαλείο του χαρακτήρα του. Ειδικότερα, δείχνει τον Πέισλι να κουβαλάει στις πλάτες του το 1968 τον τραυματισμένο αρχηγό Emlyn Hughes.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ