ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα καταστρέφει το καλοκαίρι της Τσέλσι!

Η Μπαρτσελόνα έχει βαλθεί να καταστρέψει το μεταγραφικό καλοκαίρι της Τσέλσι, υπογράφοντας όποιον παίκτη θέλουν οι «Μπλε».

Η Μπαρτσελόνα καταστρέφει το καλοκαίρι της Τσέλσι!

Η πορεία των Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχει συναντηθεί πολλές φορές στις φετινές μεταγραφές. «Μπλαουγκράνα» και «Μπλε» έχουν κοινά γούστα στο μεταγραφικό παζάρι όμως στο τέλος πάντα οι Καταλανοί παίρνουν αυτό που θέλουν. Ο Τούχελ βλέπει τον έναν με τον άλλο τους παίκτες που θέλει να καταλήγουν στην αγκαλιά του Τσάβι και αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον αγωνιστικό του σχεδιασμό.

Αν σου αρέσει η δουλειά μας θα μπορούσες να μας στηρίξεις με ένα LIKE στη σελίδα μας στο Facebook!

Άκυρο στο άκυρο

Αυτό που συμβαίνει φέτος με τη Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι είναι πραγματικά απίστευτο. Οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται μονίμως για τους ίδιους παίκτες με το αποτέλεσμα να παραμένει σταθερά ίδιο. Η αρχή έγινε με τον Αντρέας Κρίστενσεν. Ο Δανός στόπερ βρίσκονταν στην Τσέλσι από την ηλικία των 16 ετών και έφτασε στο σημείο να γίνει βασικός παίκτης της πρώτης ομάδας. Μετά την έλευση του Τούχελ απογείωσε την απόδοσή του και έγινε μια σημαντική μονάδα για τους «Μπλε».

Το συμβόλαιό του έληγε το φετινό καλοκαίρι και παρά τις προσπάθειες της ομάδας να του το ανανεώσει, εκείνος είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του. Τη Μπαρτσελόνα. Το παιδικό του όνειρο. Λίγες βδομάδες αργότερα ήρθε ένα νέο, διπλό χτύπημα. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα την ανανέωση του Ντεμπελέ και την απόκτηση του Ραφίνια. Δύο παίκτες που η Τσέλσι είχε πολύ ψηλά στη μεταγραφική της λίστα. Μπαρτσελόνα

Ο πρώτος δέχτηκε να πάρει λιγότερα χρήματα προκειμένου να συνεχίσει στους «Μπλαουγκράνα» και ο δεύτερος χάλασε την κλεισμένη του μεταγραφή στην Τσέλσι και πίεσε την Λιντς να δεχτεί την πρόταση των Καταλανών. Στη συνέχεια είχαμε την περίπτωση Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός είχε δηλώσει εδώ και καιρό πως θέλει να παίξει στο «Καμπ Νου», αλλά η αδυναμία της Μπαρτσελόνα να κλείσει άμεσα την υπόθεση, έβαλε σε σκέψεις την Τσέλσι. Οι «Μπλε» προσπάθησαν να μπουν σφήνα, έδωσαν καλύτερα χρήματα στον Λέβα, όμως εδώ και λίγες μέρες είναι και αυτός παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο εφιάλτης τελείωσε, έσκασε και η υπόθεση Κουντέ. Η Τσέλσι έκανε μια εξαιρετική πρόταση στη Σεβίλλη, τα βρήκε στο οικονομικό με τον Γάλλο και τον περίμενε στο Λονδίνο. Τελικά μάλλον θα περιμένει άδικα. Ο Κουντέ έβαλε φρένο στις εξελίξεις και έδωσε χρόνο στη Μπαρτσελόνα να ετοιμάσει τη δική της πρόταση. Πλέον είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο που προορισμό θα έχει τη Βαρκελώνη.

Δεν την αφήνει ήσυχη με τίποτα

Μέσα σε όλο αυτό τον επικοινωνιακό διασυρμό, πήρε και η Τσέλσι μια νίκη. Αυτή ακούει στο όνομα Καλιντού Κουλιμπαλί. Η Μπαρτσελόνα ψάχτηκε για την περίπτωση του Σενεγαλέζου, όμως ο πρόεδρος της Νάπολι έκρινε πως αν πουλήσει τον παίκτη εκεί δεν θα πάρει ποτέ τα λεφτά του. Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, έδρασε γρήγορα και κατάφερε να κερδίσει τουλάχιστον μια άτυπη μονομαχία μεταξύ των δύο συλλόγων.

Παρόλα αυτά οι ήττες της αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Βλέπετε η Μπαρτσελόνα έχει το θράσος να θέλει να αγοράσει και παίκτες των «Μπλε». Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για τους Αθπιλικουέτα και Αλόνσο. Οι δύο Ισπανοί πλάγιοι μπακ είναι εδώ και καιρό στη λίστα του Λαπόρτα και μαντέψτε. Θέλουν και οι δύο Μπαρτσελόνα. Κάπου εκεί η υπομονή του Τούχελ εξαντλήθηκε.

«Ίσως είμαι λίγο ενοχλημένος. Δεν είμαι σίγουρος για το αν θέλω να δώσω στον Αθπιλικουέτα αυτό που θέλει. Σε ένα σημείο το θέμα είναι και τι θέλουμε εμείς. Οπότε δεν είναι είμαι σίγουρος για το αν θέλω να του δώσω αυτό που θέλει γιατί είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Δεν του αρέσει , αλλά καταλαβαίνει. Είναι δύσκολο για εκείνον διότι το άλλο κλαμπ τον πιέζει συνεχώς». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Γερμανό τεχνικό και δείχνει ξεκάθαρα πόσο ενοχλημένος είναι από τη στάση της Μπαρτσελόνα.

Σημαίνει κάτι αυτό; Μάλλον όχι και πολλά. Οι πληροφορίες που έρχονται από Αγγλία και Ισπανία θέλουν τόσο τον Αθπιλικουέτα, όσο και τον Αλόνσο να βρίσκονται κοντά στο «Καμπ Νου». Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που η Τσέλσι έχει ακόμα αρκετά κενά στο ρόστερ της που αδυνατεί να καλύψει. Οι «Μπλε» έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν μόλις δύο μεταγραφές (Στέρλινγκ, Κουλιμπαλί) και η εικόνα τους στο τελευταίο φιλικό με την Άρσεναλ έδειξε ότι χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό θα είχαν καταφέρει αν δεν έβρισκαν παντού μπροστά τους τη Μπαρτσελόνα.

Καλός και ο χαβαλές αλλά της έχει κάνει ζημιά

Αυτή η ιστορία με τη Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι προσφέρει αρκετό υλικό για χαβαλέ. Δεν βλέπουμε συχνά δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να διεκδικούν ταυτόχρονα τόσους παίκτες. Πόσο μάλλον τη στιγμή που όλοι καταλήγουν στον ίδιο προορισμό. Ναι η Μπαρτσελόνα έχει κάνει πολλά χουνέρια στην Τσέλσι και έχει πλάκα να το συζητάμε, όμως για τους «Μπλε» αυτό είναι πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Οι παίκτες που έχασε είναι παίκτες από το πάνω ράφι που προορίζονταν για σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Τούχελ.

Κι αν στην περίπτωση των Κρίστενσεν και Λεβαντόφσκι ήταν εξαρχής αουτσάιντερ, οι απώλειες των Ραφίνια και Κουντέ πονάνε πολύ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ και ο Γάλλος στόπερ ήταν κλεισμένοι από την Τσέλσι. Οι μεταγραφές τους χάλασαν επειδή οι ίδιοι έβαλαν το χεράκι τους. Όχι γιατί η Μπαρτσελόνα έκανε κάποια καλύτερη πρόταση, ούτε επειδή οι ομάδες τους δεν συμπαθούσαν την Τσέλσι. Κάθε άλλο.

Τόσο η Λιντς, όσο και η Σεβίλλη προσπάθησαν να σπρώξουν τους παίκτες προς το Λονδίνο, καθώς οι προτάσεις των «Μπλε» ήταν καλύτερες. Το πράγμα χάλασε από την ξεκάθαρη προτίμηση των ποδοσφαιριστών να παίξουν στη Βαρκελώνη. Κάπως έτσι ο Τούχελ ψάχνει ακόμα το βασικό του δεξί εξτρέμ και το βασικό του στόπερ. Όλα αυτά τη στιγμή που σε λίγες μέρες ξεκινά η Premier League και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

«Κάποτε είχαμε πολλούς και σπουδαίους παίκτες. Είχαμε ποιότητα. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει πλέον. Πρέπει να γίνουν μερικές μεταγραφές με παίκτες ποιότητας, ώστε να μπορούσε να ανταποκριθούμε στη σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα». Έτσι σχολίασε ο Τούχελ την εικόνα της ομάδας μετά τη φιλική τεσσάρα από την Άρσεναλ. Είναι φανερό πως η Τσέλσι απέχει πολύ από αυτό που θέλει ο προπονητής της, ο οποίος μάλλον θα βλέπει συχνά τη Μπαρτσελόνα στους εφιάλτες του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ