ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ vs Σίτι: Το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου αναβιώνει στο Community Shield

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κάνουν σέντρα στη σεζόν, καθώς αγωνίζονται το Σάββατο 30 Ιουλίου για τον τίτλο του Community Shield.

Λίβερπουλ vs Σίτι: Το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου αναβιώνει στο Community Shield

Προσδεθείτε γιατί τα ψέματα τελείωσαν. Οι διακοπές σου μπορεί να συνεχίζονται αλλά οι διακοπές των ποδοσφαιριστών έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Αγγλία ξεκινάει με το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, θα κονταροχτυπηθεί με τη Κυπελλούχο Αγγλίας, Λίβερπουλ, για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το Community Shield, το οποίο κρίνεται σε ένα μονό αγώνα.

Αυτό που γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως Σούπερ Καπ αποτελεί την πρεμιέρα της σεζόν στην Αγγλία. Το πρώτο πιάτο δε θα μπορούσε να είναι πιο γευστικό, καθώς αγωνίζονται οι ομάδες που τερμάτισαν στο περσινό πρωτάθλημα με 93 και 92 βαθμούς. Η 2η Λίβερπουλ άφησε 18 ολόκληρους βαθμούς πίσω την 3η Τσέλσι. Ωστόσο, έχασε τον τίτλο του πρωταθλήματος στα τελευταία λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Η Σίτι πανηγύρισε την περσινή Πρέμιερ Λιγκ και οι «κόκκινοι» περιορίστηκαν στο Λιγκ Καπ και το FACup. Η κατάκτηση του τελευταίου κόντρα στην Τσέλσι τους εξασφάλισε μία θέση στο Community Shield.

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Με δύο κρίσιμες απουσίες η Λίβερπουλ

Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στο Community Shield η ομάδα του Κλοπ. Ειδικότερα, η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί με τον 3ο στην ιεραρχία τερματοφύλακα της. Λόγω των τραυματισμών των Άλισον και Κέλεχερ, ο Άντριαν, θα υπερασπιστεί την εστία της Λίβερπουλ.

Επιπλέον, ο Ντιόγκο Ζότα θα απουσιάζει, καθώς έχει χάσει όλη την προετοιμασία με έναν τραυματισμό που αποκόμισε από τα παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες στο τέλος της περασμένης σεζόν. Τέλος, η απώλεια του Σάντιο Μανέ, ο οποίος μετακόμισε στη Μπάγερν Μονάχου πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το Σάββατο. Θα είναι όμως, μία μεγάλη μάχη διότι δε μπορούμε να είμαστε στα καλύτερά μας. Είναι στην ουσία αδύνατο. Τα μόνα καλά νέα είναι ότι και η Σίτι είναι στην ίδια κατάσταση με μας» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ παραμονές της αναμέτρησης.

Ελαφρό φαβορί η Μάντεστερ Σίτι

Προγνωστικά είναι δύσκολο να κάνουμε σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Ειδικά όταν αγωνίζονται δύο σχεδόν ισάξιες ομάδες.

Ένα μικρό πλεονέκτημα, πάντως, το έχει η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα έχει διαθέσιμα όλα τα μεγάλα της αστέρια για την αναμέτρηση.

Η Λίβερπουλ έχει αποκτήσει τον Ντάργουιν Νούνιεζ για να αναπληρώσει τα γκολ του Μανέ. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει απαντήσει με τον Έρλινγκ Χάαλαντ στην απώλεια του Γκάμπριελ Ζεσούς. Γι αυτό το λόγο και μόνο θα δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα στους «πολίτες».

Επιπλέον, οι ομάδες του Γκουαρντιόλα έχουν καλύτερα ρεκόρ σε τελικούς σε σχέση με τις ομάδες του Κλοπ. Συνεπώς, θα ποντάρουμε στη Σίτι στο Community Shield με επιφύλαξη φυσικά λόγω των ιδιαιτεροτήτων του αγώνα.

Η προϊστορία των 2 ομάδων στη διοργάνωση

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μία ακόμη φορά στο θεσμό. Το 2019. Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 1-1 για να πανηγυρίσει τελικά το τρόπαιο στα πέναλτι η ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Η Λίβερπουλ είναι η 3η πολυνίκης του θεσμού με 15 τρόπαια ενώ έχει ηττηθεί σε 8 περιπτώσεις. Όσον αφορά τους «πολίτες» έχουν πανηγυρίσει 6 φορές τον συγκεκριμένο τίτλο ενώ ήταν φιναλίστ σε 7 περιπτώσεις.

Επί εποχής Κλοπ, η Λίβερπουλ έχει χάσει και τους δύο τελικούς που έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση. Το 2019 ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι και το 2020 από την Άρσεναλ.

Όσον αφορά τον Γκουαρντιόλα, μετράει 2 κατακτήσεις Community Shield. Ωστόσο, πέρυσι, γεύτηκε την ήττα με 1-0 από τη Λέστερ.

Πότε και που θα διεξαχθεί ο αγώνας

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο στάδιο «Κινγκ Πάουερ».

Κάθε χρόνο το Community Shield διεξάγεται στο στάδιο «Γουέμπλεϊ». Ωστόσο, φέτος το «Γουέμπλεϊ» χρησιμοποιείται για το EURO των γυναικών. Γι ΄αυτό επιλέχτηκε μία ουδέτερη έδρα και το στάδιο της ομάδας (Λέστερ) που κατέκτησε τον τίτλο την περσινή χρονιά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ