ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κουντέ ίσως αποδειχτεί η πιο κομβική μεταγραφή της Μπαρτσελόνα!

Σε ένα φοβερό μεταγραφικό κρεσέντο, η Μπαρτσελόνα απέκτησε και τον Ζιλ Κουντέ και θωράκισε για τα καλά το κέντρο της άμυνάς της.

Ο Κουντέ ίσως αποδειχτεί η πιο κομβική μεταγραφή της Μπαρτσελόνα!

Ο Ζιλ Κουντέ είναι το τελευταίο ηχηρό απόκτημα της Μπαρτσελόνα στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Την περασμένη τριετία, ο 23 Γάλλος στόπερ καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους στόπερ του Ισπανικού πρωταθλήματος και μοιάζει πανέτοιμος για το μεγάλο βήμα. Οι «Μπλαουγκράνα» αποκτούν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μην εξιτάρει τόσο όσο ο Λεβαντόφσκι ή ο Ραφίνια, όμως η προσθήκη του ήταν απαραίτητη. Σε επίπεδο ουσίας, ο Κουντέ ίσως είναι η πιο κομβική μεταγραφή για την ομάδα του Τσάβι.

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Σούπερ τριετία στη Σεβίλλη

Ο Κουντέ είναι ένα παιδί που εδώ και καιρό απασχολεί κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Το περσινό και το φετινό καλοκαίρι η Τσέλσι έδωσε ρέστα για να τον αποκτήσει. Τα προηγούμενα χρόνια Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι ψάχτηκαν για την περίπτωσή του. Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη Σεβίλλη, ο Γάλλος στόπερ δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Μπορντό, ο Κουντέ τράβηξε τα βλέμματα των Σεβιγιάνων μετά από μόλις μιάμιση επαγγελματική σεζόν.

Ήρθε στην Ισπανία σε ηλικία 20 ετών και με το καλημέρα καθιερώθηκε στη βασική εντεκάδα μιας ομάδας που έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη στην Primera Division πίσω από της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται εκεί, ο 23χρονος Γάλλος έχει καταγράψει 133 συμμετοχές και έχει πανηγυρίσει το Europa League του 2020. Με αυτόν βασικό και αναντικατάστατο, η Σεβίλλη έχει τερματίσει τρεις σερί σεζόν στην τετράδα και έχει κερδίσει ισάριθμες προκρίσεις στους ομίλους του Champions League.

Σε αυτό το διάστημα ο Κουντέ έχει καθιερωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων στόπερ του Ισπανικού πρωταθλήματος και από το 2021 βρίσκεται μόνιμα στις κλήσεις της εθνικής Γαλλίας. Γρήγορος, αθλητικός, δυναμικός και με μεγάλο πείσμα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν στόπερ απροσπέλαστο. Επίσης με τη μεγάλη του αλτικότητα καταφέρνει και καμουφλάρει το μειονέκτημα του ύψους (είναι μόλις 1.78).

Γενικότερα κατά την παρουσία του στη Σεβίλλη επέδειξε συνέπεια, αξιοπιστία και σταθερότητα. Μαζί με τον Ντιέγκο Κάρλος συνέθεσαν ένα αμυντικό δίδυμο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν κοινό μυστικό πως το φετινό καλοκαίρι θα αποχωρούσε για μια μεγάλη ομάδα και πράγματι αυτό συνέβη. Η Μπαρτσελόνα του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει αυτό που όλοι πιστεύουν για εκείνον. Ότι ανήκει στην ελίτ.

Ίσως η πιο ουσιαστική μεταγραφή της

Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει πάταγο στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Παρά τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με το που βρίσκει τα λεφτά, ο Λαπόρτα έχει καταφέρει να ενισχύσει σε τεράστιο βαθμό την ομάδα σε όλες τις γραμμές. Κεσί, Κρίστενσεν, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι και τώρα Κουντέ. Όλοι τους παίκτες από το πάνω ράφι που γεμίζουν με ποιότητα και λύσεις το ρόστερ του Τσάβι. Κάποια από τα παραπάνω ονόματα, όπως για παράδειγμα του Λεβαντόφσκι και του Ραφίνια κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Παίκτες που παίζουν στην επίθεση ικανοί να προσφέρουν πολλά γκολ (Λέβα) και μπόλικο θέαμα (Ραφίνια). Γενικότερα όλες οι φετινές μεταγραφές της Μπαρτσελόνα έχουν λόγο που έγιναν και φυσικά μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Παρόλα αυτά θεωρούμε πως ο Κουντέ ίσως ήταν η σημαντικότερη σε επίπεδο ουσίας. Η άμυνα ήταν η γραμμή που οι «Μπλαουγκράνα» είχαν τα περισσότερα κενά. Με το περσινό step up του, ο Αραούχο απέδειξε ότι αξίζει μια θέση βασικού.

Από εκεί και πέρα όμως κανείς από τις υπόλοιπες επιλογές δεν έπειθε ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ο Πικέ δεν είναι πια αυτός που ήταν. Σιγά σιγά η εποχή του τελειώνει. Ο Έρικ Γκαρσία είχε μια πρώτη χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στην Βαρκελώνη τον πιστεύουν πολύ και θα του δώσουν ευκαιρίες. Δεν είναι έτοιμος όμως για βασικός. Ο Κρίστενσεν είναι μια εξαιρετική λύση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αρέσουν στον Τσάβι, όχι όμως ο στόπερ που θέλει για κολώνα μια ομάδα με τόσο υψηλές φιλοδοξίες.

Ο Κουντέ μπορεί να εξελιχθεί ακριβώς σε αυτό. Σε έναν από τους κορυφαίους στόπερ της Ευρώπης. Η πορεία του μέχρι εδώ αυτό δείχνει. Στα 23 του είναι ήδη ένας πλήρης στόπερ που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του σε μια ομάδα όπως η Σεβίλλη. Αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και στη Μπαρτσελόνα, σύντομα θα είναι το νούμερο ένα στην άμυνα της.

Το δίδυμο με τον Αραούχο εξιτάρει αλλά…

Χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Τσάβι, η λογική λέει πως το βασικό αμυντικό δίδυμο της Μπαρτσελόνα θα είναι οι Αραούχο-Κουντέ. Η συνύπαρξη αυτών των δύο στα στόπερ η αλήθεια είναι πως εξιτάρει. Δύο παιδιά μόλις 23 ετών, που βρίσκονται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Παράλληλα και οι δύο διακρίνονται για τον δυναμισμό που έχουν στο παιχνίδι της και για την ικανότητά τους στο προσωπικό μαρκάρισμα.

Ο Ουρουγουανός και Γάλλος είναι δύο «σκυλιά» του πολέμου που εγγυώνται σκληράδα σε ένα σημείο του γηπέδου που η Μπαρτσελόνα υπήρξε αρκετά σοφτ τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια εδώ προκύπτει ένα ζήτημα. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί πως στο δίδυμο των στόπερ ο ένας πρέπει να έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο παρτενέρ του είναι συνήθως ένας παίκτης πιο εγκεφαλικός, που παίζει χώρο και διακρίνεται για την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια. Μάλιστα έχουμε να κάνουμε με την ομάδα που καθιέρωσε αυτό το πρότυπο όταν με τους Πικέ-Πουγιόλ σάρωσε τα πάντα στην Ευρώπη.

Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Κουντέ και ο Αραούχο είναι δύο παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Το ίδιο συμβαίνει με τους Γκαρσία και Κρίστενσεν όμως από την αντίθετη. Ο Ισπανός και ο Δανός είναι δύο στόπερ που μπορούν να βοηθήσουν πολύ το build up από πίσω. Διακρίνονται για την ηρεμία τους, τις σωστές τοποθετήσεις τους και την ικανότητα να καλύπτουν το επιθετικό μαρκάρισμα του παρτενέρ τους.

Φαινομενικά ο Αραούχο και ο Κουντέ ταιριάζουν περισσότερο με έναν εκ των Γκαρσία ή Κρίστενσεν παρά μεταξύ τους. Βέβαια όλα αυτά θα τα δούμε στο άμεσο μέλλον. Αυτά είναι τα λεγόμενα ευχάριστα προβλήματα για κάθε προπονητή. Στο τέλος της ημέρας ο Τσάβι διαθέτει μια εξαιρετική τετράδα στόπερ που του δίνει ασφάλεια και δυνατότητα για πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ