ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Ρόμα του Μουρίνιο αποκτά το δικαίωμα να ονειρεύεται!

Η Ρόμα ενισχύεται σημαντικά και με την αύρα του Μουρίνιο φιλοδοξεί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να αναστατώσει τη Serie A.

Η Ρόμα του Μουρίνιο αποκτά το δικαίωμα να ονειρεύεται!

Η πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στη Ρόμα είχε λίγο απ’ όλα. Ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες, συνεχίστηκε με απογοήτευση και έκλεισε άκρως ενθαρρυντικά. Οι «Τζιαλορόσι» βρήκαν πατήματα, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί και κατέκτησαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή κούπα. Μετά από χρόνια ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βρει μια ομάδα που την πιστεύει και τον πιστεύει. Οι σημαντικές ενισχύσεις που ήρθαν και θα έρθουν το καλοκαίρι του δίνουν το πλαίσιο για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να κερδίζει ως αουτσάιντερ.

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Ο Ντιμπάλα αλλάζει τα δεδομένα

Μέχρι στιγμής η Ρόμα έχει προχωρήσει σε τέσσερεις μεταγραφές. Ο Σβίλαρ ήρθε από τη Μπενφίκα για να είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από το βασικό Ρουί Πατρίτσιο. Στη συνέχεια οι «Τζιαλορόσι» αγόρασαν τον Τσελίκ από τη Λιλ. Ένα αξιόπιστο δεξί μπακ που προέρχεται από μια εξαιρετική τετραετία με τους «Λιλουά» και έρχεται να για να δώσει ασφάλεια και σιγουριά στον Μουρίνιο. Η τρίτη χρονικά μεταγραφή ήταν εκείνη του Μάτιτς.

Ενός παίκτη που ο Πορτογάλος τεχνικός λατρεύει, καθώς μετά τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα θα είναι τρίτη ομάδα στην οποία θα συνεργαστούν. Ο Μουρίνιο πίνει νερό στο όνομα του Σέρβου και τον θεωρεί κομβικό στο πλάνο του. Μαζί έχουν πετύχει πολλά και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να το κάνουν και στη Ρόμα. Η απόκτησή του μπορεί να μην εντυπωσιάζει, όμως ο Μάτιτς μπορεί να αποδειχτεί μια καθοριστική προσθήκη. Ρόμα Ντιμπάλα

Ειδικά σε ένα πρωτάθλημα όπως το Ιταλικό, που το τέμπο είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με την Αγγλία. Η Ρόμα τελείωσε αρκετά νωρίς με αυτές τις τρεις κινήσεις και για καιρό ήταν σχετικά ήσυχη στο μεταγραφικό παζάρι. Και κάπου εκεί ήρθε η απόλυτη βόμβα. Ο Πάολο Ντιμπάλα άφησε τη Γιουβέντους και υπέγραψε με την ομάδα της αιώνιας πόλης, προκαλώντας παραλήρημα στους οπαδούς της. Ο Αργεντίνος είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, από αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια δύσκολα έρχονταν στο «Ολίμπικο».

Η παρουσία του Μουρίνιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να επιλέξει τη Ρόμα ως τον επόμενο προορισμό του. Ο Ντιμπάλα έχει αποδείξει εδώ και χρόνια την κλάση του, όντας ένας εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών που έχει αγωνιστεί στα ιταλικά γήπεδα την τελευταία δεκαετία. Με την απόκτησή του η Ρόμα τάραξε τα νερά και έβαλε στη μηχανή της έναν παίκτη που την ανεβάζει επίπεδο και αλλάζει τις ισορροπίες. Αν ο Μουρίνιο καταφέρει να πάρει τα μέγιστα από τον Ντιμπάλα, η ομάδα του αυτόματα εκτοξεύεται.

To 3-4-3 και η επίθεση φωτιά

Με την προσθήκη του Πάολο Ντιμπάλα, η Ρόμα διαθέτει πλέον άπλετο επιθετικό ταλέντο. Οι ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές της βρίσκονται σε αυτή τη γραμμή και ο Μουρίνιο φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να τους εκμεταλλευτεί ταυτόχρονα στην ίδια εντεκάδα. Στο κρας τεστ απέναντι στην Τότεναμ είδαμε ένα 3-4-3 που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το σύστημα που η Ρόμα θα παίξει περισσότερο μέσα στη σεζόν.

Σε αυτή τη διάταξη, ο Τάμι Έιμπραχαμ είναι φυσικά εκείνος που ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης. Ο Άγγλος φορ είχε μια σεζόν καριέρας πέρυσι, όντας ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Serie A. Με τα 27 γκολ που πέτυχε βοήθησε καθοριστικά τη Ρόμα σε όλες τις διοργανώσεις και ανέπτυξε μια σχέση λατρείας με τον Μουρίνιο, ο οποίος ουσιαστικά πίστεψε σε εκείνον όταν οι μετοχές του είχαν πάρει την κάτω βόλτα. Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι ο Έιμπραχαμ θέλει να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και φέτος.

Πίσω του υπάρχουν δύο παίκτες που ξεχειλίζουν ποιότητα. Ο ένας φυσικά είναι ο Ντιμπάλα που όπως φαίνεται ο Μουρίνιο σκοπεύει να τον χρησιμοποιεί στη φυσική του θέση. Ο Αργεντίνος μπορεί να κάνει θαύματα παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το φορ και το έχει αποδείξει αμέτρητες φορές. Δίπλα του θα έχει ένα παιδί που στη Ρώμη πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει ο επόμενος θρύλος της ομάδας.

Ο Νικολό Ζανιόλο είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Στάθηκε φοβερά άτυχος με τους τραυματισμούς, όμως πλέον έχει επιστρέψει υγιής και είναι έτοιμος να αποδείξει ότι οι συστάσεις που τον συνοδεύουν δεν είναι τυχαίες. Η τριάδα Έιμπραχαμ-Ντιμπάλα-Ζανιόλο είναι μια τριάδα κορυφαίας κλάσης, αποτελούμενη από παίκτες που θα μπορούσαν να ήταν βασικοί στις τρεις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας. Από εκεί και πέρα αναμένονται ενισχύσεις και στις υπόλοιπες γραμμές. Μάλιστα για το κέντρο υπάρχει ξεκάθαρος στόχος.

Κοντά σε κίνηση ματ με Βαϊνάλντουμ

Από την αρχή των μεταγραφών, ο Μουρίνιο αναζητεί έναν παίκτη για το κέντρο. Παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μάτιτς, που θα είναι καθαρό κεντρικό χαφ. Για καιρό η Ρόμα έπαιζε στενό μαρκάρισμα τον Νταβίντε Φρατέζι. O 22χρονος χαφ είναι γέννημα θρέμμα Ρωμαίος και αναδείχτηκε από τις ακαδημίες των «Τζιαλορόσι», οι οποίοι δεν του έδωσαν ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Αντίθετα η Σασουόλο είδε σε εκείνον προοπτική και του έδωσε το χώρο να λάμψει.

Ο Φρατέζι έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι, τράβηξε πάνω του τα βλέμματα και έγινε διεθνής με την Ιταλία. Η Ρόμα θέλει πολύ να τον φέρει πίσω όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει άκρη. Ως αποτέλεσμα έχει στρέψει την προσοχή της σε έναν παίκτη που πριν ένα χρόνο ήταν περιζήτητος ανάμεσα σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ μάλλον μετάνιωσε την επιλογή του να πάει στην Παρί και πλέον ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο διαφυγής.

Ο Ολλανδός χαφ είχε μια άσχημη εμπειρία στο Παρίσι οπού ποτέ δεν κατάφερε να βρει τον εαυτό του και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αυτό βέβαια δεν ξεγράφει τη λαμπρή πορεία του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για έναν παίκτη που επί πέντε χρόνια αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Λίβερπουλ. Μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της σύγχρονης εποχής. Ο Μουρίνιο τον θέλει πολύ στη Ρώμη και η αλήθεια είναι πως η κλάση και η εμπειρία του Βαϊνάλντουμ σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα μια ομάδα όπως η Ρόμα.

Η συμφωνία με την Παρί είναι κοντά στο να κλείσει με τη μορφή δανεισμού. Μια ενδεχόμενή προσθήκη του Ολλανδού ανεβάζει επίπεδο τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Εκεί όπου υπάρχουν επίσης ο αρχηγός Πελεγκρίνι και ο πάντα σταθερός Κριστάντε. Παίκτες όπως αυτός και ο Ντιμπάλα δίνουν έξτρα κύρος σε μια ομάδα που διαχρονικά προσπαθεί να μπει σφήνα στους μεγάλους. Λέτε φέτος να τα καταφέρει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ