ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Σουάρες άκουσε την καρδιά του σαν γνήσιος Ουρουγουανός

Σε μια κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ημέρες μας, ο Λουίς Σουάρες επέστρεψε σχετικά νωρίς στην ταπεινή Νασιονάλ.

Ο Σουάρες άκουσε την καρδιά του σαν γνήσιος Ουρουγουανός

Αξίζει μόνος του περίπου όσο η μισή ομάδα. Ο Λουίς Σουάρες, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει 36 χρόνια ζωής, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα και την αγαπημένη του Νασιονάλ. Εκεί που ξεκίνησαν όλα, εκεί που έμαθε τα πρώτα μυστικά του ποδοσφαίρου. Λίγο νωρίς θα που αρκετοί, όμως τι σημασία έχει; Έτσι αγαπούσε και έτσι έκανε.

Τέλος σε μια «Οδύσσεια» 17 ετών

Δεκαεπτά χρόνια περιπλάνησης. Δεκαεπτά χρόνια επιτυχιών. Δεκαεπτά χρόνια μακριά από την πατρίδα. Ο Λουίς Σουάρες περιπλανήθηκε για πολύ καιρό στην Ευρώπη, γράφοντας ιστορία σχεδόν όπου πήγε. Από τα πρώτα χρόνια στην Ολλανδία, την εκτόξευση στην Αγγλία και την απογείωση στην Ισπανία. Κατέκτησε τα πάντα, πέτυχε σχεδόν τα πάντα, σκόραρε αμέτρητα γκολ και έζησε μια χορτάτη ποδοσφαιρική καριέρα.

Η αποχώρηση του από την Ισπανία δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Τόσο η Μπαρτσελόνα πριν δύο χρόνια τον πέταξε «σαν τρίχα από το ζυμάρι», ενώ και η Ατλέτικο δεν ήταν αρκετά κομψή μαζί του. Δύο ομάδες στις οποίες προσέφερε πραγματικά ό,τι είχε και δέχθηκε μια πολύ «επαγγελματική» αντιμετώπιση. Μάλλον είχε φτάσει η ώρα για μια αλλαγή, μια νέα πορεία.

Ήταν η στιγμή για να σκεφτεί και να αποφασίσει με την καρδιά του. Και η καρδιά των Ουρουγουανών πάντα έχει μια πραγματική αγάπη μέσα της. Την ομάδα που υποστήριζαν μεγαλώνοντας, την ομάδα που ανδρώθηκαν. Μπορεί οι «περαστικές» να νομίζουν πως τους έχουν κάνει δικούς τους, όμως η πραγματική αγάπη παραμένει αλλού. Οι φίλαθλοι της Νασιονάλ το ήξεραν, για αυτό το σιγοψιθύριζαν αρχικά και στη συνέχεια το ζητούσαν με κάθε τρόπο.

Η απόφαση του Σουάρες δείχνει έναν γνήσιο Ουρουγουανό

Νευρικός, ανυπόμονος αλλά και χαρούμενος. Έτσι παραδέχθηκε πως ένιωθε όταν το ιδιωτικό τζετ του Λιονέλ Μέσι «πάτησε» στο αεροδρόμιο του Μοντεβιδέο. Εκεί, τον περίμεναν φίλοι, οπαδοί, δημοσιογράφοι και μέλη της Νασιονάλ. Λίγο αργότερα, αναχώρησε για το «Γκραν Πάρκε Σεντράλ», όπου και θα γινόταν η επίσημη παρουσίαση του. Χιλιάδες φίλοι περίμεναν ήδη με ανυπομονησία την άφιξη του.

«Είμαι περήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα ξανά» σχολίασε στην επισημοποίηση της επιστροφής του στην Νασιονάλ. Σε μια μοναδική στιγμή για το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης, αυτός που ένοιωθε πραγματικά ταπεινός ήταν ο Σουάρες. Φορλάν και Ρεκόμπα επέστρεψαν και αυτοί στην πατρίδα τους, για να κλείσουν την καριέρα τους. Ο πρώτος έχοντας πατήσει τα 36, ενώ ο θρύλος της Ίντερ όταν ξεκάθαρα δεν μπορούσε πλέον να προσφέρει στην Ευρώπη. Ο Λουίς όμως έχει ακόμα πολλά να δώσει. Βασικός στην Εθνική και με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε από την Πριμέρα της Ουρουγουάης την τελευταία 20ετία (και βάλε), πρόκειται ίσως για την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία της λίγκας.

Πιθανότατα, η Νασιονάλ θα τον χαρεί μονάχα για μερικούς μήνες, μέχρι και την έναρξη του Μουντιάλ. Ωστόσο δεν είναι κάτι που πρέπει να τους απασχολεί. Ο μεγάλος τους ήρωας επέλεξε να επιστρέψει εκεί που νοιώθει πάντα αγάπη, λέγοντας όχι στα πολλά χρήματα των υπόλοιπων ομάδων. Κάτι για το οποίο μπορούν να πανηγυρίσουν ελεύθερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ