ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ντρις Μέρτενς: Μικρός στο μάτι, μεγάλος στο… γήπεδο!

Ο Ντρις Μέρτενς αποχώρησε από τη Νάπολι, μετά από εννιά χρόνια, 148 γκολ και άπειρες αναμνήσεις από τον ιταλικό Νότο.

Ντρις Μέρτενς: Μικρός στο μάτι, μεγάλος στο… γήπεδο!

Το να παίζεις για τη φανέλα ενός συλλόγου εν έτει 2022 από μόνο του είναι μία πράξη ηρωισμού. Μία πράξη ρομαντισμού. Μάλιστα, κάποιοι δεν την έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Όμως, όσο μπόι λείπει στον Ντρις Μέρτενς, άλλο, τόσο συναίσθημα κουβαλάει ο Βέλγος στράικερ.

Κάτι που έδειξε επί σειρά ετών με τη Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις, όπου οι «παρτενοπέι» έλαβαν μέρος. Ο άνθρωπος που βλέπει τον κόσμο από 159 εκατοστά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από την πρώτη κιόλας μέρα, μέχρι και εκείνη όπου οι Ιταλοί δεν είχαν κανέναν σκοπό να του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Μία κίνηση που αν τη δει κανείς καθαρά και μόνο επαγγελματικά θα δώσει δίκιο στους ιθύνοντες του συλλόγου. Ο Μέρτενς είναι 35 ετών, τραυματίστηκε δύο σημαντικά πέρυσι χάνοντας έξι παιχνίδια, η χρηματιστηριακή του αξία είχε φθίνουσα πορεία. Από την άλλη, όμως, δεν ήταν μόνο τα 13 γκολ που σημείωσε με κάθε τρόπο πριν από μερικούς κιόλας μήνες, Ήταν κυρίως το συναισθηματικό φορτίο που κουβαλούσε στις πλάτες και τους ώμους του.

Ήταν τα εννιά χρόνια που έμεινε στη Νάπολι. Τα 148 γκολ που σημείωσε μαζί της και οι πολλές αναμνήσεις που χάρισε στους τιφόζι που τον ήθελαν να παραμένει στο πρώην «Σαν Πάολο» και νυν «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Κάτι που δεν έγινε. Κάτι που σηματοδοτεί το τέλος -και με τη βούλα πλέον- ενός κύκλου της Νάπολι που παραλίγο να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ξέρει από ταινίες. Μιας και ο ίδιος είναι παραγωγός. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας δεν φρόντισε να δώσει ένα αντάξιο τέλος στη σχέση του συλλόγου με τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών του. Μιας και αυτό το τέλος ήταν άδοξο. Ορθόδοξο. Και ίσως πικρό για έναν θρύλο… τσέπης σαν τον Ντρις Μέρτενς. Ένα post, ένα βίντεο και έξω από την… πόρτα ο Μέρτενς!

Ένα post, ένα βίντεο και έξω από την… πόρτα ο Μέρτενς!

Είναι νόμος. Σίγουρα, όχι από τους πιο γνωστούς, αλλά από τους… άγραφους που υπάρχουν για κάποιον λόγο. Ο τρόπος με τον οποίο κλείνει ή τελειώνει μία σχέση είναι πιο σημαντικός για κάποιους και από την ίδια τη σχέση. Και σίγουρα όσοι το πιστεύουν αυτό δεν έχουν άδικο.

Όσο η Νάπολι είχε ανάγκη τον Μέρτενς και τα γκολ του ήταν ένας τοπικός ήρωας. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Ωστόσο, όταν η σεζόν πέρασε και οι συζητήσεις των δύο πλευρών δεν έβγαιναν πουθενά η ιταλική ομάδα δεν έριξε νερό στο κρασί της. Δεν έκανε ένα βήμα πίσω για έναν άνθρωπο, όπου σε εννιά χρόνια είχε χάσει όλα κι όλα 36 ματς!

Για να μην πούμε για τα γκολ του -κάτι που έχουμε ήδη κάνει πιο πάνω- ή για τις ενέργειές του ή για τον αντίκτυπο που είχε στους συμπαίκτες του και γενικότερα στην ομάδα. Αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι Ναπολιτάνοι και μάλιστα από πρώτο χέρι! Ωστόσο, το να αφήσει τον Μέρτενς… άστεγο ο Ντε Λαουρέντις και να τον αποχαιρετίσει απλά μόνο με ένα post και ένα ολιγόλεπτο βίντεο θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία ποδοσφαιρική ύβρις.

Ομάδα με ταυτότητα. Αλλά χωρίς ηγέτη!

Όσοι παίκτες έχουν δουλέψει με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι έχουν να του καταλογίσουν πολλά και θετικά στοιχεία. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα είναι ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί με τίποτα ο Ιταλός τεχνικός είναι οι παίκτες- βεντέτες που μπορεί να έχει στις τάξεις της κάποια ομάδα. Εδώ δεν φοβήθηκε να τα βάλει με τον Φραντσέσκο Τότι όσο ακόμα ήταν στη Ρόμα με τον «capitano» τότε στα… ντουζένια του.

Δεν θα μπορούσε να «φάει» -όπως αποδείχτηκε στην πράξη- τον Μέρτενς; Ο Βέλγος στράικερ ναι μεν είχε καλή και ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν ίσχυε με το pressing ή με τα τρεξίματα στην άμυνα που του ζητούσε -όπως και σε όλη την ομάδα- ο Σπαλέτι.

Ο έμπειρος τεχνικός ζητάει και θέλει 11 παίκτες σωστούς στρατιώτες. Ο Σπαλέτι θέλει να βλέπει 11 καμικάζι πριν τα παιχνίδια των ομάδων του. Ο Μέρτενς από την άλλη ήταν πιο… μποέμ τύπος. Κάτι που δεν τον επηρέασε στο να είναι αποτελεσματικός, όπως μαρτυρούν και τα 148 γκολ του σε 397 εμφανίσεις με τους «παρτενοπέι». Ωστόσο, ο έμπειρος coach έβαλε το χεράκι του, ώστε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του έμπειρου επιθετικού.

Κάτι που φέρνει τη Νάπολι στο κατώφλι της νέας σεζόν με ένα σύνολο έτοιμο για όλα. Αλλά από αυτό λάμπει δια της… απουσίας του ένας ηγέτης. Σαν αυτόν που είχε και άφησε να φύγει. Ένα post, ένα βίντεο και έξω από την… πόρτα ο Μέρτενς!

H παλιά φρουρά αποτελεί παρελθόν!

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε δημιουργήσει μία Νάπολι που ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των «μεγάλων». Μία Νάπολι που έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής. Ένα σύνολο που ήταν επιθετικό και δημιουργικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Παρόλα αυτά -τόσο ο ίδιος ο Ιταλός προπονητής- όσο και άλλοι παίκτες από εκείνη τη «φουρνιά», χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις τους, την… έκαναν με ελαφρά από τον Βεζούβιο για κάποια άλλη ομάδα. Παρόλα αυτά μέχρι και την περασμένη αγωνιστική σεζόν είχαν μείνει τόσο ο Λορέντσο Ινσίνιε με τον Καλιντού Κουλιμπαλί όσο και ο Ντρις Μέρτενς να θυμίζουν κάτι από τα παλιά.

Πλέον και οι δύο αποτελούν παρελθόν -μιας και ο Ιταλός επιθετικός βρίσκεται στο ΜLS- με τον Σενεγαλέζο στόπερ να φοράει από εδώ και πέρα τη φανέλα της Τσέλσι, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο οριστικά και αμετάκλητα.

Το… μέγεθος δεν παίζει και τόσο ρόλο!

Στην Ιταλία το να είσαι επιθετικός δεν είναι εύκολη δουλειά. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρίσκεις χώρο και χρόνο να… ανασάνεις μπροστά σε κάτι αμυντικούς που θυμίζουν σε ύψος και σε… φάρδος ντουλάπες. Πόσο μάλλον όταν η Φύση δεν σε έχει κάνει και το πρώτο μπόι. Ωστόσο, ο Μέρτενς έδειξε ότι δεν θέλει κόπο μα τρόπο για να σημειώσεις γκολ στην Serie A.

Ο Βέλγος βλέπει τον κόσμο από 1,59 και αυτό δεν το αντιμετώπισε ποτέ σαν κάτι κακό. Ούτε σαν έναν ανασταλτικό παράγοντα. Μιας και ξέρει πολλά μυστικά για να στείλει την μπάλα εκεί που πρέπει: δηλαδή στα αντίπαλα δίχτυα. Το ρεπερτόριο του 35χρονου στράικερ ήταν γεμάτο. Μπορούσε να απειλήσει από κάθε απόσταση και με κάθε τρόπο. Αριστερό; Δεξί; Κεφάλι; Ο τύπος ήταν μία μηχανή των γκολ!

Όπου και αν συνεχίσει την καριέρα του ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θα πανηγυρίσουν και πάλι. Όχι μόνο αυτός. Αλλά και οι οπαδοί του συλλόγου που θα τον χαίρονται από εδώ και πέρα!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ