ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Όποιος περιμένει να δει τον περσινό Μέσι, θα περιμένει άδικα!

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ξεκινήσει ορεξάτος τη σεζόν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι φέτος θα δούμε έναν άλλο παίκτη σε σχέση με πέρυσι.

Όποιος περιμένει να δει τον περσινό Μέσι, θα περιμένει άδικα!

Η πρώτη χρονιά του Μέσι στο Παρίσι δεν ήταν σίγουρα αυτό που περιμέναμε. Ο Αργεντίνος θρύλος, αναγκάστηκε ξαφνικά να εγκαταλείψει την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και στα 34 βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τεράστια αλλαγή. Πολλοί περίμεναν πως θα έκανε χαβαλέ στη Γαλλία, όμως αντ’ αυτού είχε τη χειρότερη σεζόν του εδώ και χρόνια. Φυσικά αυτό δεν συνέβη επειδή ξέχασε το ποδόσφαιρο, ούτε επειδή μεγάλωσε όπως υποστήριξαν μερικοί. Ήταν μια σειρά παραγόντων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με έναν Μέσι που πετάει φωτιές και που σε κάθε του κίνηση φαίνεται πως πλέον το μυαλό του βρίσκεται 100% στην Παρί.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το μαύρο κουτί της περσινής σεζόν

Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην έπεσε από τα σύννεφα με την εικόνα του Μέσι στην πρώτη του σεζόν με την Παρί. Τα μόλις 11 γκολ σε 34 εμφανίσεις, είναι ένας απολογισμός που για τα δεδομένα του είναι κάτι παραπάνω από φτωχός. Πως είναι δυνατόν ένας παίκτης που μόλις την προηγούμενη χρονιά κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, να βλέπει τα νούμερά του σε τέτοια πτώση; Στην περίπτωση του Αργεντίνου υπάρχουν λόγοι και είναι συγκεκριμένοι. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την περσινή του απόδοση, αλλά σίγουρα την εξηγούν.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα ήταν η αλλαγή περιβάλλοντος. Ο Μέσι πέρασε 21 από τα 35 χρόνια της ζωής του στη Βαρκελώνη. Όχι μόνο την ομάδα αλλά και την πόλη. Εκεί μεγάλωσε, έκανε φίλους, οικογένεια, δέθηκε με το μέρος. Η Βαρκελώνη και η Μπαρτσελόνα ήταν για εκείνον το σπίτι του. Τα μόνα πράγματα που ήξερε στη ζωή του. Οποιοσδήποτε θα επηρεαζόταν από μια τέτοια αλλαγή. Ειδικά αν γινόταν τόσο ξαφνικά.

Ο Μέσι λοιπόν βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλά και νέα δεδομένα και αν κρίνουμε από την πορεία του μέχρι στιγμής δεν είναι και τύπος που του αρέσουν οι αλλαγές. Σαν να μην έφταναν αυτά, είχε και τους τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν. Μικροπροβλήματα και κορονοϊός τον άφηναν για λίγο μεν, αλλά συχνά εκτός δράσης και τον εμπόδιζαν να βρει ρυθμό. Οι 34 συμμετοχές που κατέγραψε είναι οι λιγότερες μετά τη σεζόν 2005-06.

Τέλος ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός βίωσε και ένα ρεσιτάλ ατυχίας, αφού μόνο στη Ligue 1 είδε τα δοκάρια να τον σταματούν δέκα φορές. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγράψει ένας παίκτης στη διοργάνωση, από τη σεζόν 2006-07. Βέβαια η τύχη ήταν ανέκαθεν μεγάλος παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Εδώ που τα λέμε ακόμα και δέκα δοκάρια του Μέσι να είχαν γίνει γκολ, πάλι φτωχός θα ήταν ο απολογισμός του.

Φέτος θα είναι αλλιώς

Παρί και Μέσι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι η περσινή σεζόν ανήκει στο παρελθόν. Ο ίδιος ο παίκτης απαγορεύει στον εαυτό του να παίξει ξανά τόσο κάτω από τα στάνταρ του. Στα πρώτα δύο ματς της χρονιάς είδαμε τον παλιό καλό Μέσι. Οι αντίπαλοι δεν ήταν προφανώς τίποτα μεγαθήρια, όμως ο Αργεντίνος ήταν άλλος άνθρωπος μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε απέναντι σε παρόμοιους αντιπάλους δυσκολευόταν σημαντικά πέρυσι. Απέναντι σε Ναντ και Κλερμόν ο Μέσι ήταν μαγικός σε όλη την διάρκεια των ματς.

Οι συνδυασμοί που έβγαλε με τον Νεϊμάρ ήταν το κάτι άλλο. Οι δύο τους έμοιαζαν λες και παίζουν με μικρά παιδία και όχι με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Για πρώτη φορά είδαμε έναν Μέσι ορεξάτο και κυρίως χαμογελαστό, όπως τον βλέπουμε τα τελευταία χρόνια με την εθνική Αργεντινής. Αυτό ίσως είναι το καλύτερο μαντάτο για την Παρί. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να αποδώσει ένας παίκτης είναι να έχει όρεξη, κίνητρο, διάθεση για ποδόσφαιρο.

Μετά την πρώτη σεζόν προσαρμογής, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ δείχνει επιτέλους να απολαμβάνει την παρουσία του στο Παρίσι. Αν αυτό συνεχίσει να αποτυπώνεται και στο χορτάρι, η Παρί αυτόματα θα αλλάξει επίπεδο. Πολύ απλά γιατί προσθέτει στην εντεκάδα της τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Αυτή τη φορά στην κανονική του εκδοχή. Στα 35 του ο Μέσι δείχνει ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση από άποψη δυνάμεων και είναι στο χέρι του να μας αφήσει και πάλι με το στόμα ανοιχτό.

Για τον ίδιο, η φετινή σεζόν κρύβει πολλά στοιχήματα και έχει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε ιστορική. Το Μουντιάλ του Κατάρ πλησιάζει και η Αργεντινή είναι η πιο φορμαρισμένη εθνική στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Την ίδια στιγμή η Παρί μοιάζει πιο σοβαρή από ποτέ και φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο Champions League. Και οι δύο ομάδες έχουν ως ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι.

Μια χρονιά με τεράστιες προκλήσεις

Mundial και Champions League λοιπόν. Δύο τεράστιοι στόχοι του Μέσι που γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι αν σκεφτεί κανείς με ποιες ομάδες τους διεκδικεί. Από τη μία έχουμε την εθνική Αργεντινής που ακόμη παλεύει να ξορκίσει το φάντασμα του Μαραντόνα και να βρεθεί ξανά στην κορυφή του κόσμου. Από την άλλη η Παρί που το Champions League της έχει γίνει εμμονή μετά από τα αμέτρητα εκατομμύρια που έχει ξοδέψει και τις αλλεπάλληλες αποτυχίες να κατακτήσει το τρόπαιο.

Σκεφτείτε απλά που θα εκτοξευτεί η κληρονομία του Μέσι αν το τέλος της χρονιάς τον βρει πρωταθλητή κόσμου με την «Αλμπισελέστε» και πρωταθλητή Ευρώπης με την Παρί. Προφανώς αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Μιλάμε τα σημαντικότερα τρόπαια σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Παρόλα αυτά ο Αργεντίνος έχει βάλει τον εαυτό σε μια θέση που διατηρεί καλές πιθανότητες και για τα δύο. Μέσι

Πριν από δύο χρόνια, αν έλεγε κανείς ότι η Αργεντινή έχει ελπίδες για να πάρει το Mundial θα γελούσαν μαζί του. Σε αυτό το διάστημα όμως άλλαξαν πολλά. Ο Σκαλόνι ανέλαβε και έστησε μια ομάδα που λατρεύει το ρόλο του αουτσάιντερ και αρνείται να χάσει. Με αρχηγό τον Μέσι, η Αργεντινή μετρά 32 ματς χωρίς ήττα και πάει στο Κατάρ με όνειρα που φτάνουν μέχρι το τρόπαιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως αυτή τη στιγμή οι στοιχηματικές την δίνουν τέταρτο φαβορί για κατάκτηση.

Από την άλλη έχουμε την Παρί, η οποία πέρυσι βίωσε ακόμη μια ηχηρή αποτυχία στο Champions League. Παρόλα αυτά οι Παριζιάνοι έδειξαν αντανακλαστικά. Κράτησαν τον Μπαπέ, έφεραν τον Κάμπος για τεχνικό διευθυντή και πλέον πάνε σε μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Ο Γκαλτιέ είναι δεδομένο πως θα παρουσιάσει μια αρκετά πιο σφιχτή ομάδα και αν η τριάδα μπροστά παραμείνει υγιής, δεν έχει ταβάνι. Ειδικά με τον Μέσι που είδαμε στα πρώτα δύο ματς της σεζόν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ