ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Super Cup: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Ένα ακόμη τρόπαιο προστέθηκε στη μακρά λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς κατέκτησε και το Super Cup Ευρώπης!

Super Cup: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Στο 46ο Super Cup, για 27η φορά η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτά το τρόπαιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι για πέμπτη φορά στην ιστορία της κάτοχος της βαρύτιμης αυτής κούπας. Μετά από πέντε χρόνια η «βασίλισσα» είναι ξανά η… υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης. Νίκησε με 2-0 την κάτοχο του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με τα γκολ των Νταβίντ Αλάμπα και Καρίμ Μπενζεμά αναδείχθηκε νικήτρια στο Ελσίνκι.

Η απόλυτη κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώθηκε και στον 47ο τελικό του Super Cup. Αυτό ήταν το 5ο τρόπαιο της ιστορίας της Ρεάλ, που έπιασε στην κορυφή της λίστας της Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν. Δείχνοντας από νωρίς τα… δόντια της σε όλους τους «μεγάλους» της «γηραιάς ηπείρου».

Στο… ντεμπούτο του ημί-αυτόματου οφσάιντ ενόψει της καθιέρωσής του απ’ την UEFA στο Champions League και στο Europa League, ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που πριν από 74 μέρες είχε δώσει στη Ρεάλ το 14ο τρόπαιο Champions League της Ιστορίας της στον τελικό με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι (1-0).

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook! Μπενζεμά

Η Άιντραχτ, ωστόσο, που αγωνίστηκε χωρίς τον Φίλιπ Κόστιτς που βρίσκεται στο Τορίνο για να «κλείσει» στη Γιουβέντους, ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 14’, ο Κνάουφ έκλεψε την μπάλα, την έδωσε με τη μία στον Μπορέ κι αυτός στον Καμάντα που βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, αλλά «νικήθηκε» από τον Βέλγο γκολκίπερ.

Στο 17’ ο Βαλβέρδε έκανε κίνηση από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Μπενζεμά μέσα στην περιοχή, εκείνος πάσαρε στον Βινίσιους που έκανε το πλασέ, όμως την ώρα που η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα τη σταμάτησε μέσα στη μικρή περιοχή ο Τούτα. Στο 24’ ο Κουρτουά απέκρουσε εξαιρετικά και το σουτ του Κνάουφ, ενώ στο 37’ ο Τραπ είχε «απάντηση» στο τρομερό διαγώνιο σουτ του Βινίσιους, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ωστόσο, απ’ την εκτέλεση του Κρόος, ο Μπενζεμά έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κασεμίρο που είχε φύγει πλάγια «έσπασε» την μπάλα με το κεφάλι στον Αλάμπα κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.





 






Στο 41’ μετά από το γύρισμα του Κρόος, ο Μπενζεμά έκανε κοντρόλ κι εξαπέλυσε δυνατό σουτ εντός περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε η Ρεάλ και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο ευκαιρίες. Στο 55’ ο Τραπ απέκρουσε το πλασέ του Βινίσιους, ενώ στο 61’ ο «κεραυνός» του Κασεμίρο με το δεξί χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.




Στο 65’ ο Μπενζεμά έβαλε τέλος στη… σεμνή τελετή. Μετά από κάθετη πάσα του Μεντί, ο Βινίσιους έκανε κούρσα από τα αριστερά και συγκλίνοντας προς την περιοχή τροφοδότησε τον Μπενζεμά, με τον Γάλλο να σουτάρει με τη μία και να εκτελεί τον Τραπ για το 2-0. Αυτό ήταν το 324ο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ξεπερνώντας τον Ραούλ, ανέβηκε στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της «βασίλισσας».







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ