ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το ολικό λίφτινγκ στα χαφ ήταν ακριβώς αυτό που είχε ανάγκη η Παρί!

Η Παρί Σεν Ζερμέν προχώρησε φέτος σε ριζικές αλλαγές στη μεσαία της γραμμή, προσθέτοντας εξαιρετικούς παίκτες που δεδομένα την αναβαθμίζουν.

Το ολικό λίφτινγκ στα χαφ ήταν ακριβώς αυτό που είχε ανάγκη η Παρί!

Τα τελευταία χρόνια, η Παρί έχει σταθερά ένα από τα κορυφαία ρόστερ στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά η μεσαία της γραμμή αποτελούσε πάντα την αχίλλειο πτέρνα της. Εκτός από τον Βεράτι, κανείς άλλος πρωτοκλασάτος χαφ δεν πέρασε από το Παρίσι τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στο κέντρο και τις υπόλοιπες γραμμές ήταν εμφανής. Ειδικά την περσινή σεζόν. Φέτος βλέπουμε μια προσπάθεια από τους Παριζιάνους αυτό να αλλάξει. Με έξυπνες κινήσεις και χωρίς να ξοδεύει αλόγιστα, η Παρί έχει προχωρήσει σε τρεις προσθήκες που αλλάζουν και βελτιώνουν τη μεσαία της γραμμή.

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Δείξε μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα είσαι

Η μεσαία γραμμή είναι η πλέον καθοριστική για μια ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες στο σημερινό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα των χαφ είναι εκείνη που σε μεγάλο βαθμό κρίνει τις δυνατότητες ενός συνόλου. Όχι πως οι υπόλοιπες γραμμές δεν είναι σημαντικές, αλλά έτσι όπως παίζεται το παιχνίδι πια, η μάχη του κέντρου είναι η πλέον κρίσιμη. Όλες οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης που πέτυχαν σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια, διέθεταν χαφ υψηλότατου επιπέδου. Για την Παρί ποτέ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Είναι αυτός ο μόνος λόγος που δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της. Σίγουρα όχι. Είναι όμως ένας από τους σημαντικούς. Πλην του Βεράτι, οι πρωτευουσιάνοι δεν είχαν ποτέ στο ρόστερ τους χαφ κορυφαίου επιπέδου. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην περσινή σεζόν. Τη στιγμή που στην επίθεση υπήρχαν παίκτες όπως οι Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ και στην άμυνα οι Μαρκίνιος, Χακίμι και Σέρχιο Ράμος, στο κέντρο βλέπαμε τους Ντανίλο Περέιρα, Παρέδες, Γκέιγ και Άντερ Ερέρα.

Είναι κακοί αυτοί οι παίκτες; Σίγουρα όχι. Είναι αρκετοί για να διακριθείς στο κορυφαίο επίπεδο; Σίγουρα όχι. Το περσινό καλοκαίρι η Παρί έφερε έναν παίκτη που θεωρητικά μπορούσε να αναβαθμίσει το κέντρο της, όμως ο Βαϊνάλντουμ δεν ταίριαξε ποτέ στο Παρίσι. Γι’ αυτό και αποχώρησε κακήν κακώς παρά την αλλαγή στην άκρη του πάγκου. Έτσι ο Βεράτι έμεινε πάλι να παλεύει μόνος του. Όταν δε απουσιάζει, το πράγμα ζορίζει πολύ.

Η αναβάθμιση των χαφ ήταν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της ομάδας για το φετινό καλοκαίρι. Έτσι μετά την ανανέωση του Μπαπέ, ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά τα εξαιρετικά δείγματα γραφής σε Μονακό και Λιλ, ο Κάμπος ήρθε στο Παρίσι για να βοηθήσει το σύλλογο ουσιαστικά. Κι αν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τα έχει πάει εξαιρετικά. Βέβαια όλα θα φανούν στο χορτάρι.

Τρεις πανέξυπνες κινήσεις

Μέχρι στιγμής η Παρί έχει αποκτήσει τρία χαφ. Τον Βιτινία από την Πόρτο, τον Ρενάτο Σάντσες από τη Λιλ και τον Φαμπιάν Ρουίθ από τη Νάπολι. Οι πρώτοι δύο έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ για τον τρίτο είναι θέμα χρόνου. Όλοι τους ξεχώρισαν με τις ομάδες τους τις προηγούμενες σεζόν. Όλοι τους είναι κάτω από 26 χρονών και έχουν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά τους χρόνια μπροστά. Τέλος, όλοι ήρθαν με λογικά ποσά καθώς κόστισαν μαζί λιγότερο από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Πρώτος ήρθε ο Βιτίνια. Η μεγάλη καψούρα του Κάμπος. Ο Πορτογάλος χαφ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Πόρτο, όπου ήταν βασικός συντελεστής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Κονσεϊσάο τον καθιέρωσε ως οχτάρι και εκεί ο Βιτίνια έβγαλε μάτια. Με ενέργεια, τρεξίματα και πολύ καλές μεταβιβάσεις έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας μέσος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα και φαίνεται πως ο Γκαλτιέ τον έχει ψηλά στις επιλογές του.

Στη συνέχεια ήρθε ο Ρενάτο Σάντσες. Ένα παιδί που έκανε πάταγο όταν πρωτοεμφανίστηκε, όμως στη συνέχεια είδε την καριέρα του να μην εξελίσσεται ανάλογα. Στη Λιλ κατάφερε να βρει τον εαυτό του και να γίνει πάλι στόχος μεγάλων ομάδων. Η Μίλαν τον ζαχάρωνε καιρό, όμως η Παρί ήταν τελικά εκείνη που τον έκανε δικό της. Γκαλτιέ και Σάντσες πήραν μαζί το πρωτάθλημα με τη Λιλ, γνωρίζονται τέλεια και είναι δεδομένο πως ο Πορτογάλος δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής.

Τελευταία προσθήκη θα είναι όπως όλα δείχνουν εκείνη του Φαμπιάν Ρουίθ. Ο Ισπανός χαφ απασχολεί εδώ και χρόνια ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Όταν έγινε γνωστό πως δεν προτίθεται να ανανεώσει με τη Νάπολι, πολλοί μεγάλοι σύλλογοι ψάχτηκαν για εκείνον. Η Παρί κινήθηκε γρήγορα, τα βρήκε με τον παίκτη και ετοιμάζεται να βάλει στη μηχανή της ένα χαφ που ξεχειλίζει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στη δημιουργία.

Ξεκάθαρη αναβάθμιση

Βιτίνια, Σάντσες και Ρουίθ είναι τρεις παίκτες που κέρδισαν με το σπαθί τους τη μεταγραφή τους σε μια ομάδα όπως η Παρί. Το κράμα ενέργειας, έντασης και ποιότητας που προσφέρουν ξεκάθαρα αναβαθμίζει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Άλλωστε ο Γκαλτιέ έδειξε από την πρώτη στιγμή πως τα περισσότερα από τα χαφ που υπήρχαν στο ρόστερ ήταν εκτός των πλάνων του. Ο Βαϊνάλντουμ έφυγε για τη Ρόμα, ο Γκέιγ βρίσκεται κοντά στην Έβερτον και ο Ερέρα βρίσκεται ουσιαστικά εκτός ομάδας.

Παρέδες και Περέιρα βρίσκονται σε λίγο καλύτερη μοίρα. Η αλήθεια είναι πως σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι και  καλύτεροι παίκτες και αυτοί που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Αρχικά πρόκειται για καθαρά αμυντικά χαφ. Κανείς εκ των Βεράτι, Βιτίνια, Σάντσες ή Ρουίθ δεν είναι τέτοιος. Οι δυο τους θα μπορούσαν να έχουν ρόλο στην Παρί αρκεί να συμβιβαστούν πως αυτός δεν θα είναι πρωταγωνιστικός. Παρί

Σε κάθε περίπτωση η Παρί πλέον διαθέτει μια μεσαία γραμμή γεμάτη επιλογές και παίκτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα πλάνο με γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο. Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Γκαλτιέ παράταξε την ομάδα του με ένα 3-4-3 που έδειχνε να της ταιριάζει. Πλέον έχει τη δυνατότητα και για ένα καθαρό 4-3-3 στο οποίο θα υπάρξει χώρος για τα νέα αποκτήματα της ομάδας στο κέντρο.

Οι φετινές μεταγραφές μπορεί να μην έχουν πολλή λάμψη όμως αυτή δεν έλειψε ποτέ από την Παρί. Αυτό που σίγουρα της έλειψε ήταν η ουσία και αυτή αποκτά στο μεταγραφικό παζάρι. Εκτός των τριών χαφ, οι Παριζιάνοι έχουν αγοράσει τον Εκιτικέ και τον Μουκιέλε. Ο πρώτος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου στη θέση του φορ και ο δεύτερος μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις ως δεξί μπακ και ως στόπερ. Δεν ξέρουμε πόσοι από τους νέους παίκτες θα βγουν, όμως η Παρί μοιάζει πιο σοβαρή από ποτέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ