ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο ηγέτης Λούκα Μόντριτς αποκάλυψε τη φανέλα της εθνικής Κροατίας (pics)
Το «χρυσό» ντουέτο στα στόπερ της Μπαρτσελόνα
Tα ουρλιαχτά του Γκάρι Νέβιλ στο γκολ του Ντιαλό κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
Οργή στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον διαιτητή Μουνουέρα λόγω Βινίσιους
Εθνική Ελλάδος: Ανακοίνωσε φιλικό με μεγαθήριο μια εβδομάδα πριν το EURO
Η Γιουνάιτεντ τα δίνει όλα στον Πορτογάλο που θα της αλλάξει τη ζωή
Οι δύο βασικοί «πυλώνες» της Γερμανίας στο EURO2024
H Γιουβέντους κάνει δικό της τον στόπερ που ήθελε διακαώς η Μπαρτσελόνα
Αλλάζουν… μυαλά στην Μπαρτσελόνα – Προς παραμονή ο Τσάβι
Εθνική Ελλάδος: Η πιθανή ενδεκάδα στον «τελικό» με το Καζακστάν
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φιλ Νέβιλ: Το εγκληματικό τάκλιν στον Κριστιάνο που έσωσε την καριέρα του (vid)

Η καριέρα του Φιλ Νέβιλ στην Έβερτον «είχε σωθεί» χάρη σε ένα βάναυσο τάκλιν στον τότε σούπερ σταρ της Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φιλ Νέβιλ: Το εγκληματικό τάκλιν στον Κριστιάνο που έσωσε την καριέρα του (vid)

Μετά από 10 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», ο Φιλ Νέβιλ μετακόμισε στην Έβερτον το 2005. Ωστόσο, η αντιπαλότητα ανάμεσα στη Μάντσεστερ και τη Λίβερπουλ σήμαινε ότι ο Άγγλος έπρεπε να δουλέψει παραπάνω από το συνηθισμένο για να κερδίσεις τις καρδιές των φίλων των «ζαχαρωτών».

Ο τότε τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες είχε κάνει το καλύτερο που μπορούσε, κάνοντας αρχηγό τον Νέβιλ μετά από μόλις ένα μήνα.

«Ο Μόγιες με έκανε αρχηγό μετά από ένα μήνα», είπε ο Νέβιλ στον Guardian το 2013. «Αν είμαι ειλικρινής, δεν το ήθελα. Ήθελα απλώς να προσαρμοστώ και να κάνω λίγους φίλους. Πραγματικά δεν ήθελα την αρχηγία και για 18 μήνες ήταν πραγματικά δύσκολα. Η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου.

«Υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός από τους άλλους παίκτες. Ήμουν κοντά στο προπονητή και μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν καχύποπτοι. Είχαν μόλις τερματίσει τέταρτοι, είχαν προκριθεί στο Champions League. Είχαν μερικούς λαμπρούς χαρακτήρες σε αυτή την ομάδα – τους [Alan] Stubbs, [Lee] Carsley, [Thomas] Gravesen, [Alessandro] Pistone και πολλούς άλλους— και το αφεντικό είχε εναποθέσει όλη αυτή την πίστη σε μένα.

«Αντικαθιστούσα έναν σπουδαίο τύπο, τον Ντέιβιντ Γουέιρ και ήταν εξαιρετικός, αλλά χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να με αποδεχτούν οι άλλοι. Ίσως και οι οπαδοί. Όλοι ήξεραν ότι ήμουν οπαδός της Γιουνάιτεντ. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ συνήθιζαν να τραγουδούν: “Ο αρχηγός σας είναι Μανκ [έτσι αποκαλούν όσους προέρχονται από το Μάντσεστερ]”. Ούτε η σχέση του Γκάρι [αδερφός του Φιλ] με τη Λίβερπουλ βοήθησε».

Ωστόσο όλα άλλαξαν σε μία στιγμή.

Το τάκλιν που τον έβαλε στην καρδιά των φίλων της Έβερτον

Τον Οκτώβριο του 2008 αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ». Τα «ζαχαρωτά» απέσπασαν ισοπαλία (1-1) σε ένα παιχνίδι που ο Νέβιλ σήκωσε όλο το γήπεδο στα πόδια του με ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον καλύτερο παίκτης εκείνης της εποχής, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ειδικότερα, ο Πορτογάλος μόλις είχε σηκωθεί στα πόδια του από μία προηγούμενη μοναμαχία αλλά ο Νέβιλ έσπευσε να τον ρίξει ξανά κάτω με ένα βάναυσο τάκλιν. Αμέσως, το παιχνίδι «άναψε». Οι φίλοι της Έβερτον το λάτρεψαν και οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έσπευσαν να του ζητήσουν τα ρέστα. Εκείνος υπερασπίστηκε στον εαυτό και «κέρδισε» τους φίλους της ομάδας.

Πώς το τάκλιν έσωσε την καριέρα του στην Έβερτον

«Η Έβερτον είναι ένας σπουδαίος σύλλογος» είπε στην Guardian. «Δεν πηγαίνεις μόνο εκεί για να δουλέψεις, πρέπει να είσαι μέλος της οικογένειας. Και μέχρι τότε, δεν ήμουν μέλος της οικογένειας. Ήμουν σαν θετός γιος. Έκανα αυτό το τάκλιν και έγινα γιος. Ο βοηθός, Τζίμι Μάρτιν, έλεγε πάντα τη φράση «μέρος της συμμορίας». Για να είμαι δίκαιος, το είπε από την πρώτη μέρα, αλλά δεν το ένιωσα ποτέ μέχρι εκείνο το τάκλιν. Ήμουν ένας από αυτούς.

«Και παρεμπιπτόντως, δεν το έκανα επίτηδες. Αλλά είχα ακόμα τον Giggsy, τον Rio [Ferdinand], τον Fletch [Darren Fletcher], όλους στο πρόσωπό μου. Ήταν αστείο γιατί, μετά το παιχνίδι, ο Giggsy είπε, “θα έκανα το ίδιο πράγμα”. Και είπα στον Giggsy, “Θα σε είχα κυνηγήσει επίσης αν είχες κάνει τάκλιν σε έναν από τους παίκτες μας έτσι”. Πάντα έλεγαν ότι ήμουν Manc. Την ημέρα που αντιμετώπισα τον Ρονάλντο, έκανα ένα πολύ άσχημο τάκλιν, ήταν η μέρα που άλλαξαν γνώμη για μένα επειδή πήγα ενάντια στον σύλλογο που πίστευαν ότι αγαπούσα» κατέληξε ο Νέβιλ.

Ο Νέβιλ πέρασε 8 χρόνια στο «Γκούντισον Παρκ» πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2013.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ