ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η άκρως σουρεάλ κατάσταση που βρίσκεται η Μπαρτσελόνα δεν βγάζει νόημα

Η κατάσταση της Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες είναι λίγο σουρεαλιστική. Από το ζενίθ στο ναδίρ και αντίστροφα, μέχρι την «κρίση» των δηλωθέντων παικτών

Η άκρως σουρεάλ κατάσταση που βρίσκεται η Μπαρτσελόνα δεν βγάζει νόημα

«Μα καλά, πως θα μπορέσουν να δηλωθούν οι παίκτες;» είναι αυτό που ακούει και αναρωτιέται κάθε φίλαθλος της Μπαρτσελόνα τις τελευταίες ημέρες. Οι «μπλαουγκράνα» βλέπουν έναν μεγάλο κίνδυνο μπροστά τους, με την πιθανότητα να μην δηλωθούν οι Φρανκ Κεσιέ και Αλεξάντερ Κρίστενσεν. Τουλάχιστον αν δεν διώξει η ομάδα παίκτες.

Καλές οι αγορές, αλλά όταν έχεις οικονομική άνεση

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει μια παροιμία. Ο Τσάβι ζήτησε αρκετά… δώρα από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα και ο Τζοάν Λαπόρτα δεν του χάλασε χατίρι. Όποιον παίκτη ήθελε, τον είδε να ντύνεται στα «μπλαουγκράνα». Και όλα αυτά δε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι στη χειρότερη κατάσταση της. Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Κουντέ, Κεσιέ και Κρίστενσεν, όλοι έγιναν μέλη της Μπάρτσα. Ωστόσο ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως δεν έφυγε. Και οι «κομμένοι» στο ρόστερ είναι αρκετοί.

Ο Κουτίνιο στην Άστον Βίλα ήταν «τακτοποιημένος» από τον Στίβεν Τζέραρντ, ενώ και ο Τρινκάο ήταν δεδομένο πως θα έφευγε. Μινγκέθα και Πουτς ελάφρυναν επίσης το ρόστερ, ωστόσο το συνολικό μισθολόγιο παρέμεινε πάρα πολύ βαρύ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Φρένκι ντε Γιονγκ με το πολύ μεγάλο συμβόλαιο παρέμενε στη Βαρκελώνη. Για μήνες ολόκληρους ο Ολλανδός βρισκόταν υπό συνεχή πολιορκία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μπαρτσελόνα μάλιστα να το παίζει και… δύσκολη! Ακόμα και όταν όμως άκουσε το ποσό που την ικανοποιούσε, η Μπάρτσα είχε ακόμα ένα πρόβλημα. Πολύ απλά, ο Ντε Γιονγκ δεν ήθελε να φύγει. Η Γιουνάιτεντ δεν αγωνίζεται στο Champions League, ούτε μπορεί να του προσφέρει τα «τρελά» χρήματα που του δίνει η τωρινή του ομάδα. Για αυτό και «λογικά» δεν θέλει να φύγει.

Όμως δεν είναι μόνο ο Φρένκι του «πρόβλημα». Η τουλάχιστον έτσι όπως τους βλέπει η «μπλαουγκράνα» διοίκηση. Ο Ντεπάι κρίνεται επίσης «περιττός», ενώ ο Μπρέιθγουεϊτ έχει «εκνευρίσει» τους ιθύνοντες. Γιατί αυτό; Επειδή δεν εγκαταλείπει το συμβόλαιο του (!), μη έχοντας βρει ακόμα άλλη ομάδα να συνεχίσει. Κάτι που θεωρητικά δεν είναι καν στις υποχρεώσεις του παίκτη.

Κινήσεις που δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση Μπαρτσελόνα

Μέσα στην προσπάθεια της η Μπαρτσελόνα να επιστρέψει και πάλι εκεί που ανήκει, έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Έχει ξεχάσει το μέγεθος της και πως κάθε κίνηση πρέπει να είναι μετρημένη. Είναι δυνατόν σε έναν σύλλογο με το μέγεθος της Μπάρτσα, να παρακαλούν οι οπαδοί έναν παίκτη να υπογράψει μείωση απολαβών; Είναι δυνατόν η διοίκηση να του πετάει τις ευθύνες, σε ενδεχόμενη αποτυχία δήλωσης των νέων παικτών; Τα μισθολόγια πάντα εκεί βρισκόντουσαν, ο παίκτης δεν κλέβει. Παίρνει ακριβώς αυτά που έχει υπογράψει για να παίρνει. Όπως ακριβώς και ο Μπρέιθγουεϊτ.

Αλλά θα μπορούσατε να πείτε «δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα πίσω». Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος. Ειδικά από τη στιγμή που σου χρωστούν χρήματα και δεν τα παίρνεις πίσω. Όλα αυτά ενώ βλέπεις ως δια μαγείας χρήματα να ξοδεύονται σε άλλες μεταγραφικές κινήσεις. Δεν είναι ιδιαίτερα ωραίο και σίγουρα δεν δείχνει ένα υγιές κλαμπ προς τα έξω. Στην τελική, αν θες τόσο πολύ να διώξεις τους παίκτες, μπορείτε να πραγματοποιήσετε από κοινού λύση συμβολαίου. Πριν απειλήσεις και πριν απαιτήσεις να εγκαταλείψουν τα συμβόλαια τους, επειδή και μόνο εσένα σου καρφώθηκε η ιδέα πως δεν τους θες πια. Το ποδόσφαιρο δεν λειτουργεί έτσι και η Μπαρτσελόνα (θα έπρεπε να) το γνωρίζει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ