ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Έσπασε καρδιές ο Ολυμπιακός: Πρόκριση στα πέναλτι με «χρυσό» Βαλμπουενά! (vids)

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της Σλόβαν και να προκριθεί στα playoff του Εuropa League.

Έσπασε καρδιές ο Ολυμπιακός: Πρόκριση στα πέναλτι με «χρυσό» Βαλμπουενά! (vids)

Στο Εθνικό Στάδιο της Μπρατισλάβα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στα playoff του Europa League. Oι Πειραιώτες στο δεύτερο ματς του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο τους νίκησαν στα πέναλτι τη Σλόβαν. Με τους Σλοβάκους να είναι άκρως μαχητικοί παίζοντας κατά διαστήματα πολιορκητικό ποδόσφαιρο. Οι γαλάζιες φανέλες παρέπεμπαν στη… Σίτι έτσι όπως έπαιξε η ομάδα του Βλαντιμίρ Βάις.

Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και θα είναι αυτοί που θα παίξουν με τον Απόλλωνα Λεμεσού την επόμενη Πέμπτη 18/8, για ένα εισιτήριο ομίλων του Europa League. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός παίρνει πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Το ματς

Στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχαμε και τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τη Σλόβαν να είναι ολίγον τι πιο δραστήρια. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τον Μασούρα να αστοχεί ολομόναχος από τα τρία μέτρα με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με άλλη μια τεράστια ευκαιρία στο 25΄, όταν ο Κούντε έβγαλε τον Ελ Αραμπί απέναντι από τον Τσόβαν, ο οποίος όμως απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Μαροκινού. Η Σλόβαν συνέχισε να απειλεί από μακριά, αλλά ο Βατσλίκ ήταν σε ετοιμότητα στο νέο σουτ του Τσακβετάτζε στο 36΄, ενώ στο 39΄ ο Κούτσκα αστόχησε απελπιστικά από καλή θέση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, με τους Σλοβάκους να μπαίνουν με αξιώσεις στην «ερυθρόλευκη» περιοχή στο 52΄, με την κεφαλιά του Γκριν να μη βρίσκει στόχο. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, σε μία μάλλον ανύποπτη φάση, ο Ζινκερνάγκελ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο στο πόδι του Κανκάβα, πήρε περίεργη πορεία και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Τσόβαν, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης.

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα, καθώς η Σλόβαν υποχρεώθηκε να βγει μπροστά και να πιέσει, αφήνοντας βέβαια κάποια κενά στην άμυνά της. Στο 60΄ μία σειρά λαθών στην άμυνα της ελληνικής ομάδας λίγο έλειψε να κοστίσει, όμως ο Βατσλίκ έδιωξε το πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Ζμραλ. Λίγα λεπτά αργότερα, μία σύρραξη μεταξύ παικτών των δύο ομάδων οδήγησε σε τρίλεπτη διακοπή, τέσσερις κίτρινες κάρτες και εκτόξευσε τη νευρικότητα, ιδιαίτερα στην πλευρά των γηπεδούχων που «κυνηγούσαν» στο σκορ.







Ο Κορμπεράν επιστράτευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο σχήμα με τρεις στόπερ, με την είσοδο του Μανωλά και στη συνέχεια (όταν αποχώρησε με τραυματισμό ο Μπα) με οπισθοχώρηση του Εμβιλά. Αλλά η ομάδα του γύρισε υπερβολικά πίσω και δέχθηκε αφόρητη πίεση. Στο 90΄, μετά από κακή αντίδραση του Βατσλίκ σε μακρινό σουτ του Κανκάβα, ο Σάπονιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Στο 93΄ ο Ολυμπιακός βρήκε επιτέλους μία σωστή μπαλιά για να βγει στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Μασούρα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, και ένα λεπτό αργότερα, μετά από σέντρα-σουτ του Αγκμπο, ο Σάπονιτς από κοντά ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, όμως, η Σλόβαν υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, καθώς ο Αμπένα μετά από μία αψιμαχία με τον Τικίνιο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη ήταν στην προηγούμενη σύρραξη) και αποβλήθηκε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.










Θρίλερ στην παράταση, πρόκριση στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

Στο έξτρα ημίωρο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αρθμητική του υπεροχή, παίζοντας όμως χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, καθώς ο Τικίνιο (που είχε πάρει τη θέση του Ελ Αραμπί) αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κανέ. Εστω κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το γκολ στο 101΄. Από μία εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Εμβιλά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά παράλληλα προς την εστία κι εκεί πετάχτηκε ο Αγκιμπού Καμαρά για να νικήσει τον Τσόβαν. Οι Σλοβάκοι βρήκαν ξανά τον τρόπο να αντιδράσουν και ισοφάρισαν εκ νέου στο 108΄. Από φάουλ του Τσακβετάτζε, οι παίκτες της Σλόβαν έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή παίρνοντας τρεις διαδοχικές κεφαλιές, με την τελευταία από τον Γκριν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.







Στον υπολειπόμενο χρόνο δεν άλλαξε κάτι και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Κούντε έστειλε τη μπάλα άουτ και η Σλόβαν προηγήθηκε 2-0. Η άστοχη εκτέλεση του Κούτσκα επανέφερε την ισορροπία και η απόκρπυση του Βατσλίκ στο σουτ του Τσακβετάτζε έδωσε το δικαίωμα στον Ματιέ Βαλμπουενά να στείλει τον Ολυμπιακό στα πλέι-οφ του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Ραμίρες
Άστοχος ο Κουντέ
2-0 Σάπονιτς
2-1 Μπουχαλάκης
Άστοχος ο Κούτσκα
2-2 Μασούρας
3-2 Γκριν
3-3 Άβιλα
Άστοχος ο Τσακβετάτζε
3-4 Βαλμπουενά




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ