ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Χρυσή Μπάλα: Οι διοργανωτές εξήγησαν γιατί έμεινε ο Μέσι εκτός 30αδας

Οι διοργανωτές της Χρυσής Μπάλας εξήγησαν γιατί για πρώτη φορά από 2005 ο Λιονέλ Μέσι δε συμπεριλήφθηκε στην τελική 30αδα.

Χρυσή Μπάλα: Οι διοργανωτές εξήγησαν γιατί έμεινε ο Μέσι εκτός 30αδας

Για πρώτη φορά από το 2005, o Λιονέλ Μέσι δε θα είναι υποψήφιος για τη Xρυσή Mπάλα. Το France Football, που διοργανώνει το βραβείο από το 1956 δεν τον επέλεξε στην τελική 30αδα μετά από 15 συνεχόμενες παρουσίες του Αργεντινού και εφτά κατακτήσεις.

Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να μάθουν γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση. Ο Εμανουέλ Μποζάν, δημοσιογράφος του περιοδικού, απέδωσε την απόφαση στα νέα κριτήρια που θεσμοθετήθηκαν από φέτος.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά ο νικητής θα καθοριστεί με βάση την απόδοσή του για την σεζόν που μας πέρασε. Μέχρι την περασμένη χρονιά, το βραβείο δινόταν με βάση την απόδοση μέσα στο ημερολογιακό έτος..

Ο Μέσι, αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021 αλλά με μόλις 11 γκολ και 15 ασίστ σε 34 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πέρασε κάτω από τον πήχη.

Τα κριτήρια της απόφασης

Ο Εμανουέλ Μποζάν μέσω ενός Q&A στην ιστοσελίδα της L’Equipe έδωσε απαντήσεις.

«Αναπόφευκτα, ο Λιονέλ Μέσι, με τις 15 συνεχόμενες εμφανίσεις του από το 2006, τις επτά νίκες του στη Χρυσή Μπάλα, η ιδιότητα του κατόχου του τίτλου, βαραίνει πολύ όταν πρόκειται για την τελική επιλογή», ​​εξήγησε όταν ρωτήθηκε για την απουσία του επτά φορές κατόχου του βραβείου.

«Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι’ αυτόν: Η εξαφάνιση του κριτηρίου ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και η περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα του 2021. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από πλευράς θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών».

Γιατί ο Κριστιάνο συγκαταλέχθηκε στους υποψήφιους

Σε αντίθεση με τον Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 30 υποψηφίων. Ο Μποζάν σχολίασε και την ένταξη του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Τα στατιστικά λένε το αντίθετο. Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο αυτή τη σεζόν [117 γκολ]. Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League με τέσσερα γκολ που έδωσαν στην Γιουνάιτεντ επτά βαθμούς. Στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά είναι αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Αυτή ήταν η 18η φορά που ο Πορτογάλος είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα. Οι περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία του αθλήματος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ