ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ηχηρό μήνυμα Νιουκάστλ σε Σίτι – Υπάρχει νέος σερίφης στην Αγγλία (vid)

Η Νιουκάστλ με μία σεμιναριακή εμφάνιση κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας εντός έδρας σε ένα χορταστικό ισόπαλο ματς με τη Σίτι (3-3).

Ηχηρό μήνυμα Νιουκάστλ σε Σίτι – Υπάρχει νέος σερίφης στην Αγγλία (vid)

H Νιουκάστλ του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία στον αγωνιστικό χώρο με μία παλικαρίσια ισοπαλία απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Οι «καρακάξες» έπαιξαν θαρραλέα ποδόσφαιρο και επιβραβεύτηκαν για το πρέσινγκ τους με το βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Έντι Χάου «κοίταξε στα μάτια» την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και δε φοβήθηκε να αφήσει χώρους πίσω. Βρέθηκε μάλιστα, μπροστά στο σκορ με 3-1 αλλά τα «μεγάλα όπλα» της Σίτι χάρισαν έστω το βαθμό στην ομάδα τους μετά το τελικό 3-3. Έτσι, οι «πολίτες» έφτασαν τους βαθμούς στην Πρέμιερ Λιγκ και έπεσαν από την κορυφή μετά από 3 αγωνιστικές. Οι «καρακάξες» με δύο ισοπαλίες και μία νίκη έφτασαν τους 5 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς η Μάντσεστερ Σίτι. Δράστης ο Ιλκάι Γκουτογκάν, ο οποίος κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ και μετά από εξαίρετη κάθετη του Μπερνάντο Σίλβα έγραψε το 1-0 από την μικρή περιοχή.

Η Νιουκάστλ έπαιρνε το ρίσκο να πρεσάρει ψηλά, αφήνοντας χώρους πίσω. Αυτό θέλησε να εκμεταλλευτεί στο 10ο λεπτό, εκδηλώνοντας αντεπίθεση με τον Χάαλαντ και τον Ντε Μπρούιν. Ωστόσο, ο Πόουπ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε του σουτ του Βέλγου.

Το πρέσινγκ των γηπεδούχων απέφερε την πρώτη καλή τους ευκαιρία. Το τελείωμα του Αλμιρόν στο 18΄, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό. Η Σίτι απάντησε με εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούιν, την οποία απομάκρυνε ο Πόουπ.

Το παιχνίδι είχε χορταστικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κυνηγάνε το γκολ. Οι «καρακάξες» απείλησαν ξανά μετά από λάθος του Στόουνς αλλά ο Έντερσον δήλωσε παρών στην προσπάθεια του Σεντ Μαξιμάν.

H γενναιότητα της ομάδας του Έντι Χάου επιβραβεύτηκε στο 28ο λεπτό. Ξανά από τα πόδια του Σεντ Μαξιμάν δημιουργήθηκε η απειλή, με τον Αλμιρόν αυτή τη φορά να τελειώνει με το μηρό τη φάση για το 1-1.

Από τα πόδια του Γάλλου ξεκίνησε και το 2ο γκολ της Νιουκάστλ. Αυτή τη φορά, ο Κάλουμ Γουίλσον παρέλαβε την ασίστ και αφού ντρίμπλαρε τον Στόουνς τέλειωσε ιδανικά για το 2-1. Στην ουσία η ομάδα του Έντι Χάου παρέδιδε στη Σίτι μία γεύση από το δηλητήριο της στο πρώτο ημίχρονο.

Η Σίτι έσωσε το βαθμό – Η Νιουκάστλ κέρδισε τις εντυπώσεις

Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε αντίδραση στο 51ο λεπτό με το δοκάρι του Έρλινγκ Χάαλαλντ μετά από προσωπική του ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή.

Ωστόσο, ήταν η Νιουκάστλ που έδωσε νέο χτύπημα στους «πολίτες». Ειδικότερα, μετά από ένα ακόμη κερδισμένο φάουλ του Σεντ Μαξιμίν, ο Κίεραν Τρίπιερ στήθηκε για την εκτέλεση στο 54ο λεπτό. Ο Άγγλος πήρε λίγη φόρα και με άπιαστο χτύπημα στο «παραθυράκι» του Έντερσον, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Έτσι, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα μέσα σε 10 λεπτά. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να πιάσουν δουλειά τα «μεγάλα όπλα.

Αρχικά, στο 61ο λεπτό, μετά από μία στημένη φάση, ο Χάαλαντ πήρε τη δεύτερη μπάλα και από κοντά μείωσε σε 3-2. Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Κέβιν Ντε Μπρούιν τρία λεπτά αργότερα και με απίθανη κάθετη πάσα έκοψε την άμυνα της Νιουκάστλ στη μέση. Έτσι, ο Μπερνάντο Σίλβα με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 3-3.

Η Σίτι είχε κερδίσει πια μέτρα στο γήπεδο και έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Χάαλαντ από κοντά στο 77ο λεπτό. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε εγκατασταθεί πια στην περιοχή του Πόουπ αλλά η Νιουκάστλ αμυνόταν για τη ζωή της.

Έτσι, οι «καρακάξες» κατάφεραν και πήραν ένα χρυσό βαθμό της ισοπαλίας με μία ηρωική εμφάνιση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ