ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Στην Άρσεναλ οι προσδοκίες έχουν εκτοξευθεί στα αστέρια!

Οι φίλοι της Άρσεναλ φοβούνται να το ψιθυρίσουν, όμως όπως φαίνεται είναι η αλήθεια. Η ομάδα τους έχει αλλάξει τρομακτικά και το ταβάνι τους είναι άγνωστο.

Στην Άρσεναλ οι προσδοκίες έχουν εκτοξευθεί στα αστέρια!

Βρισκόμαστε μόλις τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη της Premier League και είναι σίγουρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Τόσο για την Άρσεναλ που βρίσκεται στην κορυφή, όσο και τη Λίβερπουλ που δυσκολεύεται. Για τους «κανονιέρηδες» όμως μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως πολλά έχουν αλλάξει. Στο τακτικό κομμάτι έχουν κάνει άλματα προόδου, ωστόσο η ψυχολογία τους δεν θυμίζει σε τίποτα την Άρσεναλ των περασμένων ετών.

Αν δεν ρισκάρεις, πάντα στα ίδια θα μένεις

Ο Μίκελ Αρτέτα είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να παίρνει αποφάσεις. Το έχει δείξει από την αρχή της θητείας του στο Λονδίνο πως προτιμά να παίρνει ο ίδιος αποφάσεις, παρά να δέχεται αμάσητα ό,τι του προσφερθεί. Κάτι που φυσικά τον κάνει υπόλογο, σε περίπτωση που δεν βγουν οι εν λόγω αποφάσεις. Μια τακτική που υπήρχε στον σύλλογο εδώ και αρκετά χρόνια, μιας και ο τεράστιος Αρσέν Βενγκέρ ήταν άνθρωπος ακριβώς της ίδιας λογικής.

Έχοντας μια άριστη συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή των «κανονιέρηδων», Εντού Γκασπάρ, οι δύο πρώην παίκτες της Άρσεναλ πήραν πολλές αποφάσεις από κοινού. Μέχρι πριν λίγους μήνες πολλοί ήταν αυτοί που τους αμφισβητούσαν και οι… ευχές έπεφταν βροχή. Τώρα όμως που σχεδόν όλες οι κινήσεις τους βγάζουν κάποιο νόημα, έχει έρθει η ολική ανατροπή στην άποψη που έχουν για αυτούς οι φίλοι της ομάδας.

Τα λάθη του παρελθόντος ήταν πολλά. Μεταγραφές διαφορετικές από αυτές που ήθελε πολλές φορές ο προπονητής (Πεπέ), κινήσεις που έγιναν περισσότερο με ενθουσιασμό και λιγότερο με λογική. Μεταγραφές ασύνδετες μεταξύ τους, οι οποίες ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Λάθη που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και σε άλλες μεγάλες «δόξες του παρελθόντος» στο Νησί.

Τα νιάτα είναι το μέλλον της Άρσεναλ

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά της φετινής Premier League, η πιο νέα ομάδα είναι αυτή της Άρσεναλ. Με μ.ο. ηλικίας τα 24,4 έτη, τα νεαρά «κανόνια» είναι αυτά που πρέπει να πιστωθούν τη φετινή επιστροφή των Λονδρέζων. Οι μικροί των ακαδημιών (Σακά. Σμιθ-Ρόου) έχουν πλήρη επίγνωση της ομάδας που βρίσκονται. Την υποστηρίζουν από μικρά παιδιά και θέλουν να την δουν και πάλι ισχυρή. Ένα μεγάλο όπλο στη μάχη των ανανεώσεων, για να τους κρατήσουν μακριά από εγχώριους αντιπάλους.

Παράλληλα και η μεταγραφική πολιτική ήταν ξεκάθαρα υπέρ της προσθήκης παικτών κάτω των 23 ετών. Μπεν Γουάιτ, Άαρον Ράμσντεϊλ, Φάμπιο Βιέϊρα, Μάρτιν Όντεγκααρντ, Τακεχίρο Τομιγιάσου, Σαμπί Λοκονγκά. Όλοι κάτω από τα 23 τους, με τεράστιο χώρο για βελτίωση ή αύξηση της αξίας τους. Την ώρα που πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως η Άρσεναλ πλήρωνε πολλά, η απάντηση ήρθε στον αγωνιστικό χώρο. Τα 55 εκατομμύρια ευρώ για τον Μπεν Γουάιτ θεωρήθηκαν πολλά, σε σχέση με τα 30 του Ραφαέλ Βαράν. Η διαφορά όμως είναι τόσο στην ηλικία των δύο παικτών, όσο και στα συμβόλαια τους. Και κρίνοντας από την εικόνα των δύο παικτών την περασμένη σεζόν, νικητής είναι ομόφωνα ο Άγγλος.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω το τεράστιο impact που είχαν άμεσα Ζεσούς και Ζιντσένκο. Αν και οι δύο είναι μόλις 25 ετών, στο γήπεδο αγωνίζονται σαν βετεράνοι (με την καλή έννοια). Έχουν φέρει τη νοοτροπία νικητή που έλειπε στην Άρσεναλ και δείχνουν τον σωστό τρόπο να δουλεύουν στους νεαρούς συμπαίκτες τους. Δύο ρολίστες της γεμάτης αστέρια Μάντσεστερ Σίτι, αγωνίζονται σαν αστέρια σε μια νεανική και γεμάτη φιλοδοξίες ομάδα. Μάλλον για αυτό επέμενε ο Αρτέτα τόσο για την αγορά τους.

Αν και δεν πιστεύω πως η Άρσεναλ μπορεί να διεκδικήσει άμεσα το πρωτάθλημα, θεωρώ πως λογικά τη νέα σεζόν θα κουνήσουν και πάλι σεντόνι στο «Έμιρεϊτς». Και από την επόμενη χρονιά, ποιος ξέρει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ