ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Mε Κασεμίρο η Γιουνάιτεντ κλείνει μια διαχρονικά ανοιχτή πληγή της!

Ο Κασεμίρο είναι ο παίκτης που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ανάγκη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον πλανήτη.

Mε Κασεμίρο η Γιουνάιτεντ κλείνει μια διαχρονικά ανοιχτή πληγή της!

Στην πιο… άκυρη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δικό της τον Κασεμίρο. Η απόκτηση του Βραζιλιάνου έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και ξαφνικά που στην αρχή οι περισσότεροι γέλασαν με το συγκεκριμένο σενάριο. Πώς είναι δυνατόν ο καλύτερος αμυντικός χαφ στον κόσμο να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια τόσο προβληματική Γιουνάιτεντ; Τελικά το σενάριο έγινε πραγματικότητα και πλέον Τεν Χαχ έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει πολλά στη λειτουργία του συνόλου του.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Καλύπτει το κενό με τον καλύτερο στον κόσμο

Όλα αυτά τα χρόνια η θέση του αμυντικού χαφ ήταν μια μόνιμα ανοιχτή πληγή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά την αποχώρηση του Κάρικ, κανείς δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο ο Μάτιτς έκανε κάποια καλά παιχνίδια, αλλά χωρίς την απαιτούμενη συνέπεια. Η έλλειψη ενός πρωτοκλασάτου εξαριού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δεδομένα κόστισε στην ομάδα. Ειδικά με την απόκτηση του Μπρούνο Φερνάντες και τη μονιμοποίηση σχήματος με δεκάρι, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

Η δυάδα των χαφ πίσω από Πορτογάλο είχε σταθερά προβληματική εικόνα, όποιος κι αν έπαιζε εκεί. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως η Γιουνάιτεντ άργησε τόσο να προχωρήσει σε μια μεταγραφή για να διορθώσει αυτή την εξόφθαλμη ανορθογραφία. Βέβαια η απόκτηση του Κασεμίρο ίσως άξιζε την αναμονή. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λένε. Ο Βραζιλιάνος δεν χρειάζεται συστάσεις. Η καριέρα του μιλά από μόνη της. Κασεμίρο

Αν πριν μια βδομάδα κάποιος έλεγε ότι μπορεί να έρθει στη Γιουνάιτεντ θα γέλαγαν μαζί του. Όπως κάναμε όλοι όταν αυτή η φήμη πρωτοβγήκε στην επιφάνεια. Τελικά τα πράγματα μόνο αστεία δεν ήταν. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κλείνουν το πιο μεγάλο κενό τους αποκτώντας τον καλύτερο αμυντικό χαφ στον κόσμο. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με αυτό, αλλά είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τοποθετεί τον Κασεμίρο μέσα στους τρεις κορυφαίους παγκοσμίως.

Αν πάντως μιλήσουμε για σταθερότητα, ο πρώην παίκτης της Ρεάλ σίγουρα δεν έχει αντίπαλο. Από την πρώτη στιγμή που καθιερώθηκε στη «Βασίλισσα», βρίσκεται μόνιμα ανάμεσα στους διακριθέντες. Ο ρόλος του για τις επιτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια ήταν κομβικός. Μαζί με Κρος και Μόντριτς συνέθεσαν μια υπέροχη τριάδα χαφ που θα μείνει στην ιστορία ως μια εκ των καλύτερων που έχουμε δει ποτέ. Η Γιουνάιτεντ αποκτά έναν παίκτη που μπορεί να την μεταμορφώσει προς το καλύτερο.

Έρχεται να την αλλάξει, αστεία η κριτική

Τα πάντα κρίνονται μέσα στο γήπεδο, όμως ο Κασεμίρο είναι ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι. Αποδεδειγμένα ικανός να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο, έμπειρος, μπολιασμένος με το DNA του πρωταθλητισμού. Ο δυναμισμός και η σκληράδα στο παιχνίδι του, σε συνδυασμό με την τεράστια ποιότητά του είναι ικανά να μεταμορφώσουν μια ομάδα που εδώ και χρόνια αναζητεί τη χαμένη της ταυτότητα. Αν εκείνος παίξει σύμφωνα με τα γνωστά του στάνταρ, όλοι δίπλα του θα γίνουν αυτόματα καλύτεροι.

Ο Τεν Χαχ εξοργίστηκε με την απάθεια και την έλλειψη έντασης της ομάδας του στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Η Γιουνάιτεντ ήταν τραγική με Μπράιτον και Μπρένφορντ όμως παρουσιάστηκε εντελώς αλλαγμένη και κέρδισε τη Λίβερπουλ. Μετά το τέλος του αγώνα ο Ολλανδός δεν σταμάτησε να υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η ένταση και η αυτοθυσία στο πλάνο του. Αυτές οι δύο λέξεις χαρακτηρίζουν και το παιχνίδι του Κασεμίρο.

Ο Βραζιλιάνος έρχεται για να δώσει άλλη οντότητα σε μια μεσαία γραμμή που δεν μπόρεσε ποτέ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν έντονα τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Μιλούν για υπεραξία και θεωρούν πως η Γιουνάιτεντ έκανε λάθος που επένδυσε ένα τόσο σημαντικό ποσό σε έναν παίκτη που έχει μπει στα 30. Εδώ έχουμε μια κλασσική περίπτωση της γνωστής παροιμίας «εδώ ο κόσμος καίγεται και…» τη συνέχεια την ξέρετε.

Μια ομάδα σε διαχρονική κρίση, αποκτά έναν παίκτη αυτό του βεληνεκούς για να καλύψει το πιο χτυπητό κενό της και κάποιοι βγήκαν να κάνουν τους έξυπνους. Ο Κασεμίρο είναι 30 και πήρε τετραετές συμβόλαιο που τον φέρνει ανάμεσα στου πιο ακριβοπληρωμένους παίκτης της ομάδας. Το μόνο σημείο που χωράει κριτική είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ας έβρισκαν αυτοί τρόπο να πείσουν τον κάτοχο πέντε Champions League να αφήσει τη Ρεάλ για να παίξει στο Europa League. Τι να πεις.

Θερμό καλωσόρισμα από… Βαράν και Μαρτίνεζ

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Κασεμίρο έγινε στον αγώνα με τη Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε ένα γεμάτο «Ολντ Τράφορντ» το οποίο τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό. Μάλιστα η παρουσία του εκεί συνδυάστηκε με τη μεγάλη νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι τους διέσυρε εντός και εκτός. Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά.

Πριν το παιχνίδι η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά τεταμένη, με μαζικές διαδηλώσεις έξω από το γήπεδο κατά της διοίκησης. Μετά την τραγική εικόνα της ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, μια ενδεχόμενη ήττα από τη Λίβερπουλ θα δημιουργούσε τεράστιο αρνητισμό. Σε ένα τέτοιο κλίμα η άφιξη του Κασεμίρο θα πέρναγε σίγουρα σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Τεν Χαχ φρόντισαν για το αντίθετο. Μάλιστα εκείνοι που ξεχώρισαν περισσότερο ήταν αυτοί που θα έχουν την πλέον κομβική συνύπαρξη με τον Βραζιλιάνο.

Μιλάμε φυσικά για τους Ραφαέλ Βαράν και Λισάντρο Μαρτίνεζ. Το αμυντικό δίδυμο της Γιουνάιτεντ έπαιξε για πρώτη φορά μαζί και άφησε υποσχέσεις μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι δυο τους κλείδωσαν την επιθετική λειτουργία της Λίβερπουλ και κυριάρχησαν μέσα στο γήπεδο. Αν συνεχίσουν έτσι, η αμυντική λειτουργία της ομάδας αυτόματα θα εκτοξευτεί. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχουν μπροστά τους έναν παίκτη της κλάσης του Κασεμίρο.

Βαράν, Μαρτίνεζ και Κασεμίρο συνθέτουν μια τριάδα που έχει όλα τα φόντα να μεταμορφώσει αμυντικά την -θλιβερή σε αυτό το κομμάτι- Γιουνάιτεντ. Ο Βραζιλιάνος και ο Γάλλος έχουν συνυπάρξει χρόνια στη Ρεάλ, γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αν είναι καλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο Αργεντίνος από την άλλη ήρθε έπειτα από μια εξαιρετική παρουσία στον Άγιαξ και έδειξε με το καλημέρα ότι δεν μασάει. Αν αυτή η τριάδα βρει χημεία και πατήματα, η Γιουνάιτεντ θα γίνει μια εντελώς διαφορετική και σίγουρα καλύτερη ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ