ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Α-Ντιναμ-η Τσέλσι εκτέθηκε από την Ντιναμό – «Καθάρισε» εύκολα η Ντόρτμουντ (vid)

Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0 ενώ η Ντόρμουντ κέρδισε την Κοπεγχάγη με 3-0.

Α-Ντιναμ-η Τσέλσι εκτέθηκε από την Ντιναμό – «Καθάρισε» εύκολα η Ντόρτμουντ (vid)

Με γκέλα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ηττήθηκε με 1-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Για ένα ακόμη ματς φέτος, οι «μπλε» ανέδειξαν τις δυσλειτουργίες τους στην επίθεση ενώ «πληγώθηκαν» στην κόντρα επίθεση.

Αντιθέτως, με το δεξί μπήκε στη διοργάνωση η Ντόρτμουντ. Με μία μεστή εμφάνιση, οι Βετσφαλοί επικράτησαν εντός έδρας της Κοπεγχάγης με 3-0, δείχνοντας για ένα ακόμη φετινό αγώνα το καλό τους πρόσωπο.

Η Ντιναμό «χτύπησε» την Τσέλσι στην κόντρα

Η Τσέλσι είχε από την αρχή του ματς, με την Ντιναμό Ζάγκεμπ να κάθεται πίσω. Η κροατική ομάδα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγει γρήγορα στην κόντρα. Έτσι, και τα κατάφερε. Στο 13ο λεπτό, η Ντιναμό έπιασε στον ύπνο τους Κουλιμπαλί και Φοφανά. Ο Όρσιτς διένυσε μισό γήπεδο με τον Φοφανά να τον κυνηγάει από πίσω του και είχε τη ψυχραιμία να τελειώσει ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Οι «μπλε» συνέχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα αλλά χωρίς αντίκρυσμα. Τέλειωσε το ημίχρονο με 61% κατοχή της μπάλας αλλά μόλις 3 τελικές έναντι 4 της αντιπάλου της.

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ντιναμό αμυνόταν καλά και η Τσέλσι αδυνατούσε να δημιουργήσε κάτι αξιόλογο μπροστά. Οι Κροάτες, μάλιστα, έχασαν τεράστια ευκαιρία να αυξήσουν το προβάδισμά τους στο 55ο λεπτό. Ο Ριστόφσκι με ένα «κεραυνό» από μακριά ανάγκασε τον Κέπα σε εντυπωσιακή επέμβαση, προτού η μπάλα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «μπλε» επένδυαν 8 παίκτες μπροστά, με αποτέλεσμα να παίρνουν τεράστια ρίσκα και να κινδυνεύουν να εκτεθούν ξανά στην μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ χρειάστηκε τον τερματοφύλακα της σε δύο περιπτώσεις προς το τέλος της αναμέτρησης για να αποτρέψει το 1-1 από τα σουτ των Τζέιμς και Μάουντ.




Η ποιότητα της Ντόρτμουντ μίλησε

Οι Βεστφαλοί είχαν απέναντι τους μία καλά οργανωμένη άμυνα και για 35 λεπτά πάσχιζαν να την διασπάσουν.Αρχικά προσπάθησαν από τις πτέρυγες αλλά στο γύρισμα του Μενιέ στο 24, ο Ρόις «βρήκε αέρα» από ευνοϊκή θέση. Τελικά έλυσαν το γόρδιο δεσμό παίζοντας κάθετα από τον άξονα στο 35ο λεπτό.

Ο Μπράντ με κάθετη πάσα βρήκε ανάμεσα στις γραμμές τον Μάρκο Ρόις, ο οποίος με απίθανη προσποίηση «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο και με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0.

Ένα γκολ γεμάτο απλότητα αλλά και τεράστια ποιότητα. Η κίνηση του Ρόις και η αυτοκυριαρχία του είναι στοιχεία ενδεικτικά της απαράμιλλης κλάσης του. Αυτό ήταν το 22ο γκολ του Γερμανού στο Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα του.

Ας σημειωθεί ότι λίγα λεπτά αργότερα, ο Γκερέιρο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αυτή τη φορά, η Κοπεγχάγη είχε ανέβει λίγα μέτρα στο γήπεδο. Ο Στόλτενμπεργκ έκλεψε τη μπάλα ψηλά και ο Ζέκα δε μπόρεσε να σταματήσει την αντεπίθεση. Ο Γκερέιρο έκανε το ένα δύο με τον Ζιοβάνι Ρέινα και είχε εύκολο έργο για το 2-0.

Αυτό το γκολ «σκότωσε» το παιχνίδι και δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης στην Κοπεγχάγη. Τον επίλογο του ματς έγραψε στο 83ο λεπτό, ο Μπέλιγχαμ, ο οποίος σκόραρε το τελικό 3-0.







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ