ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Λεάο δεν είναι πλέον μονάχα ένα τεράστιο ταλέντο!

Με σωστή και διαρκή δουλειά, ο Ραφαέλ Λεάο κατάφερε μέσα σε μια τριετία να εξελιχθεί από ένα σπουδαίο ταλέντο σε έναν εξαιρετικό παίκτη!

Ο Λεάο δεν είναι πλέον μονάχα ένα τεράστιο ταλέντο!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το τελευταίο μιλανέζικο ντέρμπι το κέρδισε σχεδόν μόνος του για τη Μίλαν ο Ραφαέλ Λεάο. Ο Πορτογάλος έκανε τα πάντα στο γήπεδο για την ομάδα του, χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη για τους «ροσονέρι». Ένα δείγμα της σπουδαίας προόδου που σημείωσε τα τελευταία χρόνια στο «Σαν Σίρο» ο νεαρός επιθετικός.

Συνεχόμενη δουλειά που απέδωσε καρπούς

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα σε έναν ταλαντούχο και έναν επιτυχημένο ποδοσφαιριστή. Ο πρώτος δεν μπορεί απαραίτητα να γίνει ο δεύτερος, την ώρα που κάποιος μπορεί να πετύχει ακόμα και αν δεν έχει το περισσότερο ταλέντο. Μεγαλώνοντας, ο Λεάο συγκαταλεγόταν μεταξύ των πιο ταλαντούχων παικτών της χώρας του. Ξεπηδώντας από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, μόλις στα 18 του πήρε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Το πρωτοφανές και ντροπιαστικό περιστατικό με την εισβολή οπαδών στο προπονητικό κέντρο των «λιονταριών» ώθησε στην πόρτα της εξόδου τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος τελικά κατέληξε χωρίς μεταγραφικό κόστος στη νεανική Λιλ.

Στη Γαλλία χρειάστηκε μόλις μια σεζόν για να κάνει το «μπαμ» του. Με άμεσες κινήσεις η Μίλαν έτρεξε να υλοποιήσει τη μεταγραφή του, όπως και τελικά έκανε στις αρχές του Αυγούστου. Πολλοί θεώρησαν πως τα 30 εκατομμύρια ευρώ που έδιναν τότε οι «ροσονέρι» ήταν υπερβολικά πολλά για έναν έφηβο με μόλις μια χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο. Οι Ιταλοί όμως έβλεπαν το potential του και δεν αμφέβαλαν για την επένδυση τους.

Με το που πάτησε το πόδι του στη Λομβαρδία ο Λεάο, η Μίλαν έδειξε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του. Με 31 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά στη Serie A, σκόραρε 6 φορές. Αριθμός ίδιος και με την επόμενη σεζόν του, μόνο που σημείωσε και 6 τελικές πάσες. Συνεχίζοντας την εξέλιξη του, την περσινή σεζόν ολοκλήρωσε με 11 γκολ και 10 ασίστ. Μια μόνιμη απειλή από το αριστερό άκρο της επίθεσης, ικανός τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

Παίκτης παγκόσμιας κλάσης και το αβέβαιο μέλλον του Λεάο

Όσο εξαιρετικοί και αν είναι οι αριθμοί της περασμένης σεζόν, φέτος φαίνεται πως θα ξεπεραστούν ξεπεραστούν. Ήδη, μετά από μόλις 5 αγωνιστικές στην Ιταλία, μετράει 3 γκολ και 2 ασίστ. Κυρίως όμως είναι πλέον η πρώτη επιλογή της ομάδας του στην επίθεση. Έχει κερδίσει το ρόλο του στο στυλ παιχνιδιού του Στέφανο Πιόλι, βγάζοντας σε… δεύτερη μοίρα Ζιρού και Ζλάταν.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα αυτή τη στιγμή στο Μιλάνο. Αυτές οι εμφανίσεις και η πρόοδος του Λεάο έχουν φέρει και το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν πολύ δυνατά πορτοφόλια και ήδη έχουν κάνει γνωστές τις διαθέσεις τους. Κίνηση η οποία μάλλον έχει βάλει σε σκέψεις τον 23χρονο επιθετικό. Καθώς στο τωρινό του συμβόλαιο απομένουν λιγότερο από δύο χρόνια, οι «ροσονέρι» πρέπει να κινηθούν δραστικά για την ανανέωση του. Ειδάλλως, κινδυνεύουν να χάσουν ξανά έναν από τους καλύτερους τους παίκτες με μικρό ή μηδενικό χρηματικό αντάλλαγμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ