ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Κάραχερ: Η απολαυστική ανάλυση όλων των αμυντικών δεινών της Λίβερπουλ (vid)

Ο Τζέιμι Κάραχερ περιέγραψε άριστα την πηγή όλων των αμυντικών δεινών της Λίβερπουλ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Κάραχερ: Η απολαυστική ανάλυση όλων των αμυντικών δεινών της Λίβερπουλ (vid)

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε μία καταστροφική εμφάνιση στην πρεμιέρα της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττήθηκε με 4-1 από τη Νάπολι, σε ένα ματς που δεχόταν συνεχώς μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς της και το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Πέρα από τα ατομικά λάθη, τη φετινή σεζόν παρατηρείται ένα μοτίβο. Η Λίβερπουλ δεν κλέβει αρκετά γρήγορα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, με συνέπεια, οι αντίπαλοι να βγάζουν συνεχώς μπαλιές στην πλάτη της αμυντικής τετράδας, η οποία αμύνεται πολύ ψηλά στο γήπεδο.

Η απολαυστική ανάλυση του Κάραχερ

Ο παλαίμαχος της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραχερ, με μία απολαυστική ανάλυση, εξήγησε ότι το φετινό πρόβλημα της Λίβερπουλ δεν είναι η ψηλή γραμμή της άμυνας αλλά το γεγονός ότι οι γραμμές δεν είναι συμπαγείς μεταξύ τους.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τη Λίβερπουλ: η υψηλή γραμμή άμυνας». Στην πραγματικότητα δεν ασκούν πίεση στην μπάλα. Ήταν ενδιαφέρον αυτό που είπε ο Άντι Ρόμπερτσον: “Δεν ήμασταν συμπαγείς, δεν πιέζαμε αρκετά”.

«Αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ παίζει ένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου, αλλά δεν πιέζουν αρκετά την μπάλα για να σταματήσει αυτό το παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έτσι δημιουργείται το πρόβλημα.

«Το πρόβλημα δεν είναι πόσο ψηλά είναι η γραμμή, αλλά πρέπει να είσαι συμπαγής, να είστε μαζί. Τόσο συχνά λέμε ότι είναι πολύ εύκολο να περάσεις από τη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ. Αυτό δεν συνέβαινε πριν, οπότε μπορούσες να παίξεις τόσο ψηλά και να είσαι πραγματικά συμπαγής. Αν αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να προσαρμοστείτε».

Η συμβουλή του Τζέιμι Κάραχερ προς την αμυντική τετράδα

Στη συνέχεια, ο Τζέιμι Κάραχερ εξήγησε ότι από τη στιγμή που η Λίβερπουλ δεν είναι συμπαγής, τότε η γραμμή της άμυνάς της πρέπει να υποχωρήσει λίγα μέτρα για να μην βγαίνουν συνεχώς παίκτες στην πλάτη τους. Πρόσθεσε ότι όσο δε συμβαίνει αυτό, οι «κόκκινοι» θα έχουν τεράστια προβλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μιλάμε να υποχωρήσει η ομάδα 5 μέτρα. Δε λέω να υποχωρήσει 10,15 ή 20 μέτρα πίσω στο γήπεδο. Αυτό που λέω είναι ότι όταν η μπάλα είναι εκεί και ξέρεις ότι [ο αντίπαλος] θα την κλωτσήσει, είσαι έτοιμος να πας και καθώς πάει να την κλωτσήσει, γυρνάς πίσω. Και αν δεν τη κλωτσήσει, έχεις υποχωρήσει μόνο λίγα μέτρα και μετά επιστρέφεις στη γραμμή σου.

«Είναι ντροπιαστικό. Πραγματικά είναι. Είναι παιδικά πράγματα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με τη Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή. Έχουν χτίσει την επιτυχία τους στην ένταση στη μπάλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίπαλός τους δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι του για να περάσει τη μπάλα από πάνω σου. Έτσι η ομάδα είναι πάντα σφιχτή και πάντα πολύ συμπαγής. Αυτό πάντα ενέχει ένα ρίσκο, αλλά έχεις ενέργεια στην μπάλα. Αυτή η ενέργεια δεν υπάρχει τώρα. Άρα η τετράδα πίσω πρέπει να προσαρμοστεί.

«Αν συνεχίσουν να παίζουν αυτή την [υψηλή γραμμή] θα έχουν μεγάλο πρόβλημα, όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League».




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ