ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Όταν θες να φτιάξεις κάτι που δεν είναι χαλασμένο

Ο Τοντ Μπόελι δεν διστάζει να δώσει τις «συμβουλές» του στο ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός πως ασχολείται με αυτό ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Όταν θες να φτιάξεις κάτι που δεν είναι χαλασμένο

Μπορεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο μόλις λίγους μήνες, όμως ο Τοντ Μπόελι έχει ήδη τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ουκ ολίγες φορές. Το κακό για τον ίδιο όμως είναι πως τις περισσότερες φορές δεν έγινε για καλό λόγο. Αυτό διότι ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι εκφέρει άποψη για πολλά πράγματα, την ώρα που γνωρίζει ελάχιστα πάνω στο αντικείμενο.

Ένας «άσχετος» που ξέρει τα πάντα

Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις κάποια πράγματα. Δεν είναι κακό που ο Τοντ Μπόελι έμαθε τους βασικότερους κανόνες του ποδοσφαίρου πριν λίγους μήνες (και ανάθεμα αν τα έμαθε). Κακό είναι ενώ δεν είσαι το πλέον σχετικό άτομο πάνω σε ένα θέμα, να δίνεις δεξιά και αριστερά υποδείξεις σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το συγκεκριμένο αντικείμενο. Και να περιμένεις να ακολουθήσουν Ο,ΤΙ μπούρδα και αν πετάξεις επειδή «εγώ πληρώνω». Κάποιος θα μπορούσε να πει πως αυτή η ιστορία είναι εμποτισμένη με υπέροχη ελληνική κουλτούρα. Δεν θα έκανε λάθος, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η καθημερινότητα της Τσέλσι.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή όμως. Πρώτα είναι η απόλυση του Τόμας Τούχελ, η οποία κατά την ταπεινή που άποψη είναι λανθασμένη. Ναι, σίγουρα η Τσέλσι δεν έπαιζε το καλύτερο ή αποτελεσματικότερο ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό. Επίσης πολλοί παίκτες ήταν δυσαρεστημένοι με τον ρόλο τους στο ρόστερ (Ζίγιεκ, Πούλισιτς) και είχαν «επαναστατήσει». Πως θα στηρίξεις ως ιδιοκτήτης τον προπονητή σου ο οποίος δοκιμάζεται; Πρώτα θα του δώσεις περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές (εκ των οποίων οι περισσότερες θα γίνουν την τελευταία στιγμή) και στη συνέχεια θα τον «αδειάσεις» λέγοντας πως «δεν έχετε τις ίδιες απόψεις για το ποδόσφαιρο». Κάτι που εν μέρει ισχύει, καθώς ο Γερμανός ασχολείται με το ποδόσφαιρο 40+ χρόνια.

Με τα παραπάνω λόγια μάλλον ο Μπόελι αναφέρεται στην απόφαση του Τούχελ να «κόψει» τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στους Λονδρέζους πριν λίγες εβδομάδες. Μια μεταγραφή που τακτικά δεν ταίριαζε στην ομάδα του, ωστόσο θα ωφελούσε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο. Ακόμα και ένας άσχετος με το ποδόσφαιρο γνωρίζει τον Κριστιάνο και ο Μπόελι ήθελε να ανεβάσει άμεσα το πρεστίζ του. Μια κίνηση εντυπωσιασμού και όχι τόσο ουσίας.

Προτάσεις βελτίωσης από τον Μπόελι, πριν καλά-καλά μάθει τα βασικά!

Πείτε όλα τα παραπάνω είναι κάτι που ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας μπορεί να κάνει. Άλλωστε, δική του είναι και αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό όμως που εκνεύρισε σχεδόν κάθε ποδοσφαιρόφιλο στην Αγγλία, είναι η συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες. Εκεί που η απαξίωση για το προϊόν της premier League στην τωρινή μορφή του χτύπησε κόκκινο.

«Ελπίζω η Premier να παραδειγματιστεί από τα αμερικάνικα σπορ και να σκεφτεί να κάνει ένα τουρνουά για τις τέσσερις χειρότερες ομάδες. Ή να δημιουργήσουμε ένα All Star παιχνίδι». Πριν προλάβει να συμπληρώσει έστω μια χρονιά στα αγγλικά γήπεδα, ο Μπόελι ξέρει ήδη τρόπους να «φτιάξει» το ποδόσφαιρο. Αλαζονική άποψη σε κάθε περίπτωση, καθώς δεν γνωρίζει καν πως λειτουργεί μέχρι στιγμής το ποδόσφαιρο.

Αντίθετα, θέλει να προσθέσει τη δική του νότα, χωρίς να το έχει ζητήσει ΚΑΝΕΝΑΣ. Αυτή τη στιγμή εκτός από την Τσέλσι άλλες επτά ομάδες βρίσκονται σε χέρια Αμερικανών επενδυτών. Μεταξύ αυτών ο Σταν Κρένκε της Άρσεναλ, το Fenway Sports Group της Λίβερπουλ και φυσικά οι Γκλέιζερς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κανένας όμως από αυτούς δεν είχε το θράσος να προτείνει τέτοιες αλλαγές τόσο νωρίς.

Στην Αμερική οι ομάδες λειτουργούν λίγο διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη. Υπάρχουν κλειστές λίγκες και όποια στιγμή θες να κάνεις επέκταση των ομάδων, απλά ιδρύεις μια καινούρια. Στην Ευρώπη οι περισσότεροι σύλλογοι ιδρύθηκαν με κοινωνικά κριτήρια, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις ισχύει μέχρι και σήμερα. Όχι επειδή απλά οι ιδιοκτήτες ήθελαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η «επανάσταση« της European Super League έγινε μόλις πριν ενάμιση χρόνο και απέτυχε παταγωδώς. Ο Μπόελι όμως δεν μπήκε καν στον κόπο να δει τι έγινε πριν μπει αυτός ενεργά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ