ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Ίντερ και Μίλαν συμφώνησαν να κατεδαφίσουν το στάδιο «Μεάτσα»

Σύμφωνα με τη Gazzetta Dello Sport, το στάδιο «Μεάτσα» θα κατεδαφιστεί πλήρως ως μέρος των πλάνων της Μίλαν και της Ίντερ για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Ίντερ και Μίλαν συμφώνησαν να κατεδαφίσουν το στάδιο «Μεάτσα»

Η Ίντερ και η Μίλαν συμφώνησαν να κατεδαφίσουν πλήρως την ιστορική τους έδρα, αναφέρει η Gazzetta Dello Sport.

Οι δύο ομάδες του Μιάλανο ενέκριναν το project που ονομάζεται «Ο Καθεδρικός Ναός» στα τέλη του 2021, το οποίο πρέπει τώρα να περάσει από δημόσια συζήτηση. Θα υπάρξουν δέκα συναντήσεις τον επόμενο μήνα, όταν οι δύο σύλλογοι θα εξηγήσουν τα σχέδιά τους για το γήπεδο και την εκ νέου πρόκριση της περιοχής του Σαν Σίρο.

Ο καθεδρικός ναός θα πρέπει να κατασκευαστεί μέτρα μακριά από το στάδιο «Μεάτσα» και το αρχικό project προέβλεπε μόνο μερική κατεδάφιση του σημερινού σταδίου.

Ωστόσο, προκειμένου να μειωθεί η περιεκτικότητα σε τσιμέντο στην περιοχή και να παρουσιαστεί ένα πιο βιώσιμο και πιο «πράσινο» project, οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν να κατεδαφίσουν το Σαν Σίρο από το 2027-2028 όταν το νέο γήπεδο είναι έτοιμο.

Η κατασκευή ενός νέου γηπέδου στην περιοχή του Σαν Σίρο παραμένει η προτεραιότητα των συλλόγων. Ωστόσο, το Sesto San Giovanni εξακολουθεί να είναι μια επιλογή για τη Μίλαν και την Ίντερ που θα μπορούσαν να μετακινηθούν λίγο έξω από το Μιλάνο σε περίπτωση που το έργο του Καθεδρικού ναού δεν εγκριθεί μετά τη δημόσια συζήτηση ή εάν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξεκινήσουν οι εργασίες.




Η ιστορία του «Τζουσέπε Μεάτσα»

Το Στάντιο Τζουζέπε Μεάτσα (ιταλικά: Stadio Giuseppe Meazza), είναι γήπεδο ποδοσφαίρου και βρίσκεται στο Μιλάνο της Ιταλίας. Είναι η έδρα της Μίλαν και της Ίντερ. Ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δήμο του Μιλάνου.

Η ιδέα για την κατασκευή του ανήκει στον τότε πρόεδρο της Μίλαν Πιέρο Πιρέλι, ο οποίος ήθελε ένα γήπεδο αποκλειστικά για ποδόσφαιρο. Βρίσκεται στην περιοχή του Μιλάνου Σαν Σίρο απ' όπου πήρε και το πρώτο του όνομα Στάντιο Σαν Σίρο. Με τη δημιουργία του αποτέλεσε έδρα αποκλειστικά για τους Ροσονέρι (οι Νερατζούρι που προγενέστερα χρησιμοποιούσαν το αριστοκρατικό Αρένα Τσίβικα στο κέντρο της πόλης, μετακόμισαν εκεί το 1947). Στις 3 Μαρτίου του 1980 μετονομάστηκε προς τιμήν του Τζιουζέπε Μεάτσα, παλαιού ποδοσφαιριστή των δύο ομάδων του Μιλάνου καθώς και της εθνικής Ιταλίας.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του έγινε το 1925 και εγκαινιάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1926 όταν μπροστά σε 35.000 θεατές η Ίντερ νίκησε την Μίλαν 6-3. Η πρώτη ανακαίνιση έγινε το 1939 όπου αυξήθηκαν και θέσεις των θεατών σε 65.000. Το 1956 γίνεται ανακαίνιση και προστίθενται δύο σειρές που αυξάνουν τους θεατές σε 150.000. Το 1985 μετά τα γεγονότα του Χέιζελ η χωρητικότητά του μειώνεται σε 90.000 για λόγους ασφαλείας. Το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε για το Μουντιάλ του 1990 και ανακαινίστηκε για άλλη μια φορά πριν τους αγώνες. Προστέθηκαν επιπλέον θέσεις και αυξήθηκε η χωρητικότητα του. Ο αγωνιστικός χώρος έχει μήκος 105 μέτρα και πλάτος 68 μέτρα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ