ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα τρέχει πιο γρήγορα απ’ το χρόνο!

Στα 19 του, ο Τζαμάλ Μουσιάλα διανύει την τρίτη του χρονιά ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, έχοντας πλέον κερδίσει θέση βασικού.

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα τρέχει πιο γρήγορα απ’ το χρόνο!

Τον Τζαμάλ Μουσιάλα δεν τον μάθαμε σήμερα. Ο 19χρονος Γερμανός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως και από το 2020 αποτελεί παίκτη πρώτης γραμμής για τη Μπάγερν Μονάχου. Σεζόν με τη σεζόν, ο χρόνος συμμετοχής του αυξάνεται και ο ρόλος του στην ομάδα αναβαθμίζεται. Φέτος μπορούμε να πούμε ότι θεωρείται βασικός στα πλάνα του Νάγκελσμαν. Σε αντίθεση με άλλους νεαρούς σταρ, το όνομα του Μουσιάλα δεν συζητιέται τόσο, όμως αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει με τις ποδοσφαιρικές του δυνατότητες. Οι Βαυαροί έχουν στα χέρια τους ένα διαμάντι και ξέρουν πολύ καλά πως να κάνουν τη λάμψη του εκτυφλωτική.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Βασικός ανάμεσα σε γίγαντες

Ο Μουσιάλα είναι ένα παίκτης που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Το λέμε έτσι γιατί οι θέσεις στις οποίες χρησιμοποιείται κατά κόρον είναι δύο. Αυτή του αριστερού εξτρέμ και εκείνη του επιθετικού χαφ. Παλαιότερα έπαιζε αρκετά και ως κεντρικό χαφ, όμως οι πλούσιες τεχνικές αρετές του τον έφεραν πιο μπροστά στο γήπεδο. Όπως καταλαβαίνετε στις θέσεις που παίζει πλέον ο 19χρονος Γερμανός, η Μπάγερν διαθέτει εξωφρενικά καλές επιλογές.

Παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Σανέ, Μανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ και Κομάν κοσμούν το ρόστερ των Βαυαρών και δίνουν απίστευτο βάθος στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Θα περίμενε κανείς πως ο 19χρονος Μουσιάλα θα βρισκόταν ένα κλικ πιο πίσω από όλους αυτούς στην ιεραρχία του Νάγκλεσμαν. Το ταλέντο του σίγουρα δεν αμφισβητείται, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που έχουν γράψει χιλιόμετρα στο κορυφαίο επίπεδο.

Παρόλα αυτά, με αυτόν τον ανταγωνισμό, ο Μουσιάλα έχει καταφέρει να λογίζεται ως βασικός στη Μπάγερν Μονάχου. Η απουσία ενός καθαρού φορ έχει βοηθήσει αρκετά ώστε όλοι οι μεσοεπιθετικοί της Μπάγερν να βρίσκουν χρόνο. Στην ουσία είναι έξι παίκτες που μοιράζονται τέσσερεις θέσεις. Σε μια ομάδα που δίνει τόσους αγώνες όλοι θεωρούνται βασικοί. Ο Μουσιάλα δεν πέταξε κάποιον εκτός εντεκάδας, όμως την ίδια στιγμή δεν βρίσκεται πίσω και από κανέναν. Στέκεται σαν ίσος προς ίσους.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τους Γκνάμπρι και Κομάν. Στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα έχει αναγκάσει τον Νάγκελσμαν να χρησιμοποιεί τον Μίλερ στην κορυφή της επίθεσης προκείμενου να παίζει αυτός από πίσω του. Στο ματς απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ο Μουσιάλα ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μπάγερν και αναδείχτηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πιο δυνατό τεστ για τους Βαυαρούς τη φετινή σεζόν και ο μικρός πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικό του ξεκίνημα.

Δικαιούται κάθε δευτερόλεπτο που παίρνει

Στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε αυτό το επίπεδο, τίποτα δεν χαρίζεται. Για να παίζεις σε μια ομάδα όπως η Μπάγερν Μονάχου πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει από πίσω κάποιος ή κάποιοι που περιμένουν την ευκαιρία τους με το μαχαίρι στα δόντια. Στη διαδρομή του μέχρι εδώ, ο Μουσιάλα άρπαξε κάθε ευκαιρία και κέρδισε με το σπαθί του κάθε αγωνιστικό δευτερόλεπτο.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην εντεκάδα της Μπάγερν, δεν σταμάτησε ποτέ να προοδεύει. Πέρυσι είχε μια γεμάτη σεζόν με 40 συμμετοχές, 8 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Οι εμφανίσεις του άφηναν υποσχέσεις πως αυτό το παιδί μπορεί να εξελιχθεί από την επόμενη κιόλας χρονιά, σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια, όμως στο ξεκίνημα της σεζόν βλέπουμε ακριβώς αυτό.

Με 6 γκολ και 3 ασίστ σε 9 συμμετοχές ο Μουσιάλα είναι μάλλον ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Μπάγερν -μαζί με τον Κίμιχ- και σίγουρα ο πιο παραγωγικός. Κανείς δεν έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα από εκείνον και επίσης κανείς δεν έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ απ’ ότι αυτός. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ο μικρός αναμένεται να ισοπεδώσει τα περσινά του νούμερα τόσο σε γκολ όσο και σε τελικές πάσες. Βέβαια αυτό είναι κάτι που μάλλον θα έπρεπε να περιμένουμε.

Η πρόοδος του Μουσιάλα υπήρξε ραγδαία από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε. Για ένα παιδί που ντεμπούταρε με τη Μπάγερν στα 17 του και που στα 19 αποτελεί ήδη βασικό γρανάζι της, τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο. Όταν ένα τόσο πλούσιο ταλέντο συνδυάζεται με την κατάλληλη νοοτροπία και τη σωστή διαχείριση τότε ο χρόνος αποκτά άλλη σημασία. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Πιο «ήσυχος» το ίδιο ξεχωριστός

Ο Μουσιάλα είναι μέλος μιας φουρνιάς νέων αστέρων που πριν καν κλείσουν τα 20 κάνουν πράγματα και θαύματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πολλά σπουδαία ταλέντα που έχουν ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Υπάρχει όμως κι ένα πιο κλειστό γκρουπ. Aποτελούμενο από ποδοσφαιριστές που ακόμη και σε τόσο νεαρή ηλικία, ανήκουν ήδη στην ελίτ. Πριν βιαστείτε να κρίνετε τα ονόματα που τοποθετούμε σε αυτό το γκρουπ, να θυμάστε ότι μιλάμε αποκλειστικά για παιδία που είναι κάτω από 20 χρονών.

Για εμάς λοιπόν αυτοί που ξεχωρίζουν περισσότερο είναι οι Πέδρι, Γκάβι, Φάτι της Μπαρτσελόνα, ο Καμαβινγκά της Ρεάλ, ο Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ και φυσικά ο Μουσιάλα. Όλοι τους παίκτες με κομβικό ρόλο στις ομάδες τους και απίστευτα προσόντα. Σκεφτείτε όμως, πόσο περισσότερο ακούγονται τα ονόματα των υπόλοιπων σε σχέση με εκείνο του Μουσιάλα. Ο Γερμανός είναι εκείνος που κάνει τον λιγότερο θόρυβο, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι υστερεί σε αγωνιστική αξία. Μουσιάλα

Ο λόγος που συμβαίνει έχει να κάνει με το προφίλ τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας του. Η Μπάγερν είναι ένας σύλλογος που πάντα το σύνολο βρίσκεται πάνω από τις ατομικότητες. Το ίδιο ισχύει συνολικά στη γερμανική ποδοσφαιρική κουλτούρα. “Στη Γερμανία δεν πιστεύουμε στους σούπερ σταρ. Μαθαίνουμε από μικροί να παίζουμε ως ομάδα και όχι να λάμπουμε ως μονάδες. Αυτός είναι ο λόγος που σπάνια θα δεις Γερμανούς να παίρνουν τη Χρυσή Μπάλα, αλλά αυτός είναι επίσης ο λόγος που έχουμε τέσσερα παγκόσμια κύπελλα’’.

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον σπουδαίο Τόμας Μίλερ. Ο Μουσιάλα μπορεί να έπαιξε αρκετά χρόνια ως παιδί σε ομάδες της Αγγλίας, όμως ως επαγγελματίας γαλουχήθηκε με τις συγκεκριμένες αξίες. Για τον ίδιο δεν έχει καμία σημασία πόσο ακούγεται το όνομά του. Αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο αρκούν και όσοι έχουν τα κατάλληλα… αυτιά τα ακούν και με το παραπάνω.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ