ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Για ακόμα μια σεζόν η Αταλάντα μας αφήνει άφωνους!

Ποιος θα περίμενε πως μετά από τόσες αποχωρήσεις η Αταλάντα θα πάλευε για τις πρώτες θέσεις της Serie A; Ίσως μόνο ο Γκασπερίνι!

Για ακόμα μια σεζόν η Αταλάντα μας αφήνει άφωνους!

Κάθε χρόνο όλοι πιστεύουν πως «επιτέλους η Αταλάντα θα πάψει να ανταγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες στην Ιταλία». Και πάνω εκεί που πιστεύεις ακριβώς αυτό, οι «μπεργκάμσκι» κάνουν ένα θαύμα και σου αλλάζουν άποψη. Κατάσταση την οποία βιώνουμε και φέτος με τη «Ντέα».

Μεγάλες αλλαγές; Κανένα πρόβλημα!

Η μεγάλη δυσκολία του να είσαι feeder club, δηλαδή να παράγεις παίκτες για τους «μεγάλους» οικονομικά συλλόγους, είναι πως σπάνια μπορείς να κρατήσεις τα αστέρια σου κοντά σου. Όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν «κορμό» είσαι καταδικασμένος να αγοράζεις ξανά και ξανά νέους παίκτες και να τους εξελίσσεις εσύ. Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο κάθε φορά να βρίσκεις τον ιδανικό αντικαταστάτη, που θα καταφέρει να σε κρατήσει σε υψηλό επίπεδο.

Η φετινή σεζόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση για την Αταλάντα. Μετά από μερικές σεζόν με ένα σύνολο που ήξερε να δουλεύει μαζί, ήταν η ώρα της ανοικοδόμησης. Με την ακριβή πώληση του Κρίστιαν Ρομέρο στην Τότεναμ, αλλά και τις αποχωρήσεις τον Φρόιλερ, Πεσίνα, Λοβάτο και Σουτάλο, υπήρχαν αρκετά χρήματα για να γίνουν κινήσεις στην αγορά. Η μεγαλύτερη απώλεια όμως για τη «Ντέα» δεν ενίσχυσε οικονομικά τον σύλλογο και ήταν σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί. Ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς, το μεγάλο αστέρι ίσως της χρυσής γενιάς της Αταλάντα έλυσε το συμβόλαιο του. Μετά από δύο πολύ δύσκολες μάχες με το τέρας της κατάθλιψης, ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός ήθελε να προχωρήσει στη ζωή του.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, γνώριζε πως φέτος θα ήταν υποχρεωτική η αλλαγή πλεύσης της ομάδας του. Η υπερηχητικές επιθετικές επιδόσεις ήταν προϊόν άπειρων ωρών προπονήσεων και εξέλιξης σε βάθος χρόνου. Σε πρώτο πλάνο έπρεπε να περάσει πλέον η αποτελεσματικότητα, όπως και ακριβώς έγινε. Μπορεί η απόκτηση των Λούκμαν, Έντερσον (όχι αυτόν που νομίζετε), Σκαλβίνι, Μπογκά, Χόΐλουντ και Σοπί να μην «γεμίζουν το μάτι», όμως ικανοποιούν πλήρως τον Ιταλό τεχνικό.

Πρώτη στο Καμπιονάτο η Αταλάντα σε μια χρονιά γεμάτη αστάθειες

Μετά από επτά στροφές του πρωταθλήματος και τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, το βαθμολογικό τοπίο της Ιταλίας είναι αρκετά… περίεργο. Στην κορυφή η Αταλάντα με τη Νάπολι, τρίτη η εντυπωσιακή Ουντινέζε (!) και η Λάτσιο συμπληρώνει την πρώτη τετράδα. Την ίδια ώρα η πρωταθλήτρια Μίλαν είναι πέμπτη, με τη Ρόμα να την ακολουθεί και Ίντερ με Γιουβέντους να κλείνουν την οκτάδα. Οι «μεγάλοι», με μόνη εξαίρεση τη Νάπολι, φαίνεται πως δυσκολεύονται αρκετά να καθαρίσουν «εύκολα» παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, η Αταλάντα δείχνει πιο κυνική σε ορισμένα παιχνίδια. Με μοναδική εκτός προγράμματος απώλεια την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Κρεμονέζε, οι «μπεργκάμσκι» βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Μπορεί πλέον να μην σκοράρουν τον εξωφρενικά μεγάλο αριθμό τερμάτων όπως έκαναν κάποτε, όμως ξέρουν πως να κερδίζουν.

Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμο στη συνέχεια της σεζόν. Μην ξεχνάμε πως η Αταλάντα μετά από αρκετές σεζόν ευρωπαϊκών εμφανίσεων, δεν κατάφερε να κλείσει κάποιο εισιτήριο για τη φετινή σεζόν. Κοινώς, πλέον υπάρχει μονάχα ένα κύριο μέτωπο για να εστιάσουν. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Αυτό που ελάχιστοι περίμεναν όμως ήταν πως η συμπαθέστατη ομάδα της Λομβαρδίας θα έκανε και φέτος υψηλές πτήσεις.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ