ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
ΑΕΚ

Στην «Αγιά Σοφιά» ο Λαπόρτα: «ΑΕΚ και Μπαρτσελόνα έχουν ένα κοινό…» (pics)

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επισκέφτηκε σήμερα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και είχε για αρκετή ώρα συνομιλία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στην «Αγιά Σοφιά» ο Λαπόρτα: «ΑΕΚ και Μπαρτσελόνα έχουν ένα κοινό…» (pics)

Λίγες ημέρες πριν από τα επίσημα εγκαίνια της OPAP Arena, η οποία ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ στις 30 Σεπτεμβρίου, το ιστορικό «σπίτι» των «κιτρινόμαυρων» είχε την τιμή να υποδεχθεί ένα πολύ υψηλό καλεσμένο, τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.

O Λαπόρτα βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα στην Αθήνα, φιλοξενούμενος του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ενώ, το προσεχές Σαββατοκύριακο (24-25/9) θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και τις ελληνικές θάλασσες φιλοξενούμενος στο σκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου «σπιτιού» της ΑΕΚ δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από όσα αντίκρισε.

Μάλιστα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, στη σουίτα του Δημήτρη Μελισσανίδη στην OPAP Arena, για το νέο γήπεδο της «Ένωσης», αλλά και για τους ισχυρούς συμβολισμούς που αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό της ΑΕΚ και της Μπαρτσελόνα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν και η πλήρης ενημέρωση και εικόνα που έχει για τις καταβολές του συλλόγου και τη σημασία της επιστροφής της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα. Τονίζοντας πως οι «κιτρινόμαυροι», όπως και η Μπαρτσελόνα είναι «παραπάνω από ένα κλαμπ».

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοάν Λαπόρτα στο επίσημο σάιτ της ΑΕΚ:

-Πρόεδρε ποιες είναι οι εντυπώσεις σας, από το νέο μας γήπεδο;
«Βρίσκομαι στην Ελλάδα και είχα την τιμή να δεχθώ την πρόσκληση του κυρίου Μελισσανίδη να πάρω μια γεύση από αυτό το πανέμορφο στάδιο. Ένα νέο στάδιο που νομίζω σε μια εβδομάδα θα ανοίξει για τον κόσμο. Νιώθω ενθουσιασμένος, γιατί είναι ένα πολύ καλοσχεδιασμένο γήπεδο, με πολύ καλή θέαση από όλα τα σημεία και η ακουστική επίσης είναι εντυπωσιακή. Πρέπει να πω συγχαρητήρια».

-Οι ισχυροί ιστορικοί συμβολισμοί είναι κοινό στοιχείο της ΑΕΚ και της Μπαρτσελόνα;
«Πρώτα απ’ όλα, αυτή τη στιγμή ανακαινίζουμε το γήπεδό μας και θέλω να επισκέπτομαι στάδια προκειμένου να μάθω πράγματα. Είμαι ευγνώμων που με κάλεσε εδώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Γνωρίζω την ιστορία της ΑΕΚ και είναι ένα κλαμπ με ένα υπόβαθρο. Έχει αυτό το κοινό με τη Μπαρτσελόνα. Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ, δεν είναι ένα σλόγκαν είναι μια διακήρυξη των αρχών μας. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση προς την κοινωνία. Μου αρέσει πολύ το υπόβαθρο της ΑΕΚ. Ότι προέρχεται από τους πρόσφυγες που ήρθαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και ίδρυσαν τον σύλλογο το 1924. Έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή μιας καλής σχέσης μεταξύ των δύο κλαμπ».

-Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο, πόσο σημαντικό θεωρείτε πως είναι για ένα κλαμπ όπως η ΑΕΚ να επιστρέφει στις ρίζες του;
«Νομίζω ότι η εμπορικότητα στις μέρες μας πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο. Και τα κλαμπ που έχουν υπόβαθρο έχουν σημαντικό πλεονέκτημα. Γιατί έχουν μια ιστορία να πουν και στους οπαδούς τους, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Και πιστεύω ότι από αυτή την άποψη η ΑΕΚ έχει ένα αβαντάζ, όπως και η Μπαρτσελόνα που έχει από την πλευρά της το δικό της υπόβαθρο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και από εμπορικής πλευράς, ακόμη και σε μια προσπάθεια να κάνεις τον κόσμο καλύτερο ή να κάνεις τη διαφορά».

-Μια από τις πιο καυτές ατμόσφαιρες που είχε γνωρίσει το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ ήταν πριν από 22 χρόνια σε ένα παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Θα θέλατε να δούμε ξανά την ομάδα σας σε αυτό το γήπεδο;
«Ελπίζω να παίξουμε ξανά ως αντίπαλοι, στο Champions League και φυσικά και για τη Μπάρτσα και για την ΑΕΚ θα ήταν σπουδαία τιμή να συναντιόνται στο γήπεδο. Ξέρω ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν, και έχω γνωρίσει προσωπικά, οπαδούς της ΑΕΚ που είναι ταυτόχρονα και οπαδοί της Μπάρτσα. Είναι σπουδαία τιμή και είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι γι’ αυτό».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ