ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο εγκληματικά υποτιμημένος κύριος Μίτροβιτς!

Χρειάστηκε μερικά χρόνια, όμως πλέον δείχνει σε όλους για τι είναι ικανός. Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς διανύει τρομερή περίοδο φόρμας, όμως ελάχιστοι του δίνουν τα credits που αξίζει!

Ο εγκληματικά υποτιμημένος κύριος Μίτροβιτς!

Είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους στράικερ στην Ευρώπη. Ελάχιστοι όμως μιλούν για αυτόν. Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς έγραψε ιστορία την περσινή σεζόν και συνεχίζει ακριβώς από το ίδιο σημείο και τη φετινή σεζόν.

Η εκδίκηση ενός ικανότατου σκόρερ

Τις περισσότερες φορές πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ σκληρά για να βγάλεις από πάνω σου τη ρετσινιά που αφήνει ένα κακό πέρασμα από μια ομάδα. Ειδικά αν είσαι επιθετικός. Πριν καν συμπληρώσει τα 23 του, ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς άφηνε το Βέλγιο και την Άντερλεχτ, για να μετακομίσει στην Αγγλία και τη Νιουκάστλ. Στο Τάινσαϊντ, σε δύο και κάτι χρονιές δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, με τον Ράφα Μπενίτεθ τελικά να τον πουλάει στη Φούλαμ.

Στους Λονδρέζους, ο Μίτροβιτς δεν άργησε να πάρει τα πάνω του. Στο ένα εξάμηνο που πέρασε αρχικά ως δανεικός στο «Κρέιβεν Κότατζ», σκόραρε κατά βούληση (12 γκολ σε 17 αγώνες), με τον σύλλογο να μονιμοποιεί την απόκτηση του. Στη σεζόν που ακολούθησε στα μεγάλα σαλόνια της Premier League, o Σέρβος δεν ήταν αρκετά κακός (11 γκολ σε 37 αγώνες), όμως η Φούλαμ έπεσε ξανά κατηγορία. Και τη χρονιά 2020-21, ο Μίτροβιτς έκανε το δικό του ξέσπασμα. Με 26 γκολ στην Championship, ηγήθηκε ξανά της ομάδας του, στην επιστροφή της στην Premier. Διαδικασία που θα επαναλάμβανε ακόμα εντυπωσιακότερα τη μεθεπόμενη χρονιά.

Ο Μιτροβιτς σκόραρε 43 τέρματα σε 44 αγώνες (!), καταρρίπτοντας το απόλυτο ρεκόρ της κατηγορίας! Ωστόσο, δεν έμεινε σε αυτό. Τη φετινή σεζόν έδειξε πως έχει ακόμα… κέφια βάζοντας δύο φορές το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ κόντρα στη Λίβερπουλ. Μια εντυπωσιακή πρεμιέρα, η οποία συνοδεύτηκε από μερικές ακόμα άριστες εμφανίσεις κόντρα σε Μπρέντφορντ, Άρσεναλ, Μπράιτον και Τότεναμ. Έξι γκολ σε μόλις επτά αγώνες, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Μίτροβιτς είναι ήδη θρύλος της Σερβίας

Πως μπορείς να κάνεις όμως τις χρονιές σου ακόμα καλύτερα; Μα φυσικά διαπρέποντας με την Εθνική ομάδα. H φυγή του από τη Νιουκάστλ δεν του έλυσε τα χέρια μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και με το εθνόσημο. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, ο Μίτροβιτς έχει καταφέρει να σκοράρει 39 τέρματα! Αριθμός απίστευτος ο οποίος τον ανεβάζει στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της χώρας.

Με συνολικό απολογισμό από το 2013 τα 50 γκολ σε 76 συμμετοχές, ο υψηλόσωμος φορ στη Φούλαμ είναι με άνεση. Και αν αυτό από μόνο του δεν σας φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό, προσθέστε και το παρακάτω στατιστικό. Για να σπάσουν το φράγμα των 50 γκολ με το εθνόσημο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε 114 παιχνίδια και ο Λιονέλ Μέσι 107. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Το Μουντιάλ πλέον βρίσκεται πολύ κοντά και η Σερβία ετοιμάζεται να μπει στο τουρνουά σε πολύ καλή κατάσταση. Η εγκληματική ασυνέπεια των περασμένων ετών έχει φύγει (σε κάποιον βαθμό) και στην προεπιλογή της Εθνικής υπάρχει άπλετο ταλέντο. Και με τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς σε τέτοια δαιμονιώδη κατάσταση, οι φίλοι της Σερβίας μπορούν αν ελπίζουν για κάτι πολύ καλύτερο από τις απογοητεύσεις του 2010 και του 2018.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ