ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Σίτι και Γιουνάιτεντ έτοιμες για ένα ραντεβού γεμάτο μεγάλες προκλήσεις!

Σίτι και Γιουνάιτεντ θέλουν να βάψουν το Μάντσεστερ στα δικά τους χρώματα, σε ένα ντέρμπι που έρχεται σε πολύ ενδιαφέρον timing.

Σίτι και Γιουνάιτεντ έτοιμες για ένα ραντεβού γεμάτο μεγάλες προκλήσεις!

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα ζευγάρι που διαχρονικά χαρίζει ματσάρες. Πριν ακόμα οι «Πολίτες» εξελιχθούν σε υπερδύναμη της Premier League, οι συναντήσεις τους με τη συμπολίτισσά είχαν πάντα χαρακτήρα ντέρμπι. Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στο Νησί, όμως με τη Γιουνάιτεντ ποτέ δεν τα βρίσκουν εύκολα. Το πρώτο τους φετινό ραντεβού έρχεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παίζει το πρώτο της φετινό ντέρμπι, ενώ εκείνη του Τεν Χαγκ θέλει να επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανοδική της πορεία.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά…

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε με δραματικό τρόπο το περσινό πρωτάθλημα και ξεκίνησε ως πρώτο φαβορί και για το φετινό. Η απόκτηση του Έρλινγκ Χαάλαντ σε συνδυασμό με την προβληματική εικόνα της Λίβερπουλ, ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο αυτή την πεποίθηση. Οι «Πολίτες» δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή, όμως είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τελειώσουν εκεί τη σεζόν.

Η ομάδα του Πεπ είναι εντυπωσιακή στα περισσότερα παιχνίδια της, αλλά παρόλα αυτά έχει ήδη γκελάρει δύο φορές. Οι ισοπαλίες απέναντι σε Νιουκάστλ και Άστον Βίλα ήταν εκτός προγράμματος και δεν επέτρεψαν στη Σίτι να ξεφύγει από νωρίς. Με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες σε επτά παιχνίδια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ισόβαθμη με την Τότεναμ και ένα βαθμό πίσω από την Άρσεναλ. Όλα αυτά χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα ματς με ομάδα του Big 6. Σίτι

Οι νίκες της έχουν έρθει απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες και είναι η μόνη από τους μεγάλους που δεν έχει παίξει ντέρμπι μέχρι στιγμής. Αυτό ήταν προγραμματισμένο να συμβεί την 7η αγωνιστική αλλά ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ οδήγησε σε αναβολή το παιχνίδι της με την Τότεναμ. Απέναντι στη Γιουνάιτεντ, οι «Πολίτες» παίζουν το πρώτο τους μεγάλο παιχνίδι για φέτος. Αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, είναι όμως ένα γεγονός που δεν μπορεί να μη σημειωθεί.

Ίσως μάλιστα να έχει λίγο μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως απέναντί της είναι μια ομάδα που έχτισε το μομέντουμ της μέσα από δύο μεγάλες νίκες σε ντέρμπι. Ο Γκουαρντιόλα ξέρει ότι το παιχνίδι απέναντι στη Γιουνάιτεντ είναι ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν κάνει αρκετές κηδείες στο «Έτιχαντ» τα τελευταία χρόνια και προσβλέπουν σε ακόμη μία. Η Σίτι θέλει μια επιβλητική νίκη που θα θυμίσει σε όλους ποιος είναι το αφεντικό και θα κόψει τον αέρα των γειτόνων.

Θέλει να τονώσει κι άλλο την αυτοπεποίθηση της

Τη Μάντσεστερ Γιουνάτεντ φαβορί για το πρωτάθλημα δεν τη λες. Πριν αρχίσει η σεζόν ήταν αουτσάιντερ ακόμη και για την τετράδα και ενδεχομένως ακόμη να είναι τέτοιο. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ξεκίνησαν τραγικά τη χρονιά και ξύπνησαν εφιάλτες από το πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο μετά τις δύο διαδοχικές ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, ακολούθησε ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων. Σε αυτό το σερί ξεχώρισαν φυσικά οι νίκες απέναντι στην αιώνια αντίπαλο Λίβερπουλ και την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Το σύνολο του Τεν Χαγκ δεν έγινε ξαφνικά υπερόμαδα, έβγαλε όμως αντίδραση. Με την πλάτη στον τοίχο έδειξε προσωπικότητα και έδιωξε όλο τον αρνητισμό που δικαιολογημένα είχε δημιουργηθεί. Η διακοπή λόγω πένθους οδήγησε στην αναβολή των ματς απέναντι σε Λιντς και Πάλας. Δύο παιχνίδια που η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να είχε κερδίσει και να είχε διευρύνει το σερί της. Από τη μία η διακοπή της αγωνιστικής δράσης ίσως επηρεάσει το μομέντουμ της, υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με αυτή ο χρόνος είναι σύμμαχος για μια ομάδα που τώρα ξεκινά να πιστεύει στον εαυτό της. Ο Τεν Χαγκ ξεκίνησε το χτίσιμο της νέας Γιουνάιτεντ από το μηδέν και αυτό το διάστημα ίσως ήταν πολύτιμο σε επίπεδο δουλειάς. Σίγουρα θα προτιμούσε μια πιο ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα, όμως η Σίτι είναι η τελεία ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.

Μια ακόμη νίκη σε ένα τρίτο ντέρμπι είναι από μόνη της τεράστια υπόθεση. Φανταστείτε αν αυτή έρθει απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και μισητή συμπολίτισσα. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πάνε στο «Έτιχαντ» σαν αουτσάιντερ και έχουν αποδείξει ότι αισθάνονται πολύ άνετα με αυτό το ρόλο σε αυτό το γήπεδο. Ακόμη κι αν κανείς δεν τους υπολογίζει για τον τίτλο, η επαφή τους με την κορυφή κάθε άλλο παρά έχει χαθεί. Ένας σύλλογος με τη δική τους φανέλα πάντα έχει δικαίωμα να ελπίζει όσο βαθμολογικά βρίσκεται στο κόλπο.

Τα πρόσωπα του ντέρμπι

Όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό υπάρχουν πρόσωπα που στέφουν πάνω τους τους προβολείς. Είναι εκείνοι που όλοι περιμένουν να λάμψουν και να κάνουν τη διαφορά σε τέτοιες περιστάσεις. Φυσικά οι δύο πρώτοι που μας έρχονται στο μυαλό είναι οι καπετάνιοι των δύο ομάδων. Πεπ Γκουαρντιόλα και Έρικ Τεν Χαγκ θα κρίνουν πολλά με τις τακτικές τους επιλογές.

Ο Ισπανός θέλει να… καλωσορίσει τον Ολλανδό στην Premier League και εκείνος με τη σειρά του θέλει να δείξει ότι ήρθε για να παίξει σαν ίσος προς ίσο. Τα ρόστερ των δύο ομάδων είναι γεμάτα παίκτες παγκόσμιας κλάσης και είναι στο χέρι τους να βρουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό για την εντεκάδα τους. Στην ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς της Σίτι, η Γιουνάιτεντ έρχεται να παρατάξει δίψα για διάκριση και άγνοια κινδύνου.

Βέβαια όσο σημαντικοί κι αν δεδομένα είναι οι προπονητές, πάντα τα βλέμματα θα τα κερδίζουν οι παίκτες. Όπως για παράδειγμα ο Έρλινγκ Χαάλαντ που σαρώνει τα πάντα στο ξεκίνημά του με τη Σίτι. Μαζί με τον σταθερά εξωπραγματικό Κέβιν Ντε Μπρούιν θα είναι αυτοί στους οποίους οι «Πολίτες» στηρίζουν τα περισσότερα για έρθει η νίκη. Από την άλλη πλευρά το αμυντικό δίδυμο των Βαράν-Μαρτίνεζ βρίσκεται στο επίκεντρο. Από τότε που ξεκίνησαν να παίζουν μαζί η Γιουνάιτεντ έχει μόνο νίκες. Θα συνεχιστεί το σερί τους και στο ντέρμπι του Μάντσεστερ;

Γενικότερα η επερχόμενη σύγκρουση της μπλε με την κόκκινη πλευρά της πόλης έρχεται να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικές φάσεις όμως έχουν κάτι κοινό. Καλό κλίμα. Για τη Σίτι η νίκη είναι μονόδρομος ενώ για τη Γιουνάιτεντ το διακύβευμα είναι η αποφυγή της ήττας. Το ματς του «Έτιχαντ» είναι ένα παιχνίδι που όποιος δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κινδυνεύει να εκτεθεί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ