ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Άρσεναλ τα είδε… όλα, αλλά, στο τέλος τα πήρε όλα! (vid)

To γκολ του Μπουκάγιο Σάκα στο 35' ήταν αρκετό για την Άρσεναλ, ώστε να επικρατήσει εκτός έδρας με σκορ 1-0 της Λιντς.

Η Άρσεναλ τα είδε… όλα, αλλά, στο τέλος τα πήρε όλα! (vid)

Η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα έγραψε ιστορία στο «Έλαντ Ρόουντ». Οι Λονδρέζοι, κάνοντας το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι, επικράτησαν εκτός έδρας της Λιντς με σκορ 1-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League.

Κάτι που σημαίνει ότι μετράνε ήδη δέκα νίκες σε 11 ματς. Αυτό είναι και επίσημα το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία των «κανονιέρηδων». Αλλά δεν ήρθε άνετα. Σε καμία περίπτωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν… άφαντοι. Η Λιντς θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, αλλά τα έχασε… όλα. Από ευκαιρίες σε καλή θέση, μέχρι και πέναλτι. Έτσι, η Άρσεναλ τα πήρε… όλα χάρη στο γκολ του Μπουκάγιο Σάκα στο 35′.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο 2΄το παιχνίδι έπρεπε να σταματήσει μιας και υπήρχε θέμα στο VAR. Ένα θέμα που άργησε να λυθεί 30 λεπτά. Από εκεί και έπειτα και οι δύο ομάδες έπαιζαν πολύ καλά. Τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά. Η Άρσεναλ σε μία από τις λίγες επιθέσεις της κατάφερε να βρει το γκολ στο 35′ με τον Μπουκάγιο Σάκα.

Αλλά αυτό ξεκίνησε από λάθος πάσα των ποδοσφαιριστών της Λιντς με τον Άγγλο εξτρέμ να κλέβει, να δίνει στον Όντεγκαρντ. Ο Νορβηγός με τη σειρά του του έδωσε μία πολύ ωραία κάθετη πάσα με το τελείωμα του Σάκα να είναι ανάλογο. Από δύσκολη γωνία ο νεαρός εξτρέμ έκανε το 1-0 που έδωσε άλλη πνοή στους φιλοξενούμενους. Στα χαρτιά τουλάχιστον.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν από την ώρα και τη στιγμή που ο Πάτρικ Μπάμφορντ πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Ροντρίγκο. Ο υψηλόσωμος φορ έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Άρσεναλ από τις πρώτες κιόλας επαφές που είχε με την μπάλα στα πόδια του. Ο Άγγλος στράικερ στην αρχή σημείωσε ένα γκολ. Ωστόσο, αυτό δεν μέτρησε ποτέ μιας και πρώτα είχε γίνει φάουλ πάνω στον Μαγκαλάες.

Η Λιντς όσο περνούσαν τα λεπτά πίεζε ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα, ένα λάθος κοντρόλ του Σαλιμπά έδωσε την ευκαιρία στον Μπάμφορντ να βγει τετ-α-τετ με τον Ράμστντεϊλ, αλλά, το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε. Αλλά η πιο μεγάλη στιγμή για το 1-1 ήρθε στο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι σε αψυχολόγητο χέρι του Σαλιμπά.

Ο Γάλλος στόπερ είδε την μπάλα να κατεβαίνει από ψηλά, αλλά, αντί για να τραβήξει το χέρι του, εκείνος το άπλωσε και έτσι δόθηκε πέναλτι στη Λιντς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάμφορντ, όμως, έστειλε την μπάλα έξω αν και ο Ράμσντεϊλ είχε πέσει στη σωστή γωνία.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν στιγμή να πιέζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Η Άρσεναλ δεν μπορούσε να ανταλλάξει πάνω από τρεις πάσες αν και φημίζεται για το passing game της. Αυτό δεν άλλαξε παρά τις αλλαγές που έκανε και ο Μίκελ Αρτέτα με τη σειρά του, ώστε να δώσει άλλη ώθηση και πνοή στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Φάμπιο Βιέιρα προσπάθησε να κρατήσει μπάλα. Όμως, ο Πορτογάλος έκανε και αυτός αρκετά λάθη. Όπως και ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι με τον Έντι Ενκιτιά. Στα χασομέρια το παιχνίδι έγινε ροντέο για τα καλά. Μάλιστα, σε μία φάση με τον Μπάμφορντ τα σπρώχνει τον Μαγκαλάες ο διαιτητής, ενώ πρώτα συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο στόπερ, επειδή πέφτοντας σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του. Αυτή, όμως, έγινε κίτρινη όταν συμβουλεύτηκε το VAR.

Η Λιντς πίεζε ως το τέλος. Αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και η Άρσεναλ έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ