ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Καρίμ Μπενζεμά: Ήταν δίκαιο και έγινε… πράξη με τη «Χρυσή Μπάλα»

Ο Καρίμ Μπενζεμά το βράδυ της Δευτέρας (17/10) κατέκτησε και επίσημα την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα». Κάτι που ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο.

Καρίμ Μπενζεμά: Ήταν δίκαιο και έγινε… πράξη με τη «Χρυσή Μπάλα»

Η κουβέντα που γίνεται κάθε χρόνο γύρω από τη «Χρυσή Μπάλα» είναι τεράστια. Φήμες ή ακόμη και περιστατικά που δείχνουν ότι οι ψήφοι πήγαν λάθος. Ή κατά τύχη. Ωστόσο, φέτος δεν άνοιξε… ρουθούνι. Και αυτό γιατί κανείς δεν μπορούσε να κοντράρει τον Καρίμ Μπενζεμά.

Πως να το κάνει άλλωστε; Θα πρέπει να αντιπαθείς πολύ τον Γάλλο στράικερ ή να έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης ή όρασης, ώστε να μην παραδεχτείς ή να μην υποκλιθείς σε όλα όσα κατάφερε την περσινή σεζόν. Ο έμπειρος στράικερ πήρε τη Ρεάλ Μαδρίτης από το… χεράκι (όχι αυτό που είναι πάντα μπαταρισμένο, αλλά από το άλλο, το “καλό”) και την πήγε όσο πιο ψηλά γινόταν. Όσο πιο ψηλά μπορούσε.

Μαζί κατέκτησαν τόσο το πρωτάθλημα Ισπανίας, όσο και το Champions League, επικρατώντας επί της Λίβερπουλ. Μαζί κατέκτησαν και το Super Cup Ισπανίας. Kαι αυτό της Ευρώπης. Άλλωστε η «βασίλισσα» και άλλες φορές σε άλλες χρονιές έχει δείξει ότι έχει ιδιαίτερο εκτόπισμα στη «Χρυσή Μπάλα». Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση του Καρίμ Μπενζεμά.

Μία χρυσή… σεζόν

Και άλλοι νικητές της «Χρυσής Μπάλας» είχαν οργιάσει κατά το παρελθόν. Αλλά πάντα υπήρχε αντίλογος. Είτε πιο μικρός, είτε πιο μεγάλος. Πιο πάνω γράψαμε τι κατέκτησε ο Καρίμ Μπενζεμά σε συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ατομικές του διακρίσεις και τα νούμερά του δείχνουν πραγματικά το μεγαλείο του.

Μόνο και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γάλλος στράικερ πέτυχε 44 γκολ σε 46 ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι απλά… άπιαστο νούμερο. Όμως, έδωσε και ακόμη 15 ασίστ! Κάτι που δείχνει ότι πέρα από τον εαυτό του φρόντιζε και για το καλό της ομάδας. Νούμερα που απλά περνάνε σε άλλο επίπεδο τον Μπενζεμά και σημειώνουν περίτρανα την υπεροχή του στην περσινή σεζόν και γιατί στέφθηκε καλύτερος παίκτης του κόσμου.

«Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κρίνουμε και να βλέπουμε το ποδόσφαιρο μόνο με γκολ. Ή αριθμούς. Ή στατιστικά. Το ποδόσφαιρο είναι πολλά παραπάνω. Υπάρχουν παιχνίδια που νιώθω ότι δεν έχω παίξει καλά και έχω βάλει δύο και τρία γκολ. Αλλά και άλλα ματς που ήμουν πολύ καλός, χωρίς να σημειώσω κάποιο τέρμα», είχε πει πέρυσι. Λόγια που πάνε… κόντρα στις πράξεις. Παρόλα αυτά είναι εκείνα που δείχνουν πως ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αντιλαμβάνεται και βλέπει το ποδόσφαιρο από τη μεριά του!

Η κλάση είναι παντοτινή. Η φόρμα παροδική!

Το καλοκαίρι του 2009 έγιναν μερικές… ιστορικές μεταγραφές για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ήταν μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Κακά. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν όταν ο Καρίμ Μπενζεμά δέχτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο να δώσει τα χέρια με τους Μαδριλένους. Τότε ήταν που η Λιόν τον μοσχοπούλησε για 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν η ώρα και η στιγμή για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχε βγάλει να κάνει το βήμα το παραπάνω. Μάλιστα, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Ζαν Μισέλ Ολάς, είχε βάλει ρήτρα ότι οι «γκον» θα λάμβαναν bonus ένα εκατομμύριο ευρώ όταν ο Μπενζεμά θα κατακτούσε τη «Χρυσή Μπάλα». Αυτό μπορεί να άργησε, αλλά εν τέλει συνέβη. Ο Ολάς πάντα τον πίστευε και αυτός ο όρος απλά το επιβεβαιώνει.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο «Μπένζι» επί σειρά ετών άκουγε και διάβαζε πολλά για εκείνον και την κλάση του. Ότι ήταν ένας μέτριος επιθετικός σε μία πολύ καλή ομάδα. Ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα δύσκολα, ότι δεν είναι το ίδιο killer με τον Πορτογάλο και άλλα πολλά.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν στάθηκε όρθιο από την ώρα και τη στιγμή που ο Γάλλος έμεινε μόνος του -μετά το καλοκαίρι του 2018 και τη φυγή του CR7-. Στα δύσκολα όχι απλά δεν τα παράτησε. Αλλά βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να δείξει το μεγαλείο του. Την κλάση του. Όχι απλά τη φόρμα του. Και όπως τα διαμάντια που είναι παντοτινά έτσι και εκείνος. Έλαμπε ολοένα και περισσότερο. Μέχρι που έγινε -και με τη βούλα- ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου!

Ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης με ή χωρίς «Χρυσή Μπάλα»

«Θέλω να παραμείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα». Αυτά ήταν τα λόγια του Καρίμ Μπενζεμά σε αρκετά γαλλικά ΜΜΕ λίγο μετά την βράβευσή του. Λόγια που έχουν γίνει πράξεις προ πολλού. Ο έμπειρος φορ με τις απανωτές ανανεώσεις του ποτέ δεν σκέφτηκε να αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα.

Σίγουρα είχε πολλές προτάσεις. Σίγουρα τα πράγματα για εκείνον εκεί δεν ήταν πάντα τόσο εύκολα ή ρόδινα, όπως τώρα. Ο Μπενζεμά δέχτηκε αρκετές φορές σκληρή κριτική. Και ίσως άδικη σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά εκείνος έδειξε ότι δεν βάζει τίποτα πιο πάνω από την ομάδα και το ευρύτερο καλό.

Ο Γάλλος στράικερ έδειξε ότι είναι ο φύση και θέση ηγέτης της «βασίλισσας» όχι μόνο με τα γκολ ή τις ασίστ του. Αλλά με την εν γένει στάση του. Ακόμα και όταν έφυγε ο Κριστιάνο. Ακόμα και όταν αποχώρησε ο Σέρχιο Ράμος. Αυτός ήταν πάντα εκεί. Ο πρώτος που θα έδινε το σύνθημα για αντεπίθεση όταν ένα ματς στράβωνε. Ο τελευταίος που θα έφευγε από το γήπεδο, μετά από μία δύσκολη ημέρα στην προπόνηση.

Καρίμ Μπενζεμά: Το μεγάλο γούρι του!

Οι περισσότερο παίκτες έχουν γούρια. Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι όντως είχε κάποτε πρόβλημα στο χέρι και ότι πόναγε. Εξού και ο ειδικός νάρθηκας που φοράει συνέχεια. Ωστόσο, από ένα σημείο και έπειτα είχε γίνει καλά.

Παρόλα αυτά όσο τον φορούσε συνέχιζε να σκοράρει κατά ριπάς. Έτσι δεν το έβγαλε. Μέχρι που αυτό έγινε σήμα κατατεθέν του. Γι’ αυτό τον λόγο και λίγο μετά την κατάκτηση της «Χρυσή Μπάλας» η Adidas έφτιαξε ειδική φωτογραφία για το… γούρι του Γάλλου επιθετικού! Αλλά και ειδικό ζευγάρι παπούτσια προς τιμήν του!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ