ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Don’t CR7 for me Portugal!

Σ' ένα ματς- θρίλερ η Πορτογαλία όχι απλά δεν... έκλαψε, αλλά, χαμογέλασε, αφού νίκησε με σκορ 3-2 την Γκάνα. Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο!

Don’t CR7 for me Portugal!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Πορτογαλίας κόντρα στην Γκάνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Όμως κατάφερε να γράψει ιστορία. Και αυτό χάρη στο γκολ που σημείωσε από το σημείο του πέναλτι, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σπουδαία νίκη της χώρας του με σκορ 3-2, μιας και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε πέντε Μundial.

Ωστόσο, από τα γέλια και τις χαρές για το ιστορικό κατόρθωμα του «CR7» οι Πορτογάλοι παραλίγο να… κλάψουν. Μιας και η Γκάνα όχι απλά τους έβαλε δύσκολα, όχι απλά σημείωσε δύο τέρματα. Αλλά έφτασε μία ανάσα από το 3-3 στις καθυστερήσεις με τον Ινάκι, ο οποίος ήρθε από πίσω και έκλεψε την μπάλα από τον κίπερ της Πορτογαλίας, όμως, δεν σκόραρε, μιας και γλίστρησε.

Σημείο αναφοράς και τα δάκρυα του Κριστιάνο κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Πορτογαλίας! 

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Πορτογαλία από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης ήταν εκείνη που έδειχνε πιο ορεξάτη και ότι πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Σάντος άλλαζαν συνέχεια την μπάλα με κοντινές πάσες. Όμως, ο ρυθμός ήταν αργός και αυτό βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές της Γκάνας, ώστε να μην χάνουν τα μαρκαρίσματα και γενικότερα να είναι σε όλες τις φάσεις.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε καρφωμένα πάνω του μόνο τα βλέμματα των Αφρικανών που δεν του άφηναν χώρο και χρόνο να κάνει αυτά που ήθελε. Αλλά και ολόκληρου του πλανήτη μιας και είναι το πρόσωπο των ημερών, μετά τη συνέντευξη που έδωσε τον Πιρς Μόργκαν, αλλά και το «διαζύγιό» του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο έμπειρος έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Ίβηρες. Μάλιστα, σημείωσε και ένα, το οποίο ακυρώθηκε ως φάουλ πάνω σε αμυντικό της Γκάνας -αν και αυτή η φάση μάλλον αδικεί τον Κριστιάνο-. Τα «μαύρα αστέρια» ανέβαζαν ρυθμούς όσο περνούσε η ώρα και πίεζαν ολοένα και περισσότερο την Πορτογαλία και ήθελαν απλά μία καλή αντεπίθεση για να βάλουν δύσκολα στους Ίβηρες με τους Κούντους, Αγιού και Πάρτεϊ να είναι εκείνοι που ξεχώρισαν.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Και αυτό γιατί είχε άλλο ρυθμό, πολλά γκολ και ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. H αρχή έγινε στο 65′ όταν ο Κριστιάνο έκανε το 1-0 με εύστοχο πέναλτι ο έμπειρος στράικερ. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Αλλά η χαρά του Σάντος και των παικτών του δεν κράτησε για πολύ, μιας και το λάθος του Ντανίλο το εκμεταλλεύτηκε ο Τζόρνταν Αγιού που έφερε το ματς στα ίσα (1-1) στο 73′.

Η ψυχολογία ήταν με την αφρικανική ομάδα που πίεζε για να σημειώσει και δεύτερο γκολ για να πετύχει μία ιστορική ανατροπή- νίκη. Αλλά ήρθε ο Φέλιξ στο 78′ και με πολύ ωραίο τελείωμα έβαλε και πάλι την Πορτογαλία σε ρόλο οδηγού. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Λεάο στο 80′ με τον Μπρούνο Φερνάντες να του βγάζει μία πολύ ωραία μπαλιά με τον εξτρέμ της Μίλαν από πλάγια θέση να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το ματς είχε κριθεί. Όχι, όμως και η Γκάνα που πίεσε όσο μπορούσε και μείωσε σε 3-2 με τον Μπουκάρι στο 90′ με τον Γκανέζο να πανηγυρίζει σαν τον… Κριστιάνο! Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος ήταν… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω, όμως, δεν υπήρχε κάτι περισσότερο και έτσι η Πορτογαλία πήρε μία σπουδαία νίκη με σκορ 3-2!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ