ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Αγγλία και ΗΠΑ βλέπουν «16» και όχι… δράκους! (vids)

Τόσο η Αγγλία, όσο και οι ΗΠΑ πέρασαν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τις νίκες τους επί των Ουαλία και Ιράν αντίστοιχα.

Αγγλία και ΗΠΑ βλέπουν «16» και όχι… δράκους! (vids)

Η Αγγλία και οι ΗΠΑ κάνουν από τώρα τα σχέδιά τους για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ!

Τα «τρία λιοντάρια» είχαν σχετικά πιο εύκολο έργο κόντρα στην Ουαλία, επικρατώντας με σκορ 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ που συνέβαλε τα μέγιστα με τα δύο γκολ του! Λίγα πράγματα από τους «δράκους» που έπαιξαν σε Mundial για πρώτη φορά μετά το 1958!

Σπουδαία νίκη και για τις ΗΠΑ κόντρα στο Ιράν με σκορ 1-0! Οι Αμερικάνοι είχαν το πρώτο ημίχρονο με τους Ασιάτες να τα δίνουν όλα και να απειλούν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς, όμως να σημειώνουν κάποιο τέρμα αν και το ήθελαν τόσο πολύ!

ΑΓΓΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ 3-0

Με τον πλέον άδοξο τρόπο αποχαιρέτισε το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ουαλία. Ο Γκάρεθ Μπέιλ και η παρέα του περίμεναν πολλά χρόνια, ώστε να ζήσουν από κοντά αυτό του τουρνουά. Πρώτη και τελευταία φορά -μέχρι τότε- που είχε συμβεί αυτό για τους «δράκους» ήταν το μακρινό 1958.

Στον «τελικό» με αντίπαλο την Αγγλία οι Ουαλοί δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Ωστόσο, αργά και σταθερά οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έδειχναν να υπερτερούν και να φτάνουν ολοένα και πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία.

Το 1-0 ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Και συγκεκριμένα στο 50′ όταν ο Μάρκους Ράσφορντ νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον κίπερ της Ουαλίας, ο οποίος φέρει ευθύνη για το εν λόγω τέρμα. Όμως, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι συμβαίνει έκαναν σέντρα για δεύτερη φορά στο 51′. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Φιλ Φόντεν. Οι Ουαλοί έχασαν εύκολα την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή τους με τον Χάρι Κέιν να παίρνει την μπάλα και να κάνει παράλληλη σέντρα με τον Φόντεν από κοντά να «γράφει» το 2-0.

Από εκεί και πέρα η Ουαλία, ξέροντας ότι δεν έχει ελπίδες, βρήκε χώρους και βγήκε πιο εύκολα μπροστά. Όμως, δεν κατάφερε κάτι. Μάλιστα, δέχτηκε και τρίτο τέρμα από τον Μάρκους Ράσφορντ 68′.










ΗΠΑ- ΙΡΑΝ 1-0

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και οι δύο εθνικές ομάδες ήξεραν πόσο σημαντικό είναι το ματς. Οι Αμερικανοί πίεσαν ψηλά, πίεσαν καλά και έτσι έφτασαν αρκετά κοντά σε κάποιο τέρμα. Όμως, ο Γουεά δεν ήταν σε καλή μέρα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό δεν εμπόδισε τις ΗΠΑ να πετύχουν το γκολ που τις έβαλε μπροστά στο σκορ. Αυτό ήρθε από τον Κρίστιαν Πούλισικ στο 38′. Ο Σερτζίνιο Ντεστ με ωραία προσπάθεια από τα δεξιά έκανε παράλληλη μπαλιά με τον σούπερ σταρ της Τσέλσι προ κενής εστίας και από πολύ κοντά να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αμερικάνοι έδωσαν χώρο και χρόνο στους Ιρανούς για να βγουν εκείνοι και μπροστά και να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση. Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Κεϊρόζ αν και δεν ήταν λίγες σε αριθμό, στερούνταν ποιότητας και καθαρού μυαλού. Έτσι, το σουτ του Εζατολαχί και η κεφαλιά του Γκόντος δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα το Ιράν πίεζε ολοένα και περισσότερο. Αλλά κυρίως με μακριές μπαλιές. Εύκολο έργο για τους αμυντικούς των ΗΠΑ.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ