ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Tα ουρλιαχτά του Γκάρι Νέβιλ στο γκολ του Ντιαλό κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
Οργή στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον διαιτητή Μουνουέρα λόγω Βινίσιους
Εθνική Ελλάδος: Ανακοίνωσε φιλικό με μεγαθήριο μια εβδομάδα πριν το EURO
Η Γιουνάιτεντ τα δίνει όλα στον Πορτογάλο που θα της αλλάξει τη ζωή
Οι δύο βασικοί «πυλώνες» της Γερμανίας στο EURO2024
H Γιουβέντους κάνει δικό της τον στόπερ που ήθελε διακαώς η Μπαρτσελόνα
Αλλάζουν… μυαλά στην Μπαρτσελόνα – Προς παραμονή ο Τσάβι
Εθνική Ελλάδος: Η πιθανή ενδεκάδα στον «τελικό» με το Καζακστάν
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

«Més que un club»: Η Μπαρτσελόνα γιορτάζει τα 123 χρόνια ζωής! (pics, vid)

Σαν σήμερα το 1899 ιδρύθηκε ένας τεράστιος σύλλογος που έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο. Η Μπαρτσελόνα!

«Més que un club»: Η Μπαρτσελόνα γιορτάζει τα 123 χρόνια ζωής! (pics, vid)

H Mπαρτσελόνα έγινε σήμερα 123 ετών! «Ευτυχισμένα γενέθλια Μπαρτσελόνα», έγραψε στο twitter της, η ομάδα της Καταλωνίας, ενώ διάσημοι άσοι της που αγωνίζονται τώρα, αλλά και από το παρελθόν έγραψαν μηνύματα για τα γενέθλια του συλλόγου. Ανάμεσά τους και ο Ροναλντίνιο: «Χαρούμενα γενέθλια Μπαρτσελόνα, 123 χρόνια τόσεςχαρές», έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Όλα άρχισαν όταν ο Ελβετός Χάνς Γκάμπερ (1877-1930),ο οποίος έφτασε στη Βαρκελώνη το 1898 για επαγγελματικούς λόγους, παθιασμένος με τον στίβο, την ποδηλασία, το γκολφ και το ράγκμπι, έφερε μαζί του ένα πλήρες πρόγραμμα για το βρετανικό παιχνίδι που ήδη παιζόταν στην Καταλωνία, από το 1890 μέσω Βρετανών εργαζομένων στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση της Μπαρτσελόνα το 2-0 της Ολλανδίας

Στις 22 Οκτωβρίου του 1899 ο Χάνς Γκάμπερ μέσω… αγγελίας εκδήλωσε την επιθυμία του να δημιουργήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Μια θετική απάντηση οδήγησε σε μια συνάντηση στο Gimnasio Solé στις 29 Νοεμβρίου, όπου ιδρύθηκε η Foot-Ball Club Barcelona.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1899 η Μπαρτσελόνα έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι εναντίον μίας αγγλικής ομάδας, η οποία νίκησε με 1-0 τους Καταλανους που έπαιξαν με δέκα παίκτες

Στο Gimnasio Solé, στις 13 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, σε μία μια άλλη συνάντηση καθορίζονται τα χρώματα (μπλε και κόκκινο), υιοθετώντας τα χρώματα της Βασιλείας, λόγω του Γκάμπερ. Πρώτος πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Ελβετός φίλος του Γκάμπερ, Βάλτερ Βιλντ, ενώ στην συνέχεια την θέση ανέλαβε ο ίδιος ο ιδρυτής της Μπαρτσελόνα. Στην αρχή, ο σύλλογος επέλεξε για έμβλημα το σύμβολο της Βαρκελώνης, περιτριγυρισμένο από δύο κλαδιά δάφνης και έναν φοίνικα, ενώ στην κορυφή βρισκόταν το στέμμα της Αραγωνίας, πάνω από το οποίο υπήρχε μια νυχτερίδα. Το 1910 και μετά από έναν διαγωνισμό μεταξύ των μελών του, ο Κάρλες Κομαμάλα κέρδισε παρουσιάζοντας το έμβλημα που χρησιμοποιεί ο σύλλογος μέχρι και σήμερα, με κάποιες μικρές παραλλαγές.

Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει 26 πρωταθλήματα Ισπανίας, 31 Κύπελλα, 13 Super Cup, πέντε Champions League, πέντε κύπελλα UEFA Super Cup, τέσσερα κύπελλα Κυπελλούχων, τρία Μουντιάλ συλλόγων, ένα Διηπειρωτικό και τρία κύπελλα Εκθέσεων.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ