ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

H μηχανή της Αργεντινής δούλεψε – πρώτη φορά – χωρίς αλλά για τον Μέσι (vid)

Συνήθως η Αργεντινή συνδυάζεται άρρηκτα με το... ρητό «No Messi, no party». Χθες βράδυ η «Αλμπισελέστε» φώναξε δυνατά πως μπορεί να παίξει άψογα και χωρίς εκείνον στη βραδιά του.

H μηχανή της Αργεντινής δούλεψε – πρώτη φορά – χωρίς αλλά για τον Μέσι (vid)

Όλα αυτά τα χρόνια η Αργεντινή συνηθίζει να φθάνει σε τελικούς, να προχωράει σε διοργανώσεις όμως να αποτυγχάνει στο φινάλε. Η «Αλμπισελέστε» έμαθε χρόνια τώρα να ζει και να αναπνέει, να εξαρτάται απόλυτα από τις ορέξεις του Λιονέλ Μέσι. Αν ο 35χρονος επιθετικός βρεθεί σε καλή ημέρα και μπορεί να τραβήξει την ομάδα του στην επιτυχία. Αν όχι όλοι μαζί παίρνουν το βάρος μιας ακόμη αποτυχίας.

Διάβασε επίσης: O Tσάβι έβαλε τον Κριστιάνο… στη σειρά – «Κορυφαίος όλων ο Μέσι»

Το βράδυ της Τετάρτης, η Αργεντινή έδινε έναν ακόμη «τελικό». Μια κρίσιμη στροφή που αν δεν έπαιρνε σωστά θα γκρεμοτσακιζόταν και θα άφηνε νωρίς το όνειρο της κατάκτησης του Mundial. Απέναντί της η Πολωνία. Οι Πολωνοί αντιστάθηκαν, έπαιξαν άμυνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Αργεντινή για κακή της τύχη δεν είχε σε καλή ημέρα τον απόλυτο πρωταγωνιστή της. Τον Λιονέλ Μέσι.

Κάνε LIKE στη νέα σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Για πρώτη φορά όμως, σε παιχνίδι που η «Αλμπισελέστε» καιγόταν για τη νίκη βγήκαν μπροστά άλλοι και της την χάρισαν. Ο Λιονέλ Μέσι βρήκε άξιους συμπαραστάτες. Πρωταγωνιστές σε όλες τις γραμμές. Και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 – θα μπορούσε ακόμη πιο εύκολα – της Πολωνίας χάρις τα τέρματα των ΜακΆλιστερ και Άλβαρεζ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Αργεντινή πήρε αυτό που ήθελε έχοντας σε κακή βραδιά τον Μέσι

Ο Μέσι στο πρώτο μέρος ήταν πιο δραστήριος, έχασε μια – δυο ευκαιρίες με κορυφαία όλων το πέναλτι στο 39′. Αυτή η στιγμή όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος τον βραχυκύκλωσε. Του χάλασε το μυαλό. Για καλή του τύχη όμως η Αργεντινή βρήκε λύσεις. Έντσο Φερνάντες και ΜακΆλιστερ κατάπιαν άπειρα χιλιόμετρα. Πήραν το κέντρο από τους Πολωνούς ενώ αμφότεροι πάτησαν πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή. Ο δεύτερος σκόραρε, ενώ ο πρώτος σέρβιρε το γκολ του Χούλιαν Άλβαρες. Ένας επιθετικός που ξέρει πολύ καλά – ίσως καλύτερα από τον Λαουτάρο – τι να κάνει όταν έχει τη μπάλα στα πόδια και βρίσκεται στο… κουτί.

Η νίκη της Αργεντινής επί των Πολωνών έχει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον η σημασία της νίκης που έδωσε τη πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Mundial. Δεύτερον η κυριαρχία της στη μεσαία γραμμή και τη άψογη κυκλοφορία της μπάλας. Τρίτον στο κακό παιχνίδι του Μέσι βρήκε τρόπους να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη. Τέταρτον δημιούργησε νέους πρωταγωνιστές, ένα τεράστιο κέρδος για τη δύσκολη συνέχεια.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ